NB I: Most először játszottunk rosszul, mióta itt vagyok – Oenning

Vágólapra másolva!
2017.07.17. 09:18
null
Michael Oenningnek nagyon nem tetszett, amit a DVTK ellen látott (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 1. fordulóját követően a legtöbb edzői értékelést már idéztük, most jöjjön záráként a vasárnapi Vasas–DVTK (0–2) bajnoki mestermérlege.

 

VASAS–DVK 0–2

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Amióta Magyarországon vagyok, először kell azt mondanom, hogy rosszul futballoztunk. Semmi esély sem volt arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Sajnos több játékosunk is hiányzik különböző okok miatt, a nemzetközi kupaszereplés miatt nekünk nagyon rövid volt a nyári szünet is, de ettől függetlenül nem így kellett volna produkálni, és pláne nem szabad így játszanunk a következő fordulókban. Ha az ötödik percben gólt kap egy csapat, nem tudja azt a taktikát alkalmazni, amelyet eltervezett. Rossz felfogásban futballoztunk, és rossz döntéseket hoztunk. Láttam a Diósgyőr felkészülési meccsét a Galatasaray ellen, és egyébként is, már a tavasszal is jellemző volt, hogy fizikailag jó állapotban lévő, sokat futó csapat a DVTK. Volt tervünk arra, hogy miként ellensúlyozzuk ezt, de a gyors gól átírta a forgatókönyvet.

BÓDOG TAMÁS, a DVTK vezetőedzője: – Az első perctől kezdte uraltuk a mérkőzést, megérdemelten győztünk. Amit elterveztünk, azt sikerült végrehajtanunk, próbáltuk megtámadni az ellenfelet. Lehet még ebben fejlődni, de futómennyiségben, hozzáállásban hoztuk azt, ami elvárható volt. A pillanatot lehet ünnepelni, de keményen kell tovább dolgoznunk. Futómennyiségben sokat javultunk, de Magyarországon már az is fél siker, ha tud és bír futni egy csapat. Dinamikában nagyon le vagyunk maradva az európai középmezőnytől, és az az együttes, amely kilencven percen át tud futni, sprintelni, ütközni, bármelyik ellenféllel szemben esélyes. Az új játékosok (Forgács Dávid, Nikolaosz Joannidisz, Óvári Zsolt – a szerk.) nagyon sokat hozzátettek a játékunkhoz, sokat futottak, jól léptek be az üres területekre, sokszor megverték az emberüket. Összességében nagyon kedvező a róluk kialakult összképem.

NB I, 2017–2018, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 15., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Paksi FC–Újpest FC 2–2Paks, Városi Stadion
Karakó Ferenc
1330
Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Pintér Csaba
4401
Budapest Honvéd–Haladás 2–0
Budapest, Bozsik József Stadion
Erdős József
2090
JÚLIUS 16., VASÁRNAP
Vasas FC–Diósgyőri VTK 0–2
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Bognár Tamás
2514
Videoton–Balmazújváros 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Iványi Zoltán
1782
Ferencváros–Puskás Akadémia 1–1
Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
6087
Az 1. forduló teljes nézőszáma: 18 204; meccsenkénti átlag: 3 034
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik