NB I: Pontes kiakadt; Doll csalódott, ez neki teljesen új

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.22. 08:32
null
Leonel Pontes kiakadt, a DVSC vezetőedzője nem elégedett néhány játékosa hozzáállásával (Fotó: Koncz György)
Öt mérkőzést rendeztek meg a labdarúgó NB I 7. fordulójában vasárnap. Íme, a vezetőedzők értékelése!

 

VIDEOTON–DVSC 5–1

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Az első félidőben jó néhány gólt lőhettünk volna, mégis a Debrecen szerzett vezetést, de a csapatom ment, dolgozott tovább, és fordított. Nagyon tetszett a játékosok hozzáállása.

LEONEL PONTES, a Debrecen vezetőedzője: – Tizenkét nappal ezelőtt érkeztem a csapathoz, igyekeztem mindent felmérni – a klubot, a játékosokat. Próbálom megismerni a várost is, és azt már elmondhatom, hogy Debrecen városa nem ezt az eredményt érdemli. Azért vagyok itt, hogy változtassak a dolgokon, mert az életben néha változtatni kell. Át kell gondolni a céljainkat, és erős együttest kell építeni. Felhozunk majd fiatal srácokat az akadémiáról, mert inkább dolgozom olyan fiatalokkal, akik hajlandóak küzdeni és harcolni, mint olyan játékosokkal, akik nem. Ha valaki nem szeretne a Lokiban játszani, arra nincs szükségünk.

DVTK–VASAS 1–1

SZAMOSI TAMÁS, a DVTK pályaedzője: – Horváth Ferenc ma nem ülhetett le a kispadra, azonban ő a vezetőedző, én nem szeretnék mélyebb elemzésbe bocsátkozni, ez az ő feladata. Ezért csak annyit mondok, mindkét edző elégedett lehet a megszerzett egy ponttal, részünkről a játékosok hozzáállását szeretném kiemelni. Mi nagyon mélyről jöttünk, az elmúlt mérkőzések alapján nem voltunk jó passzban, azonban egy kis szerencsével meg is nyerhettük volna a mai találkozót, de lehet, hogy a kolléga ugyanezt el tudja mondani. Köszönöm a közönségünk támogatását, nélkülük sokkal nehezebb lett volna. Csak azt tudjuk ígérni, hogy ennél jobban is fogunk játszani.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Arra számítottunk, hogy a DVTK a támadásokra fekteti a hangsúlyt. Erre válaszként a védekezésben váltottam, és ez szerencsére stabilitást adott a csapatnak. Kétségtelen, hogy élesedik a bajnokság, egy hét alatt meglátszik a csapatokon a három mérkőzés okozta fáradtság, ezt bizonyítja a sok döntetlen. A szünet után is nagy odaadással játszott mindkét fél, és ebben az időszakban már sikerült változtatni, támadóbbá tenni csapatom játékát. Az igazság az, hogy ezúttal hiányzott a befejezéseknél a pontosság, és a korábban tapasztalt szerencse is elhagyott bennünket. Önmagában elégedett vagyok, miután listavezetők maradtunk. Most az a feladatunk, hogy a következő hetekben mosolyogva tovább dolgozzunk, hogy az őszi folytatásunk is sikeres legyen.

FERENCVÁROS–MEZŐKÖVESD 2–2

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Sok mérkőzést megéltem már a kispadon, de új számomra, hogy a csapatom így veszítsen pontokat. Aki ennyi helyzetet kihagy, nem is érdemli meg a győzelmet. Vezettünk, és még hat-hét gólt kellett volna rúgnunk, felfoghatatlan, hogy egyszer csak az ellenfélnél van az előny. A válogatott meccs miatti szünetben orvosolnunk kell néhány problémát, és a játékosoknak is meg kell kérdezni önmagukat, vajon mindegyikük száz százalékot ad-e. Egyik kapu előtt sem vagyunk élesek: elől könnyelműen kihagyjuk a helyzeteinket, hátul hiányzik »a kapumat mindenáron megóvom« mentalitás. Robusztus védőink miként lehetnek ennyire tehetetlenek, amikor a kapunk elé érkezik a labda? Nem gondolom, hogy a mentalitással lett volna probléma. Jól játszottunk, a legszebb, leginkább kombinatív futball a miénk a bajnokságban, rengeteg helyzetet dolgozunk ki, a probléma, hogy ezekből nem szerzünk gólokat. A minőség, a nyugalom, a koncentráció hiányzik a befejezéseknél, nem a győzni akarás.

PINTÉR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Egy újonc csapatnak nagy dicsőség pontot szerezni a Ferencváros stadionjában. A játékosok hittek abban, hogy sikeresek lehetnek, rengeteget dolgoztak azért, hogy megnyerjék ezt a mérkőzést, és a szurkolóink is nagyon sokat segítettek. A sikerünk kulcsa az lehet, hogy a játékosok elhitték, hogy az elvégzett munka eredményre vezethet. Bejöttek a változtatások, stabilabbak lettünk, a támadójátékunk is feljavult. Hátrányban voltunk, mégis jól játszottunk, nem ijedtünk meg, és fordítani tudtunk. Úgy gondoltam, segíteni kell a csapatnak, ezért cseréltem, de hát minden ilyen lépés kockázatos. Legyünk reálisak, a Ferencvárosnak rengeteg lehetősége volt. A felkészülésben hátrányban voltunk, nem könnyű megélni a mérkőzéseket úgy, hogy minden ellenfél előrébb tart. A játékosok körülbelül most érnek el arra a szintre, hogy megismerik egymást, tudják, mit akarunk játszani, de jó volt látni, hogy képesek voltak egymásért küzdeni, és ha ez így marad a folytatásban, bizakodhatunk. A célunk nem változott, próbálunk valahogy megkapaszkodni az első osztályban.

HALADÁS–PAKSI FC 3–1

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen az előző szezonban egyszer sem nyertünk három meccset sorozatban. A három pont értékét növeli, hogy fárasztó hétközi debreceni túra után léptünk pályára, ennek ellenére folyamatosan mentünk előre, és bár nem kezdtünk jól, már az első félidő második részére is feljavultunk, a szünetben pedig rendeztük a sorokat. Nem merném kijelenteni, hogy harcban leszünk a dobogóért, mert nehéz meccsek várnak még ránk, de amíg az eddig látott mentalitás jellemez minket, nem kell félnünk. Senki sem játssza a sértődöttet, Gaál Bálint például csak vasárnap reggel tudta meg, hogy kezdő lesz, de meggyőződésem, ha csak csereként számoltam volna vele, akkor is tudása legjavát adja. A harmadik gólnál ott lihegett a paksi védő nyakán, ez az elszántság pedig jól jellemzi a jelenlegi Haladást. Mindent megteszünk, hogy szinten tartsuk a játékosokat, és kijavítsuk az eddigi hibáinkat. Mivel az utóbbi időben divat volt kritizálni a magyar edzőket, ezúton üzenném, hogy minden játékost felmérünk a szünetben, elemezzük a teljesítményüket, és egyéni edzéstervet is kapnak.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Jól kezdtünk, az első félidőben időnként jól futballoztunk, a Haladásnak és nekünk is voltak helyzeteink, a félidei döntetlen reális volt. Bár a második félidő elején nekünk is voltak lehetőségeink, később már egyértelműen a hazai csapat akarata érvényesült, nem tudtunk válaszolni a góljaikra. A csatáraink nem nyújtottak jó teljesítményt. A támadójátékunkkal nem volt gond, szépen felépítettük az akcióinkat, de a kapu előtt elmaradtak a jó egyéni teljesítmények. Az ellenfél csatára bezzeg távolról sem hibázott, hatalmas gólt ragasztott a kapunkba. A csatáraink halvány teljesítményét úgy lehetett volna kompenzálni, ha sikerül kapott gól nélkül lehozni a meccset, de ez sem jött össze. Sokkal agresszívabban kellett volna futballozni. Egyelőre fogalmam sincs a válogatott szünetet illetően. Egyetlen másik országban sem tartanak háromhetes szünetet az őszi szezonban, próbálunk edzőmeccseket lekötni erre az időszakra. Több játékosom is sérült, remélem, felépülnek a szeptemberi folytatásig.

BUDAPEST HONVÉD– GYIRMÓT 0–0

MARCO ROSSI, a Budapest Honvéd vezetőedzője: – Alaposan felkészültünk ellenfelünkből, mégis az történt, amit a Gyirmót akart. Kivárásra játszott, szervezetten védekezett, és csupán háromszor jutott el a kapunkig. Nem volt elég átütőerő a játékunkban, hiányzott Eppel Márton ereje, kreativitása, ráadásul lassan és körülményesen futballoztunk. Dusan Vasziljevics pályára küldésével valamivel veszélyesebb lett a játékunk, de hiába, mert a gól hiányzott belőle.

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Idegenben jó a döntetlen, mert számunkra minden megszerzett pont óriási jelentőségű. Főleg úgy, hogy Simon András elvesztésével immár kilenc meghatározó labdarúgónk dőlt ki a sorból. A csatárunk a mérkőzés előtti órákban jelezte, baj van, lehet, hogy már túl van a vakbélműtéten is. Az, hogy pontot szereztünk, mindenképpen a szervezettségnek, a fegyelmezett futballnak tudható be. Jól jön a válogatott felkészülése miatti szünet, erősödhetünk, utolérhetjük magunkat...

ÚJPEST–MTK 0–0

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Figyelnünk kellett az MTK erősségeire, így Torghelle Sándorra és Kanta Józsefre. Sajnos lassan játszottunk, csak erőből támadtunk, nem ésszel. A szezon előtt is tudtuk, hogy nincs klasszikus befejező csatárunk, de góllövő játékosaink akadnak, elég Nemanja Andrics vagy Enisz Bardhi nevét említeni. Így is képesek vagyunk megoldani a góllövést, amely sajnos az MTK ellen nem sikerült.

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: – Sikerült megszakítanunk az Újpest sorozatát, erre büszkék lehetünk. Küzdelmes mérkőzést játszottunk, persze a három pont azért jobban jött volna… A lila-fehérek a helyzetükből fakadóan nyugodtabban futballozhattak. Csúsztunk-másztunk, kontrából próbálkoztunk, de nem sikerült góllal befejezni egyik akciónkat sem. A szakmával, a meccsel foglalkoztam, nem azzal, hogy a kezdőbe jelölt Korozmán Kevin helyett Jakab Dávidnak kellett játszani.

NB I, 2016–2017, 7. FORDULÓ
AUGUSZTUS 21., VASÁRNAP
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
Ferencváros–Mezőkövesd 2–2
Budapest, Groupama ArénaBognár Tamás
Újpest–MTK 0–0 Budapest, Illovszky Rudolf StadionSolymosi Péter
Honvéd–Gyirmót FC Győr 0–0
Budapest, Bozsik József StadionSzilasi Szabolcs
Haladás–Paks 3–1
Sopron, Városi StadionKarakó Ferenc
DVTK–Vasas 1–1
Miskolc, DVTK-stadion
Erdős József
Videoton–DVSC 5–1
Felcsút, Pancho ArénaIványi Zoltán
AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 7 5 1 1 11–5 +6 16
2. Ferencvárosi TC 7 4 2 1 14–7 +7 14
3. Szombathelyi Haladás 7 4 2 1 12–7 +5 14
4. Újpest FC 7 4 1 2 8–5 +3 13
5. Budapest Honvéd 7 3 2 2 9–5 +4 11
6. Videoton FC 7 3 1 3 14–7 +7 10
7. Debreceni VSC 7 2 2 3 9–11 –2 8
8. Diósgyőri VTK 7 2 1 4 9–17 –8 7
9. MTK Budapest 7 1 3 3 2–5 –3 6
10. Paksi FC 7 1 3 3 6–10 –4 6
10. Mezőkövesd Zsóry FC 7 1 3 3 6–10 –4 6
12. Gyirmót FC Győr 7 3 4 3–14 –11 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik