Betelt a pohár Stuttgartban: Armin Veh veheti a kalapját, kirúgták a VfB-től

Vágólapra másolva!
2008.11.23. 11:52
A Bundesligában szereplő VfB Stuttgart labdarúgócsapatának elöljárói megelégelték a 2007-ben még német bajnoki címet ünneplő gárda gyenge teljesítményét, és a szombati, wolfsburgi zakó után elbocsátották a vezetőedzőt, Armin Veh-t.
Armin Veh-nek megköszönték a munkát Stuttgartban
Fotó: Imago
Armin Veh-nek megköszönték a munkát Stuttgartban
Armin Veh-nek megköszönték a munkát Stuttgartban
Fotó: Imago
Armin Veh-nek megköszönték a munkát Stuttgartban

Öt mérkőzés óta nem hagyta el győztesen a pályát a VfB Stuttgart, amely csupán a 11. helyen szerénykedik a tabellán – nem mondhatni, hogy ez a szereplés méltó lenne a 2007-es bajnokcsapathoz.

Szombaton Wolsburgban újabb vereséget szenvedtek a „svábok”, és a 4–1-es zakót már a klubvezetőség sem nyelte le: elbocsátotta a vezetőedzőt, Armin Veh-t.

A 47 éves szakember 2006 februárjában vette át az együttes irányítását az olasz Giovanni Trapattonitól, és legnagyobb sikere a 2007-ben nagy meglepetésre megszerzett német bajnoki cím volt.

A Stuttgart sportigazgatója, Horst Heldt a DSF sporttelevízióban jelentette be a személyi változást. A vasárnap reggeli tréninget már a korábbi német válogatott Markus Babbel vezette.

A VfB elnöke, Erwin Staudt közölte azt is, hogy Babbel a jövőben csapatfőnökként irányítja a gárdát, míg az edző Rainer Wildmayer lesz.

Armin Veh nem az első szakvezető a jelenlegi Bundesliga-szezonban, akinek idő előtt köszönik meg a munkáját: a Borussia Mönchengladbachtól október 5-én küldték el Jos Luhukayt.

Veh egyébként a 311. olyan edző a Bundesliga történetében, aki nem tölti ki a szerződését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik