Thomas Doll: Újra harcban vagyunk a bajnoki címért

Vágólapra másolva!
2017.03.12. 09:44
null
Ramos gólöröme a betonfalak között (Fotó: Éberling András)
A Ferencváros a Haladás legyőzése után újra versenyben van a bajnoki címért, véli Thomas Doll vezetőedző. Az MTK megbénította a Vasas játékát, Michael Oenning gratulált is érte Tamási Zsoltnak. A Videoton magabiztos győzelmet aratott, tisztán vezet, de Henning Berg nem aggódik amiatt, hogy a válogatott vb-selejtezője miatt szünet következik az NB I-ben. Mestermérlegek.

MTK–VASAS 1–0

TAMÁSI ZSOLT, az MTK Budapest vezetőedzője: – Izgalmas mérkőzés volt, szerintem jól felkészültünk a Vasasból. Nagy öröm, hogy egy kitűnő csapat szinte egyáltalán nem tudott helyzetet kidolgozni a kapunk előtt. Kalapot emelek a játékosaim előtt, fegyelmezetten, elszántan harcolva szerezték meg a három pontot. Nemcsak a védekezésben, hanem a támadások felépítésében is tartották magukat az előzetesen megbeszéltekhez. Tudtuk, hogy ellenfelünk a széleken nagyon erős, és még a szünetben is arra készültünk, hogy ott próbál majd mögénk kerülni. Szerencsére sikerült lezárnunk a területeket, a passzsávokat, ahogy azt megbeszéltük. Rengeteget kellett dolgoznunk azért, hogy az angyalföldieknek ne legyenek gólszerzési lehetőségei. A győzelem hitet kell, hogy adjon a játékosoknak, hogy sokkal többre hivatottak, és ha nagy energiát fektetnek a felkészülésbe, a mérkőzéseken végig koncentráltak és fegyelmezettek, akkor bárkit legyőzhetnek. Talán csak annyi hiányérzetem van, hogy a második félidőben több lehetőségünk lett volna növelni az előnyt, ám az utolsó passzok, a döntő mozdulatok nem sikerültek.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Gratulálok az MTK-nak! Csodálatos stadionban léphettünk pályára, és ez érződött is a csapatokon: mind a két fél megpróbált játszani. Ám sajnos nem tudtunk mit kezdeni az hazaiak védekezésével, főleg azt követően, hogy hátrányba kerültünk. Az volt a tervünk, hogy a széleken megbontjuk az ellenfél hátsó alakzatát, de az MTK remekül megszervezte a védekezését. Ilyenkor az egy az egy elleni játék – főleg az oldalvonalak mentén – segíthet, de ehhez most hiányzott nálunk a kellő sebesség. Így hiába birtokoltuk a labdát, hiába passzoltunk sokat, nem tudtunk érdemben előrehaladni.

FERENCVÁROS–HALADÁS 3–1

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Sokat jelentett a jó rajt, utána nagyszerűen futballoztunk az első félidőben. Tudtuk, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit az utóbbi időben mutattunk. Fontos volt, hogy a védekezésünk ezúttal is stabil volt. Nem kell szégyenkeznünk a múlt heti újpesti játékunk miatt sem, de most sokkal látványosabban futballoztunk. Varga Roland éppen a Haladás ellen sérült meg október tizenötödikén, hosszú időre volt szüksége, hogy megtalálja a ritmust. Most jött el az ideje, hogy visszatérjen, és úgymond elengedjük a pórázról. Látszott, boldog volt, hogy újra a kezdőcsapat tagja lehetett. Szép megmozdulásai voltak, fontos, hogy hitt magában. Szép gólokat lőttünk, és fontos, hogy használtuk a széleket is. A fordulás után is jól kezdtünk, lett volna lehetőségünk a negyedik vagy akár az ötödik gól megszerzésére is, ám nem jött össze. Néha hiányolom, hogy az ellenfelünket térdre kényszerítsük, de összességében jól futballoztunk, és újra harcban vagyunk a bajnoki címért.

THOMAS DOLL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA VÁGATLANUL

A Ferencváros készen áll rá, hogy levadássza a Videotont és a Honvédot (Fotó: Koncz György)
A Ferencváros készen áll rá, hogy levadássza a Videotont és a Honvédot (Fotó: Koncz György)

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Már az első fordulóban is átéltük ezt, demoralizáló, hogy egy perc sem telik el a mérkőzésből, és máris vezetést szerez az ellenfelünk. A hibáinkat nyomban kihasználta a Ferencváros, és el kell ismernem, nagyszerűen futballozott. Bosszantó, hogy a harmadik gólt még a szünet előtt megkaptuk. Letargikus volt a hangulat az öltözőben. Szerencsére talpra álltunk, a második félidő némi szépségtapaszt jelent, erre tudunk építeni. Legalább volt tartása a csapatnak, és sovány vigasz, de a második félidőt megnyertük. Funsho Bamgboye sajnos megsérült. Jelezte, hogy nem tudja folytatni, pedig nagy szükség lett volna a mozgékonyságára. Érthetetlen, hogy másodszor tér vissza úgy, hogy makkegészséges, és rásérül a korábbi izomsérülésére. Ennek most már utána kell járni, így is kevesen vagyunk a keretben. Jancsó András viszont nagyszerűen játszott, a gólja emlékezetes marad. A végére elfáradt, mert nagyon sokat dolgozott a középpályán, jól teljesített, és gyönyörű gólt szerzett.

VIDEOTON–DIÓSGYŐR 2–0

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Kettő nullára nyerni mindig jó eredmény. Az első félidőben jól futballoztunk, szép támadásokat vezettünk, több gólt is szerezhettünk volna. A szünet után is lendületesen kezdtünk, később azonban levettük a lábunkat a gázpedálról, s ekkor már nem voltunk olyan élesek, mint kellett volna. A DVTK ebben a bajnokságban már kétszer legyőzött bennünket, ezért is örülök a sikernek. Az utóbbi négy mérkőzésen tíz pontot szereztünk, ez biztató a folytatásra. Szünet jön, de a válogatott meccsek is nagyon fontosak, a mi játékosaink is várják, hogy pályára léphessenek a nemzeti együttesben. Úgy kell ezt felfogni, hogy lesz lehetőségünk a csapatjátékunk további csiszolására.

A Vidi–DVTK meccsen a Pancho Aréna gyepét sem kímélték (Fotó: Veres Viktor)
A Vidi–DVTK meccsen a Pancho Aréna gyepét sem kímélték (Fotó: Veres Viktor)

VITELKI ZOLTÁN, a DVTK megbízott edzője: – Jó volt látni, hogy mennyit léptünk előre az előző bajnoki mérkőzés óta. Taktikailag érettek voltunk, fegyelmezetten futballoztunk, az első gólig nagyon jól működött a védekezésünk. Büszke vagyok a csapatra, senki sem okozott csalódást. Nem érzem kockázatosnak a fiatalok bevetését. Mindenkiben maximálisan megbízom, aki pályára lépett, senki sem okozott közülük csalódást. A játékosoknak azt mondtam a mérkőzés előtt, hogy nem az utolsó lehetőség előtt állunk, ez a meccs is egy esély a pontgyűjtésre. Értékes labdarúgóink vannak, a csapatunk is értékes, s azt remélem, a bajnoki szünetet sikerül majd jól felhasználni, és a folytatásban a DVTK bebizonyítja, hogy az NB I-ben a helye.

ÚJPEST–BP. HONVÉD 1–1

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest FC vezetőedzője: – Vegyes érzések kavarognak bennem, hiszen normális esetben örülnöm kellene a hosszabbításban szerzett gólnak, de így, hogy csak döntetlenre volt elég, nem teljes az örömöm. Hasonló volt a játék képe, mint a múlt heti, Ferencváros elleni mérkőzésen, sajnos a befejezéseknél, a legfontosabb passzoknál rontottunk. Az egyéni képességek behatároltak, hiányzik az a kis plusz, amely a gólokhoz kell. Várható volt, hogy miután vezetést szereztek a kispestiek, kontrákra rendezkednek be, ez is történt. A fordulás után kicsit koncentráltabban futballoztunk, ez is kellett az egyenlítéshez. No meg az, hogy nagy erőfeszítéseket tegyünk azért, hogy legalább egy pontot szerezzünk. A sérült Enisz Bardi nyolc gólt szerzett eddig a bajnoki szezonban. Épp az ilyen kaliberű futballisták szerepét említettem, amikor a gólpasszokról, gólokról, veszélyesen belőtt szabad- és szögletrúgásokról beszéltem. Hiányzik, nagyon is, várjuk, hogy újra a segítségünkre lehessen.

Cseke Benjámin (balra) és Hidi Patrik csatája (Fotó: Török Attila)
Cseke Benjámin (balra) és Hidi Patrik csatája (Fotó: Török Attila)

MARCO ROSSI, a Budapest Honvéd vezetőedzője: – Egyelőre nem tudjuk, mire lesz elég az egy pont, nyilván rendkívül bosszantó, hogy a hosszabbításban egyenlítettek a hazaiak. Akadtak lehetőségeink, de az utolsó húsz percben inkább az Újpest támadott, sajnos nem is húztuk ki kapott gól nélkül. Az előző fordulóban, a Videoton elleni három nullás vereség után kritizáltam Andó-Szabó Sándor ténykedését, és akkor megfogadtam, hogy többet nem nyilatkozom a játékvezetőkről. Úgyhogy most nem is cifráznám tovább, legyen elég annyi, hogy mindenkinek van szeme, láthatta, mi történt Lanzafame tizenhatoson belüli eseténél.

DEBRECEN–PAKS 1–3

LEONEL PONTES, a DVSC vezetőedzője: – A Paks rászolgált a győzelemre. Az első félidőben uraltuk a mérkőzést, de nagyon jól védekeztek a vendégek, jól zárták le a területeket. A második félidőben többet kockáztattunk, még támadóbb felfogásban futballoztunk. A vendégek a folytatásban is jól használták legveszélyesebb fegyverüket, a kontratámadásokat. Sajnos, mint csapat, nem működtünk jól a második félidőben. Az első két vendéggól előtt ostoba hibákat követtünk el. Mindannyian felelősök vagyunk a csapaton belül, de az első számú felelős mindig az edző. Most jobb az együttesünk, mint az őszi szezon végén volt, de ez nem azt jelenti, hogy kimegyünk a pályára, és automatikusan nyerünk.

Kifacsarva (Fotó: Szabó Miklós)
Kifacsarva (Fotó: Szabó Miklós)

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Amiről beszéltünk, azt hellyel-közzel megvalósítottuk. Az természetes, hogy a Debrecen mezőnyfölényben játszott, mi kontratámadásokat vezethettünk, ezzel együtt az történt, amire számítottunk, és azt hiszem, az eredmény arról árulkodik, mi futballoztunk jobban. Nekünk minden meccs élet-halál harc, menekülünk a kiesés elől.

MEZŐKÖVESD–GYIRMÓT 1–1

Sebők Zsolt önfeláldozóan védett (Fotó: Meder István)
Sebők Zsolt önfeláldozóan védett (Fotó: Meder István)

TOMISZLAV SZIVICS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Izgalmas volt a második félidő. Ezen a mérkőzésen mindkét csapat az életéért futballozott. Örülök, mert rengeteget dolgoztak a fiúk, ugyanakkor sajnálom, hogy nem került fel a pont az i-re. Míg a Gyirmót egyszer rúgott kapura, és abból gól is lett, mi legalább tizenötször próbálkoztunk, s csupán egyszer találtunk a hálóba. Ám az is igaz, hogy rendkívül nehéz úgy futballozni, ha a te csapatod kapja az első gólt. Mindenesetre bármennyire furcsán is hangzik, jó látni, hogy fejlődik az együttes. A bajnoki szünetben dolgozunk tovább, úgy, ahogy eddig, és remélem, további javulás várható. Két edzőmérkőzést is tervezünk, amelyen azok játszanak, akik a bajnoki mérkőzéseken ez idáig kevesebb szerepet kaptak.

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Nem jó, hogy megint védő szerezte a gólunkat. Miközben szervezetten, fegyelmezetten védekezünk, s többé-kevésbé stabillá tesszük a csapat hátsó alakzatát, sajnos alig jelentünk veszélyt az ellenfél kapujára. Ha egy nulla után kihasználjuk az adódó lehetőségeinket, öt és fél hónap után újra megérezhettük volna a győzelem ízét. Súlyos lelki terhet cipelhetnek a játékosok, ez okozza leginkább azt, hogy nem vagyunk eredményesebbek. Sebők Zsolt, aki a múlt héten élete talán legnagyobb hibáját követte el, ezúttal kiválóan védett. Fel tudta dolgozni a múlt heti traumát.

NB I, 2016–2017, 23. FORDULÓ
MÁRCIUS 11., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁMOK
Videoton–DVTK 2–0
Felcsút, Pancho ArénaBerke Balázs
2455
DVSC–Paks 1–3
Debrecen, Nagyerdei StadionPintér Csaba
3021
MTK Budapest–Vasas 1–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionBognár Tamás
2971
Mezőkövesd–Gyirmót 1–1Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1518
Ferencváros–Haladás 3–1
Budapest, Groupama ArénaSzőts Gergely
6983
Újpest–Bp. Honvéd 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Kassai Viktor
3130
A 23. forduló össznézőszáma: 20 078, átlag: 3346.
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 23 13 5 5 49–20 +29 44
2. Budapest Honvéd 23 12 5 6 36–22 +14 41
3. Vasas FC 22 11 5 6 33–20 +13 38
4. Ferencvárosi TC 23 10 8 5 38–28 +10 38
5. Paksi FC 23 8 9 6 28–26 +2 33
6. Mezőkövesd Zsóry FC 23 8 7 8 25–30 –5 31
7. Újpest FC 23 7 10 6 34–33 +1 31
8. Szombathelyi Haladás 22 8 5 9 25–29 –4 29
9. MTK Budapest 23 6 8 9 18–27 –9 26
10. Debreceni VSC 23 6 6 11 24–30 –6 24
11. Diósgyőri VTK 23 6 3 14 26–47 –21 21
12. Gyirmót FC Győr 23 3 7 13 11–35 –24 16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik