Ráfázott a PSV a helyzetei kihagyására

Vágólapra másolva!
2024.03.13. 20:50
Ha megy, akkor nagyon megy... (Jadon Sancho, fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Dortmund 1–1-es első meccs után a saját közönsége előtt 2–0-ra nyert a PSV ellen, így továbbjutott a legjobb nyolc csapat közé.

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Dortmund (német)–PSV (holland) 2–0 (1–0)
Dortmund, Signal Iduna Park, 81 365 néző. V: Orsato (olasz)
Dortmund: Kobel – Süle, Can, Hummels, Maatsen – Özcan, Sabitzer – Malen (Adeyemi, 70.), Brandt (F. Nmecha, 58.), Sancho (Reus, 75.) – Füllkrug. Vezetőedző: Edin Terzic
PSV: W. Benítez – Teze, Schouten, Boscagli, Dest – Til (H. Lozano, a szünetben), Mauro Júnior (Babadi, 86.), Veerman (Pepi, 82.) – J. Bakayoko, L. de Jong, M. Tillman. Vezetőedző: Peter Bosz
Gólszerző: Sancho (3.), Reus (90+5.)

Továbbjutott: a Dortmund, 3–1-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ 

Ha egy üzlet beindul! Jadon Sancho a télen tért vissza a Dortmundhoz – egyelőre – kölcsönben a Manchester Unitedtől, az első gólját pedig szombaton a Werder Bremen ellen szerezte régi-új csapata színeiben. Szerdán aztán a PSV ellen folytatta a termelést, amikor már a harmadik percben bevette Walter Benítez kapuját egy tizenhat méterről leadott lövésből – és csakúgy, mint a bajnoki meccsen, ezúttal is Julian Brandt volt az előkészítő.

A gyors gól lefagyasztotta az 1–1-es első meccs ellenére szép reményekkel érkező vendégeket, és a 11. percben Niclas Füllkrug már a második dortmundi találatot szerezhette volna, ha ígéretes helyzetből nem lövi el a keresztben a labdát a kapu előtt. Öt perccel később még nagyobb helyzetet hagyott ki a német csapat, egészen pontosan Benítez mutatott be óriási bravúrt, előbb Brandt lövésénél, majd a kipattanóra lecsapó Donyell Malen közeli duplázásánál.

Malen – aki egyébként éppen az Eindhoventől érkezett 2021-ben – a félidő derekán ismét helyzetbe került, ezúttal viszont Füllkrughoz hasonlóan ellőtte a labdát keresztben a kapu előtt.

A BVB majdnem úgy kezdte a második félidőt, mint az elsőt, de Malen hiába került helyzetbe az ötösön belül, a bal alsó felé meglőtt labdáját Benítez elérte. Ekkor viszont már a PSV-től is minőségi válaszok érkeztek, Hirving Lozano a jobb kapufát, Johan Bakayoko Gregor Kobel kapust találta el.

Negyedórával a vége előtt Sancho combizomsérülést szenvedett, le kellett cserélni, és ugyan a helyére beálló Marco Reus egyből gólpasszal indított, ám Füllkrug találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. A PSV-n azonban ez sem segített, az egyenlítés így sem jött össze, sőt  a legvégén még Reus is betalált, így a nyolc közé a Dortmund jutott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik