Bogdán szerint a zárt kapuk ellenére is előny a hazai pálya

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 09:09
null
Bogdánra a románok ellen is kulcsszerep várhat (Fotó: Szabó Miklós)
Bogdán Ádám abban a tudatban készül tizennegyedik válogatottságára, hogy a március eleji sérülése ellenére ismét bizalmat kap Egervári Sándortól. A Bolton Wanderers huszonöt esztendős kapusa amondó, azon már felesleges keseregni, hogy a Románia elleni péntek esti világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött rendezik, ugyanakkor az ellenféllel és a beszédstílussal nem árt vigyázni...

– Makkegészséges?
– Az vagyok – kopogta le gyorsan Bogdán Ádám. – Múlt csütörtökön legalábbis annak nyilvánítottak. Úgyhogy élek és virulok!

A Nemzeti Sport pénteki számához 16 oldalas melléklet 
jár a magyar–román világbajnoki selejtező felvezetéseként
A Nemzeti Sport pénteki számához 16 oldalas melléklet jár a magyar–román világbajnoki selejtező felvezetéseként

– Ezek szerint a lelkét sem viselte meg, hogy csapata utóbbi három bajnokijáról lemaradt.
– Jobb lett volna, ha védek azon a három meccsen, de a rosszban is a jót kerestem, és megtaláltam: ahhoz képest, hogy a sérülésem lehetett volna súlyosabb, nem volt vészes a kihagyás.

– Mit gondol, a románok ellen az ön nevével kezdődik a válogatott összeállítása?

– Nem tudom.

– Figyelembe véve, hogy az elmúlt időszakban a nemzeti együttes első számú kapusává nőtte ki magát, nem érzi úgy, hogy a gólvonal előtt a helye?

– Attól még, hogy a legutóbbi mérkőzéseken rám szavazott Egervári Sándor, nem jár nekem alanyi jogon az egyes mez. Hogy újfent megkapjam, azért ugyanúgy meg kell dolgoznom, ahogy eddig. Természetesen úgy készülök, hogy én védek, de Király Gábor és Megyeri Balázs sincs ezzel másként. És ez a jó.

– Sorsdöntő lesz a pénteki csata?

– Sorsdöntőnek nem nevezném, nagyon fontosnak ellenben igen. Hazai pályán játszunk, élnünk kell ezzel az előnnyel.

– Kár, hogy csupán a nevében lesz hazai a pálya…
– Azt senki ne feledje, hogy a Puskás Ferenc Stadion a miénk! A saját stadionunkban, a saját országunkban futballozhatunk – nekem ne mondja senki, hogy ez nem előny!

– Dicséretes hozzáállás.
– Kesereghetünk itt amiatt, hogy nem buzdítanak minket negyvenezren, nem vitás, nehezíti is a helyzetünket, ám a tabellán nem a nézőszámot, hanem a pontokat jegyzik. Azt legfeljebb a krónikáskönyvek örökítik meg, hogy zárt kapuk mögött rendezték a meccset, de ez a továbbjutás szempontjából lényegtelen.

– Fel lehet készülni arra, hogy a légkör egy edzőmérkőzését idézi majd?

– Muszáj.

– No, és hogyan?
– Amikor kifutunk a pályára, nem szabad meglepődnünk azon, hogy senki nem lesz a lelátón… Komolyra fordítva: elsősorban fejben kell helyretennünk ezt a kérdést. Az biztos, hogy különleges atmoszférában kell majd helyt állnunk. Szerencsére sokunknak még nem volt része ilyesmiben, és bízom benne, hogy nem is lesz. Hogy pontosan mi vár ránk, arról most azért is felesleges beszélni, mert úgyis csak a helyszínen derül ki, hogy mit vált ki belőlünk az üres nézőtér.

– A zárt kapuk előnye: kiválóan hallják majd egymást.
– Ez igaz. Hoppá, akkor a káromkodással is vigyáznunk kell…

– És a románokkal?
– Velük is, persze. Légiósaikat ismert csapatokban alkalmazzák, ami pedig az otthon játszókat illeti, láttam a Steauát a Chelsea ellen az Európa-ligában, és azt kell mondjam, méltó vetélytársa volt. Szóval semmi kétség, remekül felkészített együttessel találkozunk.

MIT GONDOL BOGDÁN A TÖRÖKÖKRŐL? HÁNY PONTTAL LENNE ELÉGEDETT A KÉT SELEJTEZŐN? TOVÁBBI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

Mindent a magyar–román világbajnoki selejtezőről: itt az összes hírünket megtalálja a kulcsfontosságú meccsről!

VB-SELEJTEZŐ, A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 4 4 13– 2 +11 12
2. MAGYARORSZÁG 4 3 1 10– 5 +5 9
3. Románia 4 3 1 8– 4 +4 9
4. Törökország 4 1 3 4– 6 –2 3
5. Észtország 4 1 3 1– 6 –5 3
6. Andorra 4 4 0–13 –13 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik