Válogatott: az Eb végéig Storck marad a szövetségi kapitány!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.16. 15:30
null
Bernd Storck irányítja az Eb-n a magyar válogatottat (Fotó: Korponai Tamás)
A 2016-os franciaországi Európa-bajnokság végéig a jelenlegi szövetségi kapitány, Bernd Storck irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat. Ezt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke jelentette be mai sajtótájékoztatóján.

„Természetesen szóba került a kérdés a hogyan továbbról. Storck úr látja el az Európa-bajnokság végéig a szövetségi kapitányi teendőket” – mondta Csányi Sándor a rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A német szakembernek sportigazgatóként 2018 márciusáig szól a szerződése. Ez a pozíciója is megmarad, de az Európa-bajnokság végéig továbbra is ellátja a szövetségi kapitányi feladatokat.

„Az Eb után el kell gondolkodni, hogyan tudja folytatni a kapitányi tevékenységét az utánpótlás igazgatói teendői mellett. Rendkívül jó munkát végzett Storck úr, hosszú távon tervezünk vele” – tette hozzá a szövetség elnöke.

Csányi Sándor elmondta, hogy a kijutásért mekkora összeg járt.

„Tizenkét millió eurót kapunk a részvételért, a döntőben ehhez még jöhetnek pluszok. Egyharmadát a játékosok és a stábtagok kapják meg. Összesen hetvenöt játékos volt érintett az elmúlt időszakban. Ez engem is meglepett” – mondta Csányi, aki az egyéni premizálással kapcsolatban annyit tett hozzá, hogy pontonként két és fél millió forint került eddig is kifizetésre a játékosoknak. A kijutásért fizetett prémium függött attól, hogy ki mennyit játszott.

„Mindenkinek köszönöm, először az elnök úrnak a bizalmat, örülök, hogy folytathatom a munkát. Köszönöm, hogy támogatta azokat a döntéseimet, amelyeket nem mindenki. Tegnap nagy sikert értünk el, az MLSZ is megérdemelte ezt, valamint azok, akik bármit hozzátettek. Fontos a fiatalok szerepe, hiszen az övék a jövő. Példával szerettem volna elöl járni, és megmutatni, ha a fiatalok jobbak idősebb társaiknál, ők szerepeljenek. Amit elértünk, az a kezdet és semmi több. Csak együtt tudjuk továbbfejleszteni a magyar labdarúgást” – vette át a szót Bernd Storck szövetségi kapitány.

„Ki kell tekintenünk a határainkon túl. Hogy ez mit jelent? Nyitottabbaknak kell lennünk, meg kell néznünk, hogyan dolgoznak a külföldi országokban a fiatalokkal. Nem mondhatjuk azt, hogy már eleve mindent tudunk. Próbálok ezzel segíteni.”

A magyar szövetségi kapitány óva intett mindenkit attól, hogy csak a fiatalokról beszéljen, a rutinos játékosok is rendkívül sokat tettek a sikerért.

„Hogy lehetnek-e utódai Nagy Ádámnak és Kleinheisler Lászlónak? Nem szeretném azt mondani, hogy csak a fiatalokról beszéljünk. Az idősebb, rutinos játékos is sokat hozzátehet. Láthattuk, hogy Király is sokat hozzátett tegnap. Azok kapják meg az esélyt, akik megérdemlik. Fiola, Guzmics, Lang és Kádár is jól teljesített. Volt olyan, akit korábban leírtak, de jól futballozott. Fontos, hogy bízni kell a játékosokban.”

STORCK MEGTANUL MAGYARUL? EZT VÁLASZOLTA!

A kapitány a létszámemelésről is elmondta a véleményét. Mint ismert, Franciaországba 24 csapat jutott, illetve jut ki. Amit nagyon jó leírni: köztük a magyar válogatott is.

„Igaz, hogy bővítették a létszámot a kijutásra, de éltünk vele. Nem kell negatívan néznünk ezt, büszkék lehetünk arra, hogy kijutottunk. Vegyük figyelembe a bővítésnél, hogy az UEFA tagországainak a száma megnőtt, logikus döntés volt bővíteni.”

És, hogy milyen stábbal megyünk neki az Európa-bajnokságnak?

„Szeretném folytatni a munkát Andreas Möllerrel, de ezt még meg kell beszélnünk. Sallói Istvánnak és Szabics Imrének is szeretnénk helyet találni a franciaországi Eb-stábban.”

MAGYARORSZÁG EB-RÉSZTVEVŐ!
A MAGYAR VÁLOGATOTT KIJUTOTT A 2016-OS EB-RE – MENETREND, SORSOLÁS, KIJUTÓK, JEGYEK
Összefoglaló: Itthon is legyőztük Norvégiát, kijutottunk az Eb-re!!!
Tudósítás percről percre: MagyarországNorvégia 2–1
Galéria: az Üllői úti győztes csata képekben!
Videós összefoglaló: lemaradt róla? Élje át újra a norvégok elleni sikert!
Ők harmincheten juttatták ki a nemzeti csapatot FranciaországbaARCKÉPCSARNOK
Jegyzet: Sokkal jobb így – ez a futballkatarzis, amelyre minden magyar drukker várt
Szubjektív: kinyílt az édességbolt, megyünk az Eb-re, Fülöp Mártont is visszük!
ÉLŐ HÍRFOLYAM
REAKCIÓK
Bernd Storck: Most magyar vagyok – a kapitány még nem tud a jövőjéről
Király Gábor: A gyerekeimnek üzenem, hogy holnap iskola!
Dzsudzsák Balázs hulladék csapatról beszélt
Priskin Tamás: Talán a legszebb az életemben
Guzmics Richárd: Éveken át poénkodtak velem, most kint vagyok az Eb-n
Böde Dániel: Pofára esett, mint a zsíros kenyér
Szalai Ádám nem várt kérdést kapott, de most is beleállt!
Nagy Ádám: A motiváció? Boldoggá tenni az egész országot az Eb-n!
Álomsorsolás volt? – Per-Mathias Högmo válaszolt
Csányi Sándor: Oslóban és Pesten sem a szerencsén múlt
Andreas Möller ezt mondta arról, marad-e
ÜNNEPLÉS
Itt a válogatott legönfeledtebb 60 másodperce!
Régi klasszikust énekeltek Guzmicsék az öltözőben
Piró a Fradi-sas előtt, megbénult a Nagykörút – videó
VISSZHANG
Magyarország újjászületése – nemzetközi sajtóvisszhang
Ezt üzente a lengyel csapat a magyar válogatottnak
Dzsudzsák a legjobb, de van, ami nem változik – a nemzetközi szakportál osztályzatai
Rekordnézettség! Kizárólag az M4 közvetíti a magyar Eb-meccseket!
Dzsudzsák klubja magyarul gratulált – fotó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik