Válogatott: Dzsudzsák behívása nem jelenti, hogy kezd is – Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.12. 16:17
null
Marco Rossi hat pontot vár a soron következő két meccsen (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn sajtótájékoztatót tartott az Észtország elleni Nemzetek Ligája-összecsapás előtt. A mieinktől Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Nagy Ádám állt az újságírók rendelkezésére.

Elsőként Marco Rossi kapta meg a szó jogát. A kétmérkőzéses eltiltását az észtek ellen megkezdő (a találkozón olasz segítője fogja irányítani a csapatot) szakember megerősítette, hogy Sallai Roland és Fiola Attila sérülés miatt nem állhat a válogatott rendelkezésére, a többiek közül pedig Kádár Tamás és Ugrai Roland nem érkezett még meg Telkibe.

„Remélem, hogy nem számít majd a hiányom, az, hogy nem leszek ott a pálya szélén. Bízom a segítőimben és a stábtagokban, ez nem jelenthet nagy problémát. Bizakodom a mérkőzés számunkra kedvező kimenetelében, remélem, nem követünk el hasonló hibákat, mint az előző találkozón. Az eltiltáshoz hozzáfűzném, nagyon sajnálom a kellemetlenséget, amit a szövetségnek okoztam. Tisztázni szeretném, hogy más generáció vagyok, mint a játékosaim, ők sokkal inkább a számítógép és az internet világában élnek. Én nekem egy arcom van, én nem viselkedem másként a pályán kívül, mint ahogy például az edzéseken. Tudom, hogy sokszor balhézom a kispadnál, de igyekszem úriember módjára viselkedni, hisz tisztában vagyok vele, hogy egy országot képviselek. Az MLSZ-től minden segítséget megkapok, s amennyiben nem jönnek az eredmények, az az én felelősségem.”

A magyar válogatott délutáni edzése

Rossi fontosnak tartotta elmondani, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem az MLSZ és nem is más mondja meg, kit hívjon be a keretbe, senki sem szabja meg az összeállítást és a döntéseit.

„Nem is szeretnék a negyedik helyre gondolni. A következő két találkozón mindenféleképpen a hat pont, a két győzelem a lényeg. A cél, hogy visszaszerezzük a szurkolók bizalmát.”

Rossi beszélt a keretbe ismét behívott Dzsudzsák Balázsról is.

„Dzsudzsák a huszonnégy behívott játékosból az egyik, tehát ez nem jelenti azt, hogy kötelező őt kezdőként pályára küldenem. A következő napokban mérlegeljük a lehetőségeket. Lehet, hogy az egyik meccsen kezdő lesz, a másikon nem, ezt majd meglátjuk.”

A szövetségi kapitány ennek kapcsán viszont hozzátette: ha Dzsudzsák kezd majd, akkor visszakapja a csapatkapitányi karszalagot Szalai Ádámtól.

Rossi a korábban általa említett hozzáállásbeli problémákról is ejtett néhány szót.

Erről még nem beszéltem a játékosokkal, megvárom, amíg mindenki megérkezik. A fejemben a kezdőcsapat már összeállt, de még nem egyeztettem a srácokkal. A motiváció, a harci kedv és a koncentráltság hiányát értettem egyébként a múltkor ecsetelt gondok alatt.”

A Nemzeti Sport kérdésére, hogy Szalai Ádámnak miért kell visszaadnia Dzsudzsáknak a kapitányi karszalagot, s ehhez Szalai mit szól majd, Rossi így reagált: „Mint mondtam, még nem biztos, hogy Dzsudzsák kezd. A döntésem egyébként nem jelent semmit, mert Szalai a szememben bizonyította, hogy igazi vezető, s jó, hogy több ilyen futballista is a rendelkezésemre áll a keretben.”

„Szóba sem jöhet a negyedik hely – jegyezte meg Nagy Ádám az elvárásokat firtató kérdésekre. – Pozitívnak kell maradnunk, a hat pontot meg kell szereznünk, s fontos, hogy újra megtaláljuk a játékosok és a nézők közötti szeretetet, amely az Európa-bajnokság óta kicsit megolvadt.”

„A mai napig úgy gondolom, hogy három kapott góllal nehéz nyerni. A legutóbbi találkozón mindegyik gólt dekoncentráltság miatt kaptuk. Úgy vélem, ha egységesek leszünk a pályán, kisegítjük egymást, akkor ezek olyan találatok voltak, amelyeket a jövőben el tudunk kerülni.”

Nagy Ádám a Bolognával kapcsolatban azt mondta, szerinte edzője jelenleg nem azért bünteti, mert hibázott korábban (a Torino elleni bajnokin bakizott, ami után csapata gólt is kapott – a szerk.), hanem Filippo Inzaghi egyszerűen csak rotál a poszton, az elmúlt hetekben ezért játszott ő kevesebbet.

A teljes sajtótájékoztató

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Lepizig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer Sheva – Izrael), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Ugrai Roland (Atromitosz – Görögország), Varga Roland (Ferencváros)

A C-LIGA PROGRAMJA

2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
MAGYARORSZÁG–Görögország 2–1
Finnország–Észtország 1–0
Október 12., péntek
Görögország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Finnország 0–1
Október 15., hétfő
Észtország–MAGYARORSZÁG 3–3
Finnország–Görögország 2–0
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 4 4 5–0 +5 12
2. Görögország 4 2 2 3–4 –1 6
3. MAGYARORSZÁG 4 1 1 2 5–6 –1 4
4. Észtország 4 1 3 3–6 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik