Női válogatott: mérföldkőhöz ért a magyar csapat, de kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.04. 15:54
null
A magyar válogatott kezdőcsapata az osztrákok ellen (Fotók: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott elveszítette 250. hivatalos mérkőzését, 2–1-re kikapott Ausztriától a Ciprus-kupa elnevezésű felkészülési torna második fordulójában.

 

A világranglista 42. helyén álló magyar csapat az olaszoktól (13.) elszenvedett 2–0-s vereséggel kezdte a ciprusi viadalt, két nap múlva azonban máris lehetősége nyílt a javításra.

A 250. hivatalos mérkőzésén pályára lépő magyar női válogatott gyakorlatilag a legerősebb összeállításában szerepelt (volna) az íreket 2–0-ra legyőző osztrákok (27.) ellen, ám harminc perc után már három kulcsember sem volt a pályán.

Az egymás elleni találkozó rendkívül pechesen alakult a mieink számára, Zeller Dóra a bemelegítés közben sérült meg, Vágó Fannit a 12. percben bokasérülés miatt, Jakabfi Zsanettet pedig a 30. percben, egy ütközés után kellett lecserélnünk. Az első fél óra végére tehát három kulcsjátékosunkat veszítettük el, mindannyian a támadójátékban játszhattak volna fontos szerepet.

A szerencsétlen kezdés ellenére az első félidőben többet támadtunk, jó pár alkalommal sikerült veszélyes akciókat vezetnünk, miközben az osztrákok a szünetig csak egyszer tették próbára Szőcs Réka kapust.

CSISZÁR HENRIETTA: 50!
A 21 esztendős Csiszár Henrietta az osztrákok ellen 50. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. A német másodosztályú 1. FC Lübarst erősítő középpályás négy gólnál jár a nemzeti csapatban.

A második félidőben valamelyest visszaesett a támadójátékunk, az osztrákok pedig a 48. percben, egy jobb oldali akciójuk végén kihasználták a helyezkedési hibánkat, és Sarah Zadrazil góljával megszerezték a vezetést (0–1).

Markó Edina ezt követően átszervezte a csapatot, a félidő derekára veszélyesebbé vált a játékunk, és nagy energiákat mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. A 67. percben sikerült gólt szereznünk, Sipos Lilla beadását követően Zágor Bernadett lőtt a kapus lábai között a hálóba (1–1).

A második félidőben elkezdett szakadni az eső, ami sokat rontott a pálya állapotán, mindkét együttes megszenvedett a mély talajjal. Az osztrákok a 77. percben visszaszerezték az előnyt, egy szöglet utáni lepattanó labdát Virginia Kirchberger juttatott a kapunkba. A hajrában nagyot küzdöttünk az egyenlítésért, de nem sikerült újabb gólt szereznünk, 2–1-es vereségünkkel zárult a találkozó.

A magyar válogatott hétfőn az írek ellen lép pályára, a tét a csoport harmadik helye.

Zágor Bernadett (pirosban) szerezte a mieink gólját
Zágor Bernadett (pirosban) szerezte a mieink gólját

„Nagyon készültünk a mérkőzésre, szerettük volna erre a találkozóra kihegyezni a tornát, mert az osztrákok ellen igazi értékmérő meccset játszhattunk volna. Sajnos a körülmények nem tették lehetővé, hogy valóban lemérjük, mire vagyunk képesek, három fontos játékosunk sérülése keresztülhúzta a számításainkat. A védekezésünk alapvetően rendben volt, masszívak voltunk, az ellenfelünknek jóval kevesebb lehetősége volt, mint az egymás elleni vb-selejtezőnkön. Mindent megtettünk a jó eredmény elérése érdekében, s bár a győzelem nem volt benne a játékunkban, a döntetlen reális eredmény lett volna, és nem is álltunk messze az elérésétől” – mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

CIPRUS-KUPA, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Magyarország–Ausztria 1–2 (0–1)
MAGYARORSZÁG:
Szőcs Réka – Mosdóczi Evelin (Papp Dóra, 64.), Szeitl Szilvia, Szabó Viktória, Tóth Gabriella – Csiszár Henrietta, Hummel-Smuczer Angéla (Tóth Alexandra, 86.) – Jakabfi Zsanett (Sipos Lilla, 30.), Szarvas Alexandra (Nagy Lilla, 76.), Szuh Erika (Fenyvesi Evelin, 69.) – Vágó Fanni (Zágor Bernadett, 12.)
Gólszerző: Zágor (66.), ill. Zadrazil (49.), ill. Kirchberger (78.)

A csoport másik mérkőzésén
Olaszország–Írország 1–1

A csoport állása: 1. Ausztria 6 pont, 2. Olaszország 4, Írország 1, 4. MAGYARORSZÁG 0

A VÁLOGATOTT MENETRENDJE A CIPRUS-KUPA CSOPORTKÖRÉBEN
Március 2. (Derüneia):
Magyarország–Olaszország 0–2
Március 4. (Larnaka):Magyarország–Ausztria 1–2
Március 7., 16.30 (Paralimni):Magyarország–Írország

A B-VÁLOGATOTT BRAVÚROS GYŐZELMET ARATOTT

Az U19-es korosztályos együttesre épülő B-válogatottnak sikerült meglepetést szereznie, hiszen a Horvátországban zajló Isztria-kupa második fordulójában Magyarics Zoé találatával 1–0-ra legyőzte Szlovákia felnőttcsapatát.

A fiatalokkal teletűzdelt magyar válogatott egy pillanatig sem játszott megilletődve a jóval tapasztaltabb, fizikálisan erősebb szlovák csapat ellen, és végig érvényesíteni tudta akaratát. Turtóczki Sándor együttese elsősorban a saját térfélen történő stabil, fegyelmezett védekezésre, valamint a labdaszerzések utáni kontratámadásokra építette taktikáját, és ez tökéletesen „ült" a szlovákok ellen, akik képtelenek voltak feltörni a védelmünket. Hiába birtokolta többet a labdát az ellenfél, nem tudott a védelmünk mögé kerülni, és kidolgozott akcióból a kapu közelébe jutni, míg a mieink a második félidőben több szép kontrával is veszélyt okoztak a szlovák 16-oson belül.

A 72. percben szereztük meg a győztes találatot, Kaján Zsanett egy ellentámadás végén jobb oldalról, egy csel után a keresztlécet találta telibe, a kipattanóra Magyarics Zoé érkezett jó ütemben, és egy pattanás után a hálóba helyezett. A hajrában magabiztosan őriztük meg az előnyt, s végül az előzetes taktikát tökéletesen megvalósítva nyertük meg a mérkőzést.

„A szlovák válogatott erősebb a horvátnál, ennek ellenére most sikerült nyernünk, míg a házigazdák ellen nem. Amit a horvátok ellen elvett tőlünk a sors, most visszaadta, ezért persze nagyon sokat kellett tenniük a játékosoknak a pályán – értékelt a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző. – Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, végig fegyelmezettek voltak, egymást kisegítve, remek csapatjátékkal sikerült legyőzniük, a jó erőkből álló szlovák együttest. Gratulálok a lányoknak a mai játékért!"

ISZTRIA-KUPA, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Magyarország B–Szlovákia 1–0 (0–0)
MAGYARORSZÁG:
Samu Anna – Rozmis Gabriella, Turányi Lilla, Németh Hanna, Pinczi Anita – Gruber Brigitta (Bognár Enikő, 65.), Farádi-Szabó Edina (Horváth Zsófia, 65.) – Krascsenics Petra (Gelb Mónika, 88.), Kocsán Petra (Diószegi Fanni, a szünetben), Magyarics Zoé (Vicai Katalin, 90.) – Kaján Zsanett
Gólszerző:
Magyarics

A csoport másik mérkőzésén
Horvátország–Észak-Írország 0–1

A csoport állása: 1. Horvátország 3 pont (1–1-es gólkülönbség), MAGYARORSZÁG B 3 (1–1), Észak-Írország 3 (1–1), Szlovákia 3 (1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik