Vb 2006: Frings szerint az eltiltása vicc, mellesleg politika

Vágólapra másolva!
2006.07.07. 22:26
Torsten Frings (képünkön) utólag viccnek titulálta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntését, amellyel eltiltotta a német válogatott játékosát az Argentína elleni negyeddöntő után. Frings nem játszhatott az olaszok elleni elődöntőben, amelyet a Nationalelf 2-0-ra elveszített a hosszabbításban.

Szavazás

Melyik ország nyeri a 2006-s labdarúgó vb-t?

Írja be az itt látható számot!
„Úgy érzem magam, mint akit elárultak, nem ezt érdemeltem – nyilatkozta a Bild című bulvárlapnak a Werder Bremen középpályása. – A FIFA szétzúzta az álmaimat. Az eltiltás úgy marad meg bennem, mint egy vicc.”

A televíziós felvételeken látható volt, hogy a Németország–Argentína mérkőzést (11-esekkel a németek győztek 4-2-re) követő dulakodásban Frings megütötte Julio Cruzt. A FIFA ezt követően két mérkőzésre eltiltotta a 29 éves középpályást, úgy, hogy a második meccset felfüggesztett büntetésként adta.

„Azért tiltottak el, mert megvédtem magam, miután kétszer megütöttek, egyszer pedig megrúgtak – folytatta Frings. – Per Mertesackert megrúgták, Bastian Schweinsteigert megütötték, és Miroslav Kloséra, aki mellettem állt, szintén rátámadtak.”

„Cruz egyébként is azt mondta, hogy én nem ütöttem meg. A játékvezető állította, hogy látta az incidenst, de semmi komoly nem történt. Ennek ellenére eltiltottak. Ez politika.”

„A nemzetközi szövetség azt üzente a büntetéssel, hogy nem kedvez Németországnak, amikor az a saját országában rendez világbajnokságot.”

Frings végezetül megjegyezte: Leandro Cufrét, az argentinok védőjét két évre kellett volna eltiltani, miután ágyékon rúgta Mertesackert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik