Ki osztja az észt?

Pajor-Gyulai LászlóPajor-Gyulai László
Vágólapra másolva!
2008.04.17. 00:27
Minden tiszteletem Bobby Davisoné. Ragyogóan állt eddig mindig a háttérben, pompásan nem mondott semmi konkrétumot, ha kérdezték, a fotósokat pedig udvariasan kérte meg, hogy őt ne fényképezzék.

Edzői múltja lényegében nincs, a Fradi az első felnőttcsapata, és beiktatásakor olyanokat mond, hogy senkinek sincs bérelt helye a csapatban, mindenkinek meg kell küzdenie minden labdáért. Magamtól ezt aligha hittem volna.

Most ő rázza majd fel a ferencvárosi futballistákat. Bemegy az öltözőbe, ahol eddig tanácsadóként fordulhatott meg, hoz magával új szellemet, motivációt és még ki tudja, mit, amivel fel lehet rázni Mátyus Jánost vagy Deme Imrét. Persze nem áll majd tanácstalanul, amikor megakad egy ponton a felrázásban, lesz, aki segítse, aki tovább lendíti igen hasznos tanácsokkal.

Senki sem találná ki, ki lesz ez az ember: természetesen Csank János. Az eddigi vezetőedző. Most szerepet cserélt Bobby Davisonnal, annak osztja az észt, akitől elméletileg eddig kapta.

Akit egyébként – kétségünk se legyen felőle – valójában kirúgtak, csak a vezetők nyilván úgy gondolták, ezt egy ilyen tekintélyes edző esetében illik szépen becsomagolni, és ha már úgy is ki kellene fizetni június végéig, legalább dolgozzon meg a pénzéért. Ilyen alapon persze a helyén is hagyhatták volna, hiszen minden bizonnyal saját magát is elláthatná remek tanácsokkal, ugyanakkor, ha az ő módszerei kudarcokhoz vezettek, akkor mit érhetnek azok a tanácsok, szóval ne is bonyolódjunk bele: edzőváltás, kirúgás tanúi lehetünk jókora adag mellébeszéléssel és porhintéssel.

Akik ezt a furcsa cserét kitalálták, nem léptek túl merészet, hiszen mit veszíthetnek?

Ha nem sikerül feljutni, az Csank János bűne, ha mégis, akkor jöhet a melldöngetés: tudtuk, éreztük, mit kell tenni!

Most elégedett lehet a szurkoló, a játékosok zöme, állítólag egyik körben sem élvez különösebb népszerűséget a mester, Bobby Davison vállára pedig a nyolcpontos hátrányt figyelembe véve szemernyi felelősséget sem tettek. Csank János méltósággal veheti tudomásul, hogy már nem ő az edző, de nem is alázták meg.

Ennyit egyébként biztosan meg is érdemelt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik