„Zlatan az Isten” – 10 tökéletes Ibrahimovic-pillanat 2015-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.10. 14:41
Sosem lesz annyi Aranylabdája, mint Lionel Messinek és sohasem lesz annyi rajongója a Facebookon, mint Cristiano Ronaldónak, de az vitathatatlan, hogy Zlatan Ibrahimovic 2015-ben is a labdarúgás egyik legerősebb karaktere volt – és most nem arra gondolunk, hogy kinyomja Chuck Norrist fekve, ha épp úgy tartja kedve.

Zlatan Ibrahimovic egyedülálló és megismételhetetlen. Miközben ontja a gólokat, sorra nyeri a bajnoki címeket és fontos rekordokat dönt a PSG mezében, domináns, uralkodó személyiség, aki szereti ráerőltetni az akaratát másokra. Számára nem kétséges, hogy ő a legjobb, legnagyobb, legszebb, legügyesebb, legerősebb és legtökéletesebb a világon – és ennek gyakran hangot is ad ilyen-olyan formában. De ha ő nem, akkor megteszi más. Nem létezik még egy olyan futballista, akinek saját, személyre szabott Google-keresője van és akiről elnöki lakosztályt neveznek el a városban, ahol felnőtt.

Természetesen lehet őt szeretni és nem szeretni, de nem észrevenni képtelenség. A csaknem kétméteres svéd óriásnak a magyar futballrajongók között is rengeteg „hívője” van, ezért éreztük indokoltnak visszaemlékezni azokra a momentumokra a mögöttünk hagyott évből, amelyeket kellőképpen „ibrásnak”, stílusában és megjelenésében egyedülállónak éreztünk.egyedülálló és megismételhetetlen. Miközben ontja a gólokat, sorra nyeri a bajnoki címeket és fontos rekordokat dönt a PSG mezében, domináns, uralkodó személyiség, aki szereti ráerőltetni az akaratát másokra. Számára nem kétséges, hogy ő a legjobb, legnagyobb, legszebb, legügyesebb, legerősebb és legtökéletesebb a világon – és ennek gyakran hangot is ad ilyen-olyan formában. De ha ő nem, akkor megteszi más. Nem létezik még egy olyan futballista, akinek saját, személyre szabott Google-keresője van és akiről elnöki lakosztályt neveznek el a városban, ahol felnőtt.

Természetesen lehet őt szeretni és nem szeretni, de nem észrevenni képtelenség. A csaknem kétméteres svéd óriásnak a magyar futballrajongók között is rengeteg „hívője” van, ezért éreztük indokoltnak visszaemlékezni azokra a momentumokra a mögöttünk hagyott évből, amelyeket kellőképpen „ibrásnak”, stílusában és megjelenésében egyedülállónak éreztünk.

1. „Mutasd csak, mi is a neved?!” Néhányan már megpróbáltak szájkaratézni Ibrahimoviccsal, kevesen jöttek ki belőle jól. Erről Paul Baysse, a Saint-Étienne futballistája is tudna beszélni. Bónusz: a mosoly és az ölelés a videó végén.



Nagyképűségi faktor: 7/10

2. Ha Ibra nem megy a bíróhoz, a bíró megy Ibrához. Ha néhány másodpercben kellene jellemezni Ibra lényét, ez a felvétel tökéletes lenne.



Nagyképűségi faktor: 8/10

3. „Kövessetek, kövessetek, senki sem beszélhet!”– adta ki a parancsot Ibrahimovic csapattársainak a februári PSG–Lille Ligakupa-elődöntőt követően. Lehajtott fejjel követték „vezérüket”. Egy újságíró erre megkérdezte: „Miért nem beszélhet senki?” Jött a válasz: „Mert Zlatan a főnök!”



A történet tanulsága: Zlatan a főnök.

Nagyképűségi faktor: 8/10

4. Jöjjön néhány 2015-ös aranyköpés a svédtől. Mi a közös bennük? Hát persze, hogy az önfényezés.

„A következő lépés? Nem tudom, talán az Eiffel-torony helyére kerülhetne egy Ibrahimovic-szobor” – hangzott el a svéd szájából a Grévin Múzeumban elhelyezett viaszmása leleplezésekor.

Júliusban egyetlen szóval kellett jellemeznie a futball legnagyobb sztárjait, köztük saját magát. Íme, a válaszok:
Messi: „Nagyszerű!”
CR7: „Jó.”
Ibrahimovic: „Wow!”

Szeptemberben megkérdezték tőle, ha szert tehetne egy földöntúli képességre, mit választana. A felelet:
„Már mindegyikkel rendelkezem.”

Ezt pedig már Ibrahimovic sem bírta ki röhögés nélkül: „Nyugodtan mondhatom, hogy van a csapatban egy példakép, akire felnézek. Az egyetlen és igazi főnök közöttünk. Ki ő? Itt ül veled szemben.”
Nagyképűségi faktor: 10/10

5. Ibra évének legmeghatóbb pillanata és olvasóink kedvenc 2015-ös Zlatan-sztorija ötven tetováláshoz köthető. A csatár egy igazán ütős és megható kampánnyal hívta fel a figyelmet a világ nehéz sorsú és éhező gyermekeire.


Nagyképűségi faktor: 0/10

6. Vajon ki képes kiakadni egy játékvezetőre úgy, hogy utána egy egész ország megharagudjon rá? Hát persze, hogy Ibra hozta ezt össze – még márciusban egy Bordeaux–PSG (3–2) találkozó után.

„Ébredj fel, ember, ébredj fel! Nem játszunk mi amatőrökkel. Te ki.....tt se...ej! Tizenöt éve futballozom, de nem láttam ilyen játékvezetést, mint most, ebben a sz.r országban. Ez az ország nem érdemli meg a PSG-t” – ordított a bíróval a lefújást követően Zlatan.



A sztoriból persze csak annyi maradt meg, hogy a svéd légiós „leszarozta” kenyéradó országát. Sok ellenséget szerzett magának, de a botrány szele szép lassan azért elcsendesedett.

Nagyképűségi faktor: 6/10

7. Hogy is felejthetnénk el azt a pillanatot, amikor Ibra a puszta jelenlétével boldogságsokkot okozott két kísérőfiúnak egy Eb-selejtezős mérkőzés előtt?



Érdemes felidézni a reakciókat is.

Melwin, a felvételen leesett állal látható fiú: „Ez volt a legnagyszerűbb pillanat, amelyet valaha átéltem.”
Ibrahimovic: „Jó neki, hogy találkozhatott velem.”

Nagyképűségi faktor: 7/10

8. Azért Ibra igazán rendes és nagyvonalú is tud lenni, ha akar. Az ősszel a PSG összekerült Zlatan nevelőegyesületével, a Malmővel a Bajnokok Ligájában. A svédországi találkozó, azaz a klasszis hazatérése rengeteg svéd embernek volt az év egyik kiemelt eseménye. Ibra gondoskodott róla, hogy a meccsről egyetlen malmői ember se maradjon le, kibérelte a város főterét, ahol élőben közvetítették a nagy visszatérés kilencven percét.

Ibra az Instagramon jelentette be a jó hírt
Ibra az Instagramon jelentette be a jó hírt

Nagyképűségi faktor: 0/10

9. Dupla ollózás Irán ellen és az év leglazább gólvonalas mentése – csak hogy ne maradjunk akció nélkül.

Nagyképűségi faktor: 3/10

10. A végére még egy pikáns nyilatkozat. A svéd labdarúgó-válogatott novemberben Magyarországhoz hasonlóan a pótselejtezőben harcolta ki részvételét a 2016-os Európa-bajnokságon. A Dánia elleni első mérkőzés előtt Ibra hozta a formáját.

„Nagyon szeretnék ott lenni az Európa-bajnokságon. Ez a negyedik szezonom Franciaországban, fantasztikus időszakot élek, rengeteg nagyszerű élményem van. Én tettem fel a világtérképre Svédországot, és most Franciaországgal is megtettem ugyanezt. Ennek nagyon örülök.

Nagyképűségi faktor: 10/10

Bónusz: a legjobb mémek az elmúlt évekből „Zlatan az Isten” témakörben.

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik