Válogatott: Oslóban és Pesten sem a szerencsén múlt – Csányi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.15. 23:36
A Norvégia elleni kettős győzelemmel kvalifikálta magát a magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os, franciaországi Eb-re. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke boldogan nyilatkozott a mérkőzést követően, és mindenek előtt a válogatott mellett dolgozó szakmai stábok munkáját emelte ki. Azok közül is elsőként Bernd Storckét.

„Nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak Csányi Sándor. – Nyilvánvaló, hogy a gratuláció elsősorban a szakmai stábot illeti, hiszen nagyon jó felkészítették a csapatot mind a két meccsre. És így talán még nagyobb érték a kontinensbajnokságra való kijutás, hiszen kétszer sikerült győznünk a pótselejtezőn. Amelyeken nemcsak a játék volt jó, hanem a szellemiség is. Nagyon jó volt a csapat, küzdöttek, hajtottak. Van egy csapatunk, amely lehet persze jobb is, és remélem, hogy még lesz is, és akkor négy év múlva már nem kell playoffot játszanunk. A selejtezőkön is voltak jó meccseink, de valahogy nem voltunk szerencsések. Például Észak-Írországban a kilencvenedik percben kaptuk azt a gólt, amely megfosztott minket az idegenbeli győzelemtől.Csányi Sándor. – Nyilvánvaló, hogy a gratuláció elsősorban a szakmai stábot illeti, hiszen nagyon jó felkészítették a csapatot mind a két meccsre. És így talán még nagyobb érték a kontinensbajnokságra való kijutás, hiszen kétszer sikerült győznünk a pótselejtezőn. Amelyeken nemcsak a játék volt jó, hanem a szellemiség is. Nagyon jó volt a csapat, küzdöttek, hajtottak. Van egy csapatunk, amely lehet persze jobb is, és remélem, hogy még lesz is, és akkor négy év múlva már nem kell playoffot játszanunk. A selejtezőkön is voltak jó meccseink, de valahogy nem voltunk szerencsések. Például Észak-Írországban a kilencvenedik percben kaptuk azt a gólt, amely megfosztott minket az idegenbeli győzelemtől.

Sok mindenen múlik az eredmény, nyilván a szerencsén is, de nyugodtan mondhatom, hogy Oslóban és Budapesten sem a szerencsén múlt. A csapat megérdemelten győzött. Meg kell köszönni az edzői stábok munkáját. Nemcsak Bernd Storckét és Dárdai Pálét, hanem Pintér Attiláét is, hiszen ezt a csapatot ő kezdte el összerakni. Utána Pali szép eredményeket ért el, nagy szerepe van abban, hogy playoffot játszottunk. Majd jött Storck, aki szenzációs munkát végzett. Nagyon bátran változtatott a stábon és a csapaton is, az eredmények végül őt igazolták.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik