Hihetetlen! Pintér Attila csapata pontot lopott a Fradi otthonából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.21. 17:56
null
Djuricin gólt lőtt a meccs elején, mégis negatív főszereplője lett a meccsnek (Fotó: Földi D. Attila)
A labdarúgó NB I 7. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel, mert bár vezetést szerzett, utána rengeteg helyzetet elpuskázott, így a végén még az egy pontért is küzdenie kellett.

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ

FERENCVÁROS–MEZŐKÖVESD 2–2 (Djuricin 9., Nagy D. 83., ill. Hudák 63., Bacelic-Grgic 76.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Két mezőkövesdinek is különleges volt ez a találkozó, hiszen Pintér Attila és Tóth Bence, a Fradi korábbi vezetőedzője és játékosa visszatért az Üllői útra. Igaz, nekik még nem a Groupama Aréna volt az otthonuk, Pintér azonban már itt is irányított csapatot, méghozzá a magyar válogatottat, amikor az északírektől 2–1-re kikaptunk Eb-selejtezőn.

A mérkőzés elején úgy tűnt, szebb emlékei ezúttal sem lesznek a Fradi új stadionjáról, a hazaiak nyomasztó fölényben játszottak az első félidőben, ám ahelyett, hogy már a szünetre megnyugtató előnnyel vonultak volna, csak egy gólt szereztek.

Ez két tényezőnek volt köszönhető, egyrészt, mert nem voltak eléggé hatékonyak, másrészt amikor mégis azok voltak, Tomás Tujvel bravúrt mutatott be. Az egyszeres magyar bajnok (még a Videotonnal szerezte) szlovák kapus egy alkalommal volt tehetetlen az első félidőben, akkor Varga Roland remek passzát Marco Djuricin lőtte a kapuba (1–0).

Az osztrák azonban pozitív helyett negatív hős lett a meccs végére. Előbb négy méterről nem találta el a labdát, amikor Varga újabb kiváló passzt adott neki, majd Nagy Dominik tanári passza után hét méterről, senkitől sem zavartatva nagyon csúnyán mellé lőtt…

Pintér Attila ezúttal örömmel távozott a Groupama Arénából
Pintér Attila ezúttal örömmel távozott a Groupama Arénából

A nagy ziccerek kihagyásában nemcsak ő „jeleskedett”, az egyébként jól futballozó Florian Trinks is elpuskázott egy ziccert, 11 méterről az égbe lőtte a labdát. A sok elpuskázott lehetőség megbosszulta magát, Marek Strestík két távoli szabadrúgása után előbb Hudák Dávid, majd Stipe Bacelic-Grgic volt eredményes (1–2).

Bő tíz perccel a vége előtt még vereségre állt a Fradi, Nagy Dominik révén azonban legalább egy pontot megmentett, a középpályás szólója végén hat méterről bombázott a léc alá (2–2).

Sovány vigasz volt ez azonban a hazai drukkereknek, akik csalódottan tértek haza, ám előtte még nemtetszésüknek adtak hangot a stadionban, a Mezőkövesdről felutazó drukkerek azonban nagy örömmel fogadták játékosaikat.

Thomas Dollnak pedig a válogatott szünetben lesz ideje rendet tenni a fejekben…

DOLL MÉG NEM LÁTOTT ILYET – EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

„Szóhoz sem jutok… – kezdte Thomas Doll az M4 Sportnak. – Nem lehet az, hogy minden hétvégén a pálya szélén állok, és arról beszélek, hogy sokat birtokoltuk a labdát, jól nézett ki, amit játszottunk, de mégis tizenöt lehetőségből csupán két gólt tudtunk szerezni. Ez így nincs rendben, erről muszáj beszélnünk! Elemeznünk kell az okokat. Nem lehetünk jótékonysági szervezet, amelyik mindig felhozza az ellenfelét. Hat-hét gólt kellett volna szereznünk, ehelyett ellenfelünk szerezte meg a vezetést. Régóta vagyok edző, de ilyet még nem tapasztaltam! Nem tudok szemrehányást tenni a fiúknak, mert rengeteg helyzetet kidolgoztak. Arra kell ügyelnünk, hogy ilyen ne fordulhasson elő még egyszer, hogy két pontrúgásból is gólt kapunk.”

„Köszönöm a szurkolóknak, hogy eljöttek és buzdítottak, a csapatomnak pedig gratulálok
– így Pintér Attila. – Arról beszéltünk, hogy a Ferencváros az első tizenöt percben mindig el szeretné dönteni a mérkőzéseit. Kaptunk egy elkerülhető gólt az elején, de utána megnyugodott a csapat, amit elterveztünk, abból sokat meg tudtunk valósítani. Ha egy csapat az Üllői úton megfordít egy mérkőzést, az dicséretet érdemel. Szeretném megdicsérni a csapatomat.”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 7 5 1 1 11–5 +6 16
2. Ferencvárosi TC 7 4 2 1 14–7 +7 14
3. Szombathelyi Haladás 7 4 2 1 12–7 +5 14
4. Újpest FC 7 4 1 2 8–5 +3 13
5. Budapest Honvéd 7 3 2 2 9–5 +4 11
6. Videoton FC 7 3 1 3 14–7 +7 10
7. Debreceni VSC 7 2 2 3 9–11 –2 8
8. Diósgyőri VTK 7 2 1 4 9–17 –8 7
9. MTK Budapest 7 1 3 3 2–5 –3 6
10. Paksi FC 7 1 3 3 6–10 –4 6
10. Mezőkövesd Zsóry FC 7 1 3 3 6–10 –4 6
12. Gyirmót FC Győr 7 3 4 3–14 –11 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik