NHL: egyenlített a Toronto, jöhet a hetedik meccs Bostonban

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 07:36
William Nylander (kékben) torontói duplája után jöhet a hetedik meccs Bostonban (Fotó: getty Images)
A Toronto Maple Leafs 1–3-as hátrányból felállva kiegyenlítette a Boston Bruins elleni párharcának állását, és kiharcolta a hetedik mérkőzést az NHL rájátszásának első fordulójában.

A kanadai csapat két napja hosszabbításban nyert Bostonban, most pedig hazai pályán mutatta meg, hogy a végletekig szeretné vinni a párharcot. Az első harmadban 12:1 volt a kapura lövési arány a Maple Leafs javára, s a második játékrész hajrájában William Nylander révén meg is szerezte a vezetést. A svéd-kanadai szélső növelte a torontói előnyt, s mire a Boston válaszolni tudott, egy másodperc sem volt hátra a mérkőzésből.

A Maple Leafs úgy jött fel 1–3-ról 3–3-ra, hogy ezen a két mérkőzésen nélkülöznie kellett sztárját, az amerikai Auston Matthewst. A hátsóbb sorok játékosai hozzátették azt a pluszt, amit Jim Montgomery, a Boston vezetőedzője a Bruins legnagyobb sztárjától, a cseh David Pastrnáktól hiányolt.

„Az idény ezen szakaszában kellene a legjobban játszaniuk a sztárjainknak is. A lelkesedés mindkét csapatnál megkérdőjelezhetetlen, de vannak, akiktől a legfontosabb pillanatokban várjuk a kulcsfontosságú megoldásokat. Brad Marchand szokás szerint hozza ezt az extra teljesítményt, Pastrnáknak ideje lenne felnőni hozzá” – fogalmazott Montgomery.

A hetedik meccsen Boston lesz a házigazda.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
6. MÉRKŐZÉS
KELETI FŐCSOPORT
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik