Rebrov reagált a Besiktas-pletykára, Nikolics elismerte, érdeklődnek iránta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.20. 11:08
null
Szerhij Rebrov a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a>)
A labdarúgó NB I 2018–2019-es szezonjának záró fordulója után az MTK–Honvéd (1–4) mérkőzés és a DVTK–Újpest (3–0) meccs utáni mestermérlegekkel már jelentkeztünk, most lássuk a többi edzői nyilatkozatot is, melyekben a szakemberek a jövőjüket is érintik.

 

PUSKÁS AKADÉMIA–FERENCVÁROS 1–1

KOMJÁTI ANDRÁS, a PAFC vezetőedzője

– Elégedett a döntetlennel?
– Bíztam benne, hogy mindhárom pontot megszerezzük, de így sem panaszkodhatok. Az első félidő elején kicsit megilletődötten futballoztunk, sok labdát vesztettünk a középpályán. A fordulás után még inkább mezőnyfölénybe került a Fradi, mégis mi szereztünk gólt. A játékosok most is végig küzdöttek egymásért, ezen a téren nem lehetett panasz rájuk az utóbbi hetekben.

– Önnek mekkora a szerepe abban, hogy bent maradt a Puskás Akadémia?
– A sikerek elsősorban a játékosoknak köszönhetők, a szakvezető legfeljebb mankót adhat a hónuk alá. Egy-egy taktikai utasítással vagy meglátással segíthetünk, de a kivitelezés a labdarúgókon múlik. A bennmaradás nyolcvan százalékban a futballisták érdeme, a maradék húszban pedig az edzői stábé.

– Mikor jelentik be az új vezetőedzőt?
– Bízom benne, hogy a jövő hét végére, vagy legkésőbb az azt követő hét közepére kiderül, ki irányítja a csapatot a következő idényben. Fontos lenne, hogy az új szakvezetőnek elég ideje legyen a felkészülésre, és az esetleges erősítéseket is megbeszélhessük.

SZERHIJ REBROV, az FTC vezetőedzője

– Hogyan értékeli az idény utolsó bajnokiját?
– Egyik együttes sem volt elég motivált, igaz, így is akadtak helyzetek. Talán csak egy játékosomon láttam, hogy kellően felspannolta magát, Davide Lanzafamén. Az erőfeszítéseit siker koronázta, végül gólt szerzett. A harmincadik bajnoki címmel nagy örömet szereztünk a szurkolóinknak.

– Milyen érzésekkel vonul pihenőre?
– A játékosoknak azt mondtam az öltözőben, vasárnap ünnepeljenek, de ez legyen a fieszta utolsó napja. Utána a pihenésre és a feltöltődésre koncentráljanak, mert szükség lesz az erejükre. Az egész idényben keményen dolgoztunk, ám ha a nemzetközi porondon is sikeresen akarunk szerepelni, a folytatásban ennél is több kell.

A múlt héten jött a hír, hogy a Besiktas szeretné vezetőedzőnek a következő idényre. Mi a helyzet ezzel kapcsolatban?
– A Ferencváros vezetőedzője vagyok, ehhez a klubhoz köt a szerződésem. Jól érzem magam az egyesületnél, és a jövőben is a Fradival akarok sikereket elérni. Boldog vagyok, hogy részese lehettem a klub harmincadik bajnoki címének, és bízom benne, hogy ez csak a kezdet.

KISVÁRDA–MEZŐKÖVESD 2–1

DAJKA LÁSZLÓ, a Kisvárda vezetőedzője

– Sikerült bent maradniuk.
– Igen, nagyon boldog vagyok! Kicsit görcsösen kezdtünk, mindkét oldalon voltak lehetőségek, de megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, és megérdemelten maradtunk benn az NB I-ben.

– Mikor nyugodott meg?
Kívülről úgy tűnhetett, hogy sima meccs, de a kispadon ezt mindig másként éli meg az edző. Amikor már vezettünk két góllal, és teljesen véletlenül a fülembe jutott az MTK-találkozó állása, akkor sóhajtottam fel először. Viszont mindenképpen szerettünk volna nyerni, mert nem csupán bent maradni akartunk, hanem győztes csapatként kivívni az NB I-es tagságot.

– Amikor néhány forduló után átvette a kilátástalan helyzetben lévő együttest, tényleg hitt benne, hogy elérik a célt?
– Nagyon fontos volt, hogy az első meccseimen pillanatok alatt begyűjtöttünk nyolc pontot, azzal már elrugaszkodtunk a kiesést jelentő helyekről, és ezek a pontok hitet adtak a csapatnak. Az érdem azonban nem az enyém, hanem a szakmai stábé, amely fantasztikus munkát végzett az idényben.

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője

– A motiváció döntött a két csapat között?
– A játékunkkal nem volt nagy probléma, de a kapu előtti élesség hiányzott belőlünk. Nekünk az elmúlt meccseken kellett élet-halál harcot vívnunk a bennmaradásért. Megvolt a lehetőségünk, hogy mi szerezzünk vezetést, és ha sikerül, lehet, minden másként alakult volna, de ez ilyen mérkőzés volt.

– A hatodik helyezéssel a Mezőkövesd történetének legjobb élvonalbeli eredményét érték el. Hogyan tekint vissza erre a bajnokságra?

– Nagyon sikeres idényen vagyunk túl, bizonyítottuk, hogy tudtunk fejlődni tavaly óta, ennek köszönhető a helyezésünk, azonban nem szeretnénk megelégedni ezzel, dolgozunk tovább, hogy még karakteresebb csapatunk legyen.

– Futballozott az MTK-ban és a Diósgyőrben is. Nem keresték a meccs előtt valamelyik klubtól, hogy egy kicsit ösztönözzék: az ő érdekükben is próbáljanak meg nyerni?
– Nem, nem keresett senki, ilyenkor még azok sem hívnak, akik egyébként rendszeresen szoktak. Teljes mértékben csak saját magunkkal foglalkoztunk.

DEBRECENI VSC–PAKSI FC 4–1

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője

– Mintha minden feszültség kirobbant volna önből...
– Valóban feszültek, idegesek voltunk az elmúlt napokban. Szerencsére a fiúk az első tíz percet leszámítva jól játszottak, megérdemelten szerezték meg a győzelmet, s ezzel a bronzérmet.

– Két éve, amikor az utolsó fordulóban menekült meg a Loki a kieséstől, azt mondta, hogy ilyet nem szeretne még egyszer átélni. Gondolta volna, hogy ilyen messzire jutnak?
– Akkor azt mondtam, soha többé ne legyen ilyen gondunk. Tavaly már megmutatta az együttes, hogy előrelépett. Két éve is nagy volt a teher a csapaton, de ez most édes teher volt.

– A következő idény első meccsén is ön ül majd a DVSC kispadján?
– Eddig nem foglalkoztam ezzel, csak a hajrára összpontosítottam.

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője

– Ha a mai teljesítménnyel nem is, az egész éves produkcióval talán elégedett...

– Sem a mai, sem pedig az idénybeli teljesítményünkkel nem vagyok és nem is lehetek elégedett.

– Pedig jól kezdték a mérkőzést.
– Igen, valóban, és a három helyzetünkből mondjuk hármat illett volna berúgnunk. Ehhez képest a Debrecen szerzett vezetést, és aztán megérdemelten nyerte meg a találkozót.

– Amikor visszakapaszkodhattak volna, jöttek az újabb egyéni hibák. Gondolom, ezért bosszús.
– A gólunk után esélyünk sem volt, máris jött a harmadik debreceni találat. Ennyi hibával nem lehet meccset nyerni az első osztályban.

HALADÁS–MOL VIDI FC 1–1

HORVÁTH FERENC, a Haladás vezetőedzője

– Tapasztalt már ehhez hasonlót? A meccs végén szinte ünnepelték a szurkolók a csapatot.
– Nehéz érzelmek nélkül válaszolni a kérdésre. Tagadhatatlan, hogy ez a tábor, ezek a szurkolók, a város megérdemelne egy élvonalbeli csapatot. Kívánom, hogy mielőbb jusson vissza az élvonalba.

– Mi a véleménye a találkozóról?

– Győzelmet érdemeltünk volna, ám mint a tavasz folyamán oly sokszor, ismét jött egy buta gól.

– Lehet tudni, hogy miként alakul a sorsa?
– A szerződésem lejárt, egyelőre nem tudok nyilatkozni a jövőről. A vezetőségnek kell eldöntenie, milyen együttest akar, olyat, amelyik azonnal visszakerül az élvonalba, vagy olyat, amelyiket tudatosan építgetve készítenek fel az első osztályra. Hogy én bármelyik változatnak részese lehetek-e, nem tudhatom.

MARKO NIKOLICS, a Mol Vidi FC vezetőedzője

– Századik tétmérkőzésén ült a Vidi kispadján. Ilyen mérföldkőre számított?

– Nézze, szégyenkezni nincs okunk, hiszen ez idő alatt bajnokságot, most pedig ezüstérmet nyertünk, és helytálltunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében is. Szombaton, ha megnyerjük a kupát, akkor lehetünk igazán elégedettek.

– Az lesz a 101. meccse, de lesz-e százkettedik?
– Elismerem, vannak érdeklődők, ez nemcsak nekem, hanem a klubnak is megtiszteltetés, mert azt jelenti, hogy jó munkát végeztünk. Egyelőre többről nem tudok beszámolni. (Mint arról beszámoltunk, a napokban a Lech Poznan érdeklődéséről írt a lengyel sajtó.)

Milyen változások várhatóak a csapat keretében?
– A keret kialakítása is inkább a vezetőség feladata, s úgy hiszem, tíz napon belül már lesznek hírek az átigazolásokról. Mindenesetre minél előbb, annál jobb.

TOVÁBBI MESTERMÉRLEGEK

DVTK–ÚJPEST 3–0

Vignjevics: Kiábrándító volt a végjáték, a következő idény biztosan jobb lesz
Fernando: Szükségünk van a saját nevelésű fiatalokra, ez a klub jövője

MTK–BP. HONVÉD 1–4
Lucsánszky: Amikor átvettem a csapatot, már rendkívül nagy volt a probléma

NB I, 2018–2019, 33. FORDULÓ
MÁJUS 19., VASÁRNAPHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Puskás Akadémia–Ferencváros 1–1
Felcsút, Pancho ArénaPintér Csaba
3865
Kisvárda–Mezőkövesd 2–1
Kisvárda, Várkerti SporttelepKassai Viktor
3385
Haladás–Mol Vidi 1–1
Szombathely, Haladás StadionPillók Ádám
3340
MTK–Honvéd 1–4
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionAndó-Szabó Sándor
3882
DVTK–Újpest FC 3–0
Miskolc, DVTK StadionIványi Zoltán
12 203
DVSC–Paks 4–1
Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
6000
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
A VÉGEREDMÉNY
1. Ferencvárosi TC33235572–27+4574
2. Mol Vidi FC33187853–37+1661
3. Debreceni VSC331491044–39+551
4. Budapest Honvéd3313101046–38+849
5. Újpest FC331212938–28+1048
6. Mezőkövesd Zsóry FC331281345–40+544
7. Puskás Akadémia FC331171536–45–940
8. Paksi FC339121233–46–1339
9. Kisvárda331081536–48–1238
10. Diósgyőri VTK331081536–57–2138
11. MTK Budapest331041942–56–1434
12. Szombathelyi Haladás33861931–51–2030
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik