Eb 2016: nagyképűség a köbön – Ibra beszólt a franciáknak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.12. 21:07
null
Ibra ezúttal önmagán is túltett (Fotó: AFP)
Zlatan Ibrahimovic, a Dánia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő svéd válogatott csatára nem fogta vissza magát a két nemzet első, szombat esti összecsapása előtti sajtótájékoztatón.

 

A PSG csatárát arról kérdezték, extra motivációt jelent-e számára a tény, hogy Franciaországban rendezik a 2016-os Eb-t.

„Nagyon szeretnék ott lenni az Európa-bajnokságon. Ez a negyedik szezonom Franciaországban, fantasztikus időszakom ez, rengeteg nagyszerű élményem van. Én tettem fel a világtérképre Svédországot, és most Franciaországgal is megtettem ugyanezt. Ennek nagyon örülök” – nyilatkozta egy picit sem visszafogottan Zlatan Ibrahimovic.

A rend kedvéért, zárójelben és halkan azért megjegyeznénk, hogy Franciaország vb-t, Eb-t, Konföderációs Kupát és Bajnokok Ligáját is nyert Ibra PSG-hez érkezése előtt, valamint négy aranylabdás futballistát is adott a világnak. Ha már a világtérképnél tartunk.

Zlatant aktuális formájáról is megkérdezték, természetesen elmondta a véleményét.

„Tíz vagy tizenegy mérkőzésem van a szezonban, szereztem kilenc gólt és kiosztottam öt gólpasszt. A statisztikáim jobbak, mint ezelőtt. Hogy már öreg lennék és gyenge? Képzelje el, hogy játszanék ha még fiatal is lennék. Ilyen számokkal azt hiszem, hogy öregen és gyengén is pályára léphetek" – cáfolta meg Ibra azokat a véleményeket, hogy a 2015–2016-os szezonban már nem az igazi önmaga.

Ibrahimovicot nemrég tizedik alkalommal is megválasztották a legjobb svéd labdarúgónak, október elején pedig a PSG történetének legeredményesebb játékos lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik