PSG: Ibra 50 „tetoválása”, 805 millió éhezőért vállalta be az eltiltást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.15. 17:03
null
Zlatan és az új „tetoválások” (Fotó: Reuters)
Sokakat megtévesztett Zlatan Ibrahimovic, a rendkívüli körülmények között 2–2-es döntetlenre végződő PSG–Caen francia bajnoki mérkőzés legelején.

A svéd csatár már a második percben gólt szerzett, nem is akármilyen mozdulattal. A találatot követően Ibrahimovic meze levételével ünnepelt. „Új tetoválásokkal” a megszokottnál jóval sűrűbben borított felsőteste feltűnő és különös látványt nyújtott. A különbségre mi is felhívtuk olvasóink figyelmét.

Vasárnap azonban kiderült, valójában nem a tetoválások sűrűsödtek meg Zlatan testén, hanem egy jótékony célú figyelemfelkeltő kampány kedvéért lepték el különböző nevek a PSG csatárának testét.

Ibrahimovic az ENSZ égisze alatt működő Élelmezési Világprogram (World Food Programme) akciójának keretében a világon jelenleg élő 805 millió éhezőre próbálta felhívni a figyelmet különös akciójával, amelyből szombaton délben hivatalos Facebook-oldalán már adott némi ízelítőt.

A 805 millió éhezőből 50 gyermek nevét íratta felsőtestére a svéd válogatott kapitánya, ezt mutatta meg gólörömét követően a párizsiak mérkőzését a helyszínen és a televízión keresztül követő több millió nézőnek. A mezlevételért a játékvezető a szabályok értelmében sárga lapot adott.

Persze ez akkor senkinek sem volt egyértelmű, a történtekre vasárnap adott magyarázatot Ibrahimovic és a WFP.

„Bármerre is megyek, az emberek felismernek engem. A nevemet kiabálják, szurkolnak nekem. De vannak nevek, amelyekkel senki sem törődik, emberek, akiknek senki sem szurkol. Nyolcszázöt-millió ember szenved az éhezéstől nap mint nap” – mondja Zlatan a vasárnap közzétett rövidfilmben.

„Világszerte rengeteg szurkolóm van. Azt szeretném, hogy mostantól, akik nekem szurkolnak, ennek a nyolcszázöt-millió elfeledett névnek szurkoljanak. Ők az igazi bajnokok. Ha az én nevemet halljátok, az ő neveikre gondoljatok” – szól Zlatan felhívása.

A Zlatan felsőtestén szombaton látott ötven név tehát a világ 805 millió nehéz sorsú éhezőjét szimbolizálja. A mez levételért kapott sárga lapja miatt (amely a harmadik volt) Ibra a következő bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára, de a svéd tettének nemes célját ismerve ezt aligha bánja.

805 millió név (Fotó: Facebook)
805 millió név (Fotó: Facebook)

„Ez volt karrierem eddigi legfontosabb mérkőzése” – írta a videót a Facebookon is megosztó csatár.

A nevek 7-14 napig maradnak fent Ibra testén (Fotó: Reuters)
A nevek 7-14 napig maradnak fent Ibra testén (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik