PSV: Götze BEK-győztesből BEK-győztesbe igazol?

Vágólapra másolva!
2022.05.03. 10:56
null
Mario Götze (jobbra) az Ajax ellen megnyert tavaszi Holland Kupa-döntőn (Fotó: AFP)
A holland bajnoki címért harcoló PSV bízik abban, hogy maradásra bírhatja Mario Götzét, azonban helyi lapértesülések szerint a világbajnok német labdarúgó inkább távozna – akár a PSV-hez hasonlóan korábbi BEK-győztes Benficában, akár az Egyesült Államok profi bajnokságában (MLS) is kiköthet.

 

A Voetbal International (VI) úgy tudja, hogy Mario Götze képviselői a múlt héten arról tájékoztatták az eindhoveni klubot, hogy a támadó középpályás nem kívánja kitölteni jövő nyárig szóló szerződését. Az ok minden bizonnyal az, hogy nyáron távozik a PSV vezetőedzője, Roger Schmidt.

„Egy klubnál az edző a legfontosabb személy. Az ő bizalmán múlik, hogy játszol-e vagy sem, ami alapvetően határozza meg az ember életkedvét, teljesítményét” – idéz a Götzével készített korábbi interjújából a VI.

Mint megírtuk, a 2020-ban Götzét a PSV-hez csábító honfitársa, Schmidt megegyezett a Benficával, a következő idénytől a lisszaboni csapat vezetőedzője lesz, és portugál médiainformációk szerint szívesen magával vinné a német világbajnokot.

Ennek nem mond ellent, hogy Schmidt távozásának bejelentésekor Götze arról beszélt: a következő idényben szeretne a Bajnokok Ligájában szerepelni – erre a PSV-ben és a Benficában is lehet esélye.

Úgy tudni, Götze szerződésében szerepel egy kitétel, amely szerint a német játékos 3-4 milliós vételárért távozhat. A VI nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az Egyesült Államok profi ligájának (MLS) valamely csapata olyan visszautasíthatatlan ajánlatot kínál majd a labdarúgónak, hogy ő leküzdi magában a BL-szereplési vágyat.

Götze eddig 74 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a PSV-ben, és nemrégiben elhódította vele a Holland Kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik