Vb-selejtező: Stark vezeti a románok, Mazsics a törökök elleni meccsünket

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 14:09
null
Wolfgang Stark harmadszor vezet a magyar válogatottnak (fotó: Action Images)
A Román Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a német Wolfgang Stark vezeti jövő pénteken 20.30-tól a Magyarország–Románia világbajnoki selejtezőt. A török–magyar meccsen a szerb Milorad Mazsics működik közre.

A rutinos német játékvezetővel már kétszer találkozott a magyar nemzeti tizenegy. 2002. október 12-én Svédországban játszottunk 1–1-et világbajnoki selejtezőn, majd 2011. augusztus 10-én felkészülési mérkőzésen 4–0-ra győztük le Izlandot.

Stark magyar klubcsapatoknak is vezetett hosszú nemzetközi karrierje során: 2000 őszén az MTK vele kapott ki 2–1-re Nantes-ban az UEFA-kupában, 2002 augusztusában ő vezette Budapesten az emlékezetes Zalaegerszeg–Manchester United (1–0) BL-selejtezőt, egy évvel később pedig szintén BL-selejtezőn az MTK 1–0-ra kapott ki Glasgow-ban.

Stark ebben a selejtezősorozatban egy meccset vezetett, akkor a dánok és a csehek gól nélküli döntetlenre végeztek egymással.

A 43 éves játékvezető munkáját Jan-Hendrik Salver és Mike Pickel segíti, ők vannak ott vele az előzetes világbajnoki keretben is. A negyedik játékvezető Tobias Welz, aki az idén került be a FIFA-keretbe. Az ellenőr a 2006-os vb-t megjáró orosz Valentyin Ivanov lesz.

A törökök elleni mérkőzés játékvezetőjének személyét még nem erősítették meg, de információink szerint a szerb Milorad Mazsics fújja majd a sípot a keddi selejtezőn. A Starkhoz hasonlóan a bő vb-keretben is ott lévő 39 éves játékvezető munkáját Milovan Risztics, Dalibor Djurdjevics és Milenko Vukadinovics segíti.

Mazsics már vezetett egy meccset, éppen a mi csoportunkban, akkor Románia 2–0-ra nyert Észtországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik