La Liga: Mbappé kész lemondani kedvenc posztjáról a Real kedvéért – sajtóhír

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 09:48
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Mbappé klasszikus 9-eskén írhatna történelmet a Real Madridban (Fotó: Getty Images)
Hivatalosan még nem jelentették be, de nap mint nap egyre többet olvasni arról, hogy Kylian Mbappé a következő idényben már a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid játékosa lesz. Ha ez megtörténik, az áldozatokat kívánhat a világbajnok klasszistól: kedvenc pozíciója már foglalt a „királyiaknál”, így egy számára kevésbé preferált, de egyáltalán nem testidegen szerepkörben kellene betöltenie a meglévő űrt a Real Madridnál.

Mint ismert, a Paris Saint-Germain kiválósága, Kylian Mbappé korábban bejelentette, hogy az idény végén elhagyja a francia együttest. Sajtóhírek szerint Mbappé következő csapata a Real Madrid lesz, a hivatalos bejelentésre még a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt sor kerülhet. Ha a régóta várt üzlet valóban létrejön, akkor több kérdés is felmerülhet, ami a Real Madrid támadósorának összetételét illeti. Köztudott ugyanis, hogy a francia támadó klasszikus középcsatárként nem igazán szeret játszani, helyette inkább a bal oldalról indulva érzi otthonosan magát. Csakhogy ezt a pozíciót jelenleg az élete formájában futballozó Vinícius Júnior birtokolja Madridban, és aligha adná át szívesen a helyét – még akkor sem, ha történetesen az új szerzeményt Mbappénak hívnák.

A madridi As szerdai számában Mbappé környezetéből idézett egy meg nem nevezett forrást, aki szerint a világbajnok támadó a nyáron biztosan a spanyol fővárosba költözik, és az sem jelent gondolt számára, ha nem kedvenc pozíciójában kell majd játszania: „Kylian tudja, hogy Madridban sokkal könnyebb lesz megnyernie az Aranylabdát és a Bajnokok Ligáját. És az Aranycipő szempontjából is jobb lesz neki. Ha kilencesként játszik majd a Real Madridban, akkor még több gólt tud szerezni” – jövendölte a meg nem nevezett forrás.

Tény ami tény, hogy Mbappénak nem akármilyen mutatókat kellene felülmúlnia Madridban a kevésbé kedvelt pozíciójában, hiszen Párizsban ebben az idényben 43 tétmeccsen már 41 gólt szerzett a bal oldalról indulva – emelte ki az As, amely egy gyors számvetést is végzett Mbappé eddigi pályafutásáról. Ebből kiderült, hogy 2017-es érkezése óta egyenletesen javult a teljesítménye, az első idényében még csak 21 gólt szerzett, de aztán sorrendben 39, 30, 42, 39 és 41 gólt vállalt a francia fővárosban.

A mostani tehát Mbappé legjobb idénye a PSG-nél, és ezen még tovább javíthat a hátralévő hetekben, hiszen csapata még áll a Bajnokok Ligájában és a Ligue 1 sem ért véget. Mindeközben a madridi szurkolók már a hivatalos bemutatásra készülnek, és tárt karokkal várják a francia gólvágót. Vele, valamint Jude Bellinghammel, Rodrygóval és Vinícius Júniorral kiegészülve újabb „galaktikus” színvonalú alakzat alakulhat ki, és akkor még nem beszéltünk a mögöttük lévő fiatokról: Brahim Diazról vagy a legújabb brazil csillagról, Endrickről. És akkor a tapasztalt, de egyáltalán nem haszontalan Joselut meg sem említettük...

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik