Torsten Frings: „Most nagyon nagy esélyünk volt az aranyéremre”

Vágólapra másolva!
2008.06.30. 19:37
Torsten Frings, a német válogatott játékosa a spanyolok ellen 1–0-ra elveszített Európa-bajnoki döntőt követően beszélt a Nationalelf egész tornán nyújtott teljesítményéről, sérülésérő, sőt még Jürgen Klinsmann következő feladatáról is.
Torsten Frings (fehérben) sokszor megállíthatatlan volt
Torsten Frings (fehérben) sokszor megállíthatatlan volt
Torsten Frings (fehérben) sokszor megállíthatatlan volt
Torsten Frings (fehérben) sokszor megállíthatatlan volt

„ Most nagyon nagy esélyünk volt az aranyéremre, ennek megfelelően a csalódás mértéke is nagyon nagy. De hamarosan majd újra előre tekintünk. A csapat tovább akar fejlődni, és a 2010-es világbajnokságon ismét nagy célokért küzdeni” – kezdte a döntő utáni elmélkedést Torsten Frings a német válogatott labdarúgója, aki elmondta nagy valószínűséggel a 2010-es világbajnokságig nem vonul vissza a válogatottól.

Sérülésével kapcsolatban Frings elismerte, hogy a játékban nem nagyon zavarta bordatörése.

„A törökök ellen sem volt gond, és játszottam én már komolyabb sérülésekkel is: keresztszalag-szakadással vagy szárkapocstöréssel. De ezeknek az volt az oka, hogy észre sem vettem, hogy van valami probléma. A bordatörés után is jól bírtam a fájdalmat, de a portugálok elleni negyeddöntőt muszáj volt kihagynom, mivel még nem kaptam elég levegőt”

A folytatásban Frings a német válogatott Eb-n nyújtott felemás teljesítményét elemezte.

„A lengyelek elleni, nagyon jó kezdés után talán kicsit lebecsültük a horvát csapatot. Az osztrákok ellen emiatt muszáj volt nyernünk, mindegy milyen játékkal. Különben évekig mi lettünk volna a balfékek. Ezzel a nyomással meg tudtunk küzdeni. A portugálok ellen nagyon jól játszottunk. A törökök elleni mérkőzés igazán harcos volt, ahol felvettük a kesztyűt, és nyertünk. Szerintem azon a meccsen a végjátékban megmutattuk, hogy mentálisan is erősek vagyunk” – mondta a középpályás.

A játékos szerint a csapat érettebb lett a tornán, mint volt előtte lett, már nem ad ki olyan könnyen mérkőzést a kezéből, mint ahogy tette azt korábban. Majd hozzátette Jürgen Klinsmann és Joachim Löw kapitányi ténykedésében nem sok különbség van, majd viccesen megjegyezte Klinsmann remélhetőleg sok problémával találkozik majd a Bayern Münchennél.

„Remélem, hogy pár problémával szembesül majd. Nem azért, mert sajnálnám tőle a sikert, hanem azért, mert nekem még a Werderrel vannak nagy terveim. A bajorok a nagy esélyesek. Remélem Brémába érkeznek még új játékosok, hogy tartani tudjuk velük a lépést” –reménykedett a Werder középpályása.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik