A West Ham sokáig tartotta az ikszet, de Xabi Alonso remekül cserélt, és újra nyert a Leverkusen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 23:03
Jonas Hofmann remek csere volt, ő törte meg a Leverkusen gólcsendjét (Fotó: Getty Images)
A Leverkusen a hajrában szerzett gólokkal 2–0-ra legyőzte a West Ham Unitedet a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének csütörtöki játéknapján, míg a Benfica ugyancsak hazai pályán 2–1-re verte a Marseille-t.

LEVERKUSEN–WEST HAM UNITED 2–0

A West Ham United sokáig táplálta a reményt, hogy nem kap ki a Leverkusen mostanában rettegett otthonában, de a végjátékban meghozta a gólt a kitartó és nyomasztó hazai fölény (32:1 volt a kapura lövési/fejelési kísérletek aránya): a néhány perccel korábban becserélt Jonas Hofmann a szöglet után elé pattanó labdát a lábak között a hálóba vágta a 83. percben (VIDEÓ ITT!). 

A Hofmann-nal egy időben pályára lépő Victor Boniface a végjátékban fejjel megduplázta az előnyt (VIDEÓ ITT!), így nemcsak a legújabb győzelmi sorozat (7) maradt életben – és nyúlt meg a tétmeccseken az idény eleje óta tartó veretlenség –, hanem a Bayer továbbjutásának esélye is igencsak megnőtt.

BENFICA–MARSEILLE 2–1

A Benfica egy jobb oldalon futó támadás végén, Rafa közeli lövésével jutott előnyhöz (VIDEÓ ITT!), majd a második félidő elején Ángel di María – aki párizsi légiósként nemegyszer megtréfálta a Marseille-t – nagy vágta után ugyancsak közeli találattal növelte az előnyt. (VIDEÓ ITT!). 

Az OM gólgyárosa, Pierre-Emerick Aubameyang azonban kegyetlenül kihasznált egy lisszaboni védelmi megingást (VIDEÓ ITT!), így bár a Marseille sorozatban az ötödik tétmeccsét is elvesztette, maradt reális esélye a továbbjutásra.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Bayer Leverkusen (német)–West Ham United (angol) 2–0 (J. Hoffman 83., Boniface 90+1.)
Benfica (portugál)–Olympique Marseille (francia) 2–1 (Rafa 16., Di María 52., ill. Aubameyang 67.)

További eredmények
Milan (olasz)–Roma (olasz) 0–1 – részletek itt!
Liverpool (angol)–Atalanta (olasz) 0–3 – részletek itt!

A visszavágókat egy hét múlva, április 18-án játsszák le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik