Frings szerint egy klassziscsatár hiányzik a Werder keretéből

Vágólapra másolva!
2008.07.27. 10:46
Ausztriában készül a Bundesliga rajtjára a Werder Bremen. A brémai gárda a Bielefeld otthonában lép pályára az első fordulóban, valószínűleg a karmester Diego nélkül, akinek feltett szándéka az olimpiai szereplés. Az új szezont tehát a brazil nélkül, de Torsten Frings reményei szerint egy új csatárral a soraiban kezdi a tavalyi szezont ezüstérmesként záró együttes.
Frings (jobbra) egy csatárt szeretne a Mikulástól, de ha lehet, már a bajnokság rajtjára
Foto: Action Images (archív)
Frings (jobbra) egy csatárt szeretne a Mikulástól, de ha lehet, már a bajnokság rajtjára
Frings (jobbra) egy csatárt szeretne a Mikulástól, de ha lehet, már a bajnokság rajtjára
Foto: Action Images (archív)
Frings (jobbra) egy csatárt szeretne a Mikulástól, de ha lehet, már a bajnokság rajtjára
„Szükségünk van még egy támadóra – nyilatkozta Torsten Frings, az Ausztriában edzőtáborozó Werder Bremen középpályása. – Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a mostaniak nem elég jók, csak véleményem szerint négy csatárral nem lehet eredményesen végigjátszani egy szezont.”

A brémai együttes támadószekciójában jelenleg a portugál Hugo Almeida, a svéd Markus Rosenberg, az elefántcsontparti Boubacar Sanogo, valamint az osztrák Martin Harnik áll bevetésre készen.

Ha összehasonlítjuk ezt a listát az első számú Werder-rivális Bayern München vonatkozó névsorával (a világbajnok Luca Toni, illetve a német válogatott Miroslav Klose, Lukas Podolski kettős), megállapíthatjuk, hogy bár létszámban jobban áll a Werder, minőségben a bajorok vezetnek. Így talán nem alaptalanul szólította fel Frings a klub vezetőit a további erősítésekre.

„Ha jól alakulnak a dolgok, körülbelül hatvan tétmérkőzés vár ránk a szezonban, és ehhez szükségünk van egy klasszistámadóra, aki garantáltan szállítja a gólokat” – fejtegette a brémai gárda csapatkapitány-helyettese.

Természetesen egy megfelelő tudású csatárnak az ára is képességeihez passzol, így a Bremen elöljáróinak rendesen a zsebükbe kell(ene) nyúlniuk a kívánt erősítéshez. Ugyanakkor a Weser partján azt is tudják, hogy a sok pénzért vett játékosok sem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, elég csak a tavaly 7.8 millió euróért szerződtetett brazil Carlos Albertóra gondolni.

„Szép és jó, hogy minden évben a Bundesliga legjobb csapatai között vagyunk, de ez nem elég. Lassan ideje lenne megtenni a következő lépést, ami nem más, mint a salátástál megszerzése” – vélekedett Frings, és ebben egyetértenek vele a szurkolók is: a klub szimpatizánsai legutóbb 2004-ben ünnepelhettek bajnoki címet.

PEKING VAGY BRÉMA?

A Werder háza táján mégsem az átigazolásokról, hanem Diego és a klub közti vitáról hallani a leggyakrabban, nevezetesen, hogy a brazil játékmester elutazhat-e az olimpiára.

Az irányító feltett szándéka, hogy akár a csapat tiltása ellenére is részt vesz a játékokon, és ez bizony nem teremtett jó hangulatot a keret többi futballistája körében.

Frings szerint a brazil nélkül is boldogulnak az idény első három meccsén, míg Daniel Jensen annyit fűzött hozzá az esethez: „Mindannyian láttuk, hogy nincs kedve elutazni velünk az edzőtáborba, és jobb is, hogy nincs a csapattal, ha csak ímmel-ámmal tette volna a dolgát, az úgysem használt volna senkinek.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik