Válogatott: Storck még nem tud a jövőjéről, hétfőn eldőlhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.15. 23:52
null
Bernd Storck még nem tudja, szövetségi kapitányként folytatja-e a munkát (Fotó: Reuters)
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-re legyőzte a hajrában szépítő Norvégiát az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján, ezzel kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel kijutott a franciaországi kontinenstornára. A magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Bernd Storck egyelőre nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy szövetségi kapitányként folytatja-e a munkát.

 

„Gratulálok a csapatomnak. Jól kezdtünk Norvégiában, letettük az alapkövet. Köszönetet szeretnék mondani az elnökünknek, Csányi Sándornak, és elődömnek, Dárdai Pálnak, aki kezdetben nagyon sokat segített, nélküle nem lehettünk volna ilyen sikeresek” – kezdte mondandóját Storck.

„Tudtuk, hogy a norvég válogatott fizikailag nagyon erős. Nagyon nagy feladat volt a felkészülés, de az a szint, amit ma láttunk a fiúktól, egyszerűen fantasztikus volt. Több mint száz százalék!”– szögezte le Storck.

STORCK: MOST MAGYAR VAGYOK

„Gratulálok a csapatnak, az egész selejtezősorozat során óriási teljesítményt nyújtott. Hatalmas siker ez a labdarúgásnak és az országnak. Most magyar vagyok. Nagyon jól felkészültünk a pótselejtezőre, tudjuk, melyik játékosunk milyen erőnléti állapotban van. Miután »lejövünk« a földre, ünneplünk, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Köszönöm a bizalmat a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, Csányi Sándor elnök úrnak, hogy fejleszthettem a magyar labdarúgást. Andreas Möller sok mindenben segített, közel állt hozzám, jó hangulatot alakított ki a válogatottnál. Köszönetet kell mondanom Dárdai Pálnak és a stábjának is” – mondta Bernd Storck a mérkőzést közvetítő M4-nek.

„A norvégok mindent megpróbáltak. Nagyon sok jó támadójátékosuk van, mindent bevetettek, például Ödegaard is pályára lépett, de mindenre volt válaszunk, a csapat fantasztikus volt" – folytatta Storck, aki a jövőjét firtató kérdésre is válaszolt.

„Nekem van állásom. Sportigazgatóként biztosan. Aztán, hogy hogyan alakul a jövőm, folytatom-e a kapitányként megkezdett munkát, azt most még nem tudom megmondani.”

Friss hír, hogy Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke hétfőn sajtótájékoztatót tart, amelyen várhatóan szó esik majd a szövetségi kapitány jövőjéről is.

Storck a csatárkérdésről, Priskin játékáról: „Mindig is tisztában voltam, hogy Tamásnak fantasztikusak a képességei. Láttam a legutóbbi két gólját is a Slovanban. Ennek ellenére nem volt könnyű a döntés, hiszen ott van az Oslóban remeklő (sic!) Szalai Ádám, ott van Böde és Nikolics is. Örülök, hogy Priskin gólt lőtt, meghálálta a bizalmat, ezért küldtük a pályára."

A kapitány a sajtótájékoztató végén még egyszer hangsúlyozta, hogy megérdemeltük a továbbjutást, a játékosok megdolgoztak érte.

Per-Mathias Högmo sajtótájékoztatóját ide kattintva olvashatja el!

EB-PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 2–1 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Velasco Carballo (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á., Elek (Pintér Á., a szünetben) – Dzsudzsák, Kleinheisler (Németh K., 74.), Lovrencsics – Priskin (Böde, 62.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
NORVÉGIA: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Aleesami – Skjelbred (Berget, 80.), Tettey, Johansen, Elyounoussi (Helland, a szünetben) – Ödegaard (Pedersen, a szünetben), Henriksen. Szövetségi kapitány: Per-Mathias Högmo
Gólszerző: Priskin (14.), Henriksen (83. – öngól), ill. Henriksen (87.)
A párharcot kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel Magyarország nyerte meg

AZ EB RÉSZTVEVŐI
24 csapat jut ki. A rendező Franciaország, a 9 csoportelső, a 9 csoportmásodik, a legjobb csoportharmadik és a pótselejtezős párharcot megnyerő 4 válogatott.

MAGYARORSZÁG (pótselejtező)
FRANCIAORSZÁG
(házigazda)
CSEHORSZÁG (A-csoport)
IZLAND (A-csoport)
TÖRÖKORSZÁG (A-csoport)
BELGIUM (B-csoport)
WALES (B-csoport)
SPANYOLORSZÁG (C-csoport)
SZLOVÁKIA (C-csoport)
NÉMETORSZÁG (D-csoport)
LENGYELORSZÁG (D-csoport)
ANGLIA (E-csoport)
SVÁJC (E-csoport)
ÉSZAK-ÍRORSZÁG (F-csoport)
ROMÁNIA (F-csoport)
AUSZTRIA (G-csoport)
OROSZORSZÁG (G-csoport)
OLASZORSZÁG (H-csoport)
HORVÁTORSZÁG (H-csoport)
PORTUGÁLIA (I-csoport)
ALBÁNIA (I-csoport)

KALAPOK, KIEMELÉSEK
Ha Bosznia-Hercegovina, Ukrajna és Svédország egyaránt sikerrel veszi a pótselejtezőt, Magyarország 4. kalapos az Európa-bajnokságon. Ha a bosnyák, ukrán, svéd hármasból legalább egy csapat alulmarad a pótselejtezőn, akkor Magyarország a 3. kalapból várhatja az Eb-sorsolást.

1. kalap (6 biztos, 0 hely kiadó): Franciaország (A1, házigazda), Spanyolország (címvédő), Németország, Anglia, Portugália, Belgium

2. kalap (5 biztos, 1 hely kiadó):
Olaszország, Oroszország, Svájc, Ausztria, Horvátország

Ha Bosznia-Hercegovina továbbjut pótselejtezőjéről, 2. kalapos lesz. Ha nem, és Ukrajna kvalifikálja magát, az ukránok kerülnek a 2. kalapba. Ha mindkét csapat elveszti pótselejtezőjét, Csehország kerül a 2. kalapba.

3. kalap (0 biztos, 6 hely kiadó)


4. kalap (4 biztos, 2 hely kiadó): Izland, Wales, Albánia, Észak-Írország



A SELEJTEZŐK EREDMÉNYEI ÉS TABELLÁI
CSOPORTHARMADIKOK ÖSSZEVETÉSE

AZ EB-SORSOLÁS
December 12., Párizs, 18.00: a 2016-os Eb csoportkörének sorsolása

A JEGYÁRUSÍTÁS MENETE
1. jegyárusítási szakasz. 2015. június 10. és július 10. között egymillió belépő talált gazdára. Az UEFA véletlenszerűen sorsolta ki, mely szurkolók kapnak jegyet.
Jelenleg nem lehet jegyet kapni az Európa-bajnokságra.
• A 2. jegyárusítási szakasz a sorsolás után, december 13-án indul, és egy hónapig tart. Ebben a szakaszban lehet jegyet igényelni egy meghatározott válogatott mérkőzéseire (ún. „Follow My Team" jegyek).
3. jegyárusítási szakasz – jegyek újraértékesítése. 2016. március–áprilisa között lehet eladni az UEFA-n keresztül a már megvásárolt, ám nem kihasznált jegyeket az eredeti jegyáron, más regisztrált szurkolóknak.
4. jegyértékesítési szakasz – jegyek postázása. Az UEFA 2016 tavaszán juttatja el a jegyeket a vásárlóknak futárszolgálattal.

MENNYIBE KERÜLNEK A JEGYEK?
Minden mérkőzésre négy jegykategória lesz.
Nyitómérkőzés:
75 euró (4. kategória), 195 (3.), 395 (2.), 595 (1.)
Csoportkör és nyolcaddöntő: 25 euró (4. kategória), 55 (3.), 105 (2.), 145 (1.)
Negyeddöntő: 45 euró (4. kategória), 85 (3.), 135 (2.), 195 (1.)
Elődöntő: 65 euró (4. kategória), 165 (3.), 295 (2.), 495 (1.)
Döntő: 85 euró (4. kategória), 295 (3.), 595 (2.), 895 (1.)

HOL LEHET A JEGYEKET MEGVÁSÁROLNI?
Egyelőre
az UEFA hivatalos jegyértékesítő rendszerén keresztül.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG
2016. június 10.–2016. július 10.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik