A tehetség érvei

Vágólapra másolva!
2008.01.29. 23:50
Én nem tudom, hogyan tud csúnyán nézni Szlavko Petrovics. Biztosan ijesztő. A ZTE szerb mestere nyilván nagy ellensége önmagának, csúnyán néz a futballistákra, különösen a jobbakra, azok pedig megijednek, képtelenek magas szinten teljesíteni, ergo az edző kiszúr magával, a csapata mindig kikap, ő meg majd mehet, amerre lát.

Különösebben nem ismerem Tóth Norbertet, kapcsolatunk legpontosabb jellemzője a köszönő viszony, de nekem mindig rokonszenves volt. Amit viszont távozása okairól mond, az bizony sokat ront ezen a felületesen kialakított képen.

Kicsit arra hajaznak a szavai, amikor a külföldön járt futballisták azzal indokolják idő előtti hazaérkezésüket, hogy a belga, holland, francia vagy akármilyen nációjú edző zsigerileg utálja a magyarokat, a szőkéket vagy a barnákat, azaz a kudarc oka lehet talán még a globális felmelegedés is, leszámítva aktuális hősünk szerény futballtudását.

A jó sors úgy hozta, sok külföldi újságot böngészhetek, és így számtalan interjút olvashatok, még mellőzött labdarúgókkal is. Talán a véletlen műve, de sohasem találkoztam olyannal, aki azt fejtegette volna: túl szókimondó, nem rejti véka alá a véleményét, az edzőnek vagy a menedzsernek ezért nem rokonszenves. Ez komoly helyeken nem így működik. Ott a futballistának nem a véleményére, hanem a beadásaira, a góljaira kíváncsiak, azok érvelnek mellette, minden más tökéletesen közömbös.

Tóth Norbertnek volt néhány jó éve Újpesten - azóta semmi. Nem a Lazióban, amellyel egykor hírbe hozták, de például a Vasas és a REAC történelmében sem volt képes új fejezetet nyitni, Egerszegről nem is szólva, és ez független attól, hogy esetleg Szlavko Petrovics munkájáról szólva igaza van vagy sem.

Tóth Norbert igen nagy tehetségnek indult, mi több, egyegy góljára memóriám végeztéig emlékezni fogok. Ugyanakkor tökéletes bizonyíték arra, hogy a magyar futball kínjai miatt nem a magyar anyák a bűnösek, ők eddig is, ezután is szülnek igazi talentumokat. Azért már nem ők felelnek, hogy szakmailag és morálisan ez az ország, ez a futballközeg hogyan gazdálkodik velük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik