A Honvéd Haladás-veréssel készül a BL-visszavágóra

BABJÁK BENCE, BODNÁR ZALÁNBABJÁK BENCE, BODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2017.07.15. 20:20
null
Davide Lanzafame (jobbra) ismét vezéregyéniség volt (Fotó: Veres Viktor)
A bajnoki címvédő Budapest Honvéd kettő nullára megverte odahaza a Haladást a labdarúgó NB I nyitó fordulójában.

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

BP. HONVÉD–HALADÁS 2–0 (Bobál D. 29., Lanzafame 89.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A bajnoki cím okozta eufória nem szűnik Kispesten.

Legalábbis erről árulkodott, hogy szombat este több mint egy óra volt hátra a Haladás elleni szezonnyitó bajnoki kezdetéig, amikor a centerpálya mögött elterülő műfüves pálya előtt kisebb sor kígyózott, a drukkerek ugyanis az előző szezon utolsó fordulójában megnyert magyar bajnoki serleggel fotózkodhattak. Egyik kattintás a másikat követte, az elkészült képek száma alapján nyerő húzásnak bizonyult az ötlet a bajnoki címvédőtől.

Ugyanakkor nemcsak a drukkerek gazdagodhattak életre szóló élménnyel, vélhetően a piros-feketéknél pályára lépő tizenkilenc esztendős, saját nevelésű Herjeczki Kristóf sem feledi a szombat estét: az ifjú labdarúgó élete első NB I-es meccsét játszotta, s mindjárt a kezdőben találta magát.

A kivonuláskor zúgott a lelátóról a „Bajnokcsapat!” rigmus, ám a kanyarban helyet foglaló ultrák még az első dalt sem fejezték be, amikor az egyik alapembert, Patrick Ikenne-Kinget máris le kellett cserélni. A légiós az oldalvonalnál harcolt a labdáért, amikor szerencsétlen módon összerúgott a vendégek egyik játékosával, s nem tudta folytatni a meccset. Aztán éppen a helyére becserélt Bobál Dávid ugrasztotta talpra a nézőket az első fél óra végén, s nem is érdemtelenül szerzett vezetést a hazai csapat. 1–0

A Honvéd ugyanis azonnal magához ragadta az irányítást, és ahogy azt a nyáron kinevezett holland Erik van der Meer ígérte, támadólag lépett fel. A piros-feketék türelmesen járatták a labdát az ellenfél térfelén, a védekezésre berendezkedő vendégekkel ellentétben végig a támadásépítések lehetőségét keresték, középen és a széleken és próbálkoztak, elsősorban Davide Lanzafamét és Eppel Mártont keresték a passzokkal – ám mivel Polgár Kristóf többször visszalépett ötödik védőnek, meglehetősen szervezett védelmet kellett feltörniük. Az erőfeszítéseiket végül az olasz csatár beívelése után siker koronázta, és mivel a szombathelyiek hátrányban sem tudtak eljutni Gróf Dávid kapujáig, a félidőben nehéz volt elképzelni, hogy nem a kispestieké lesz a három pont.

Egy perc sem telt el a második játékrészből, amikor a debütáló Herjeczki Kristóf megduplázhatta volna az előnyt, ám a kapufáról kipattanó labdát három méterről éppen a földön térdelő Király Gábor kezébe lőtte – ezúttal a rutin győzött.

A meccs képe viszont a folytatásban sem változott, a Honvéd továbbra is gond nélkül tartotta az ellenfél térfelén a labdát, az egyedüli különbség az volt, hogy Erdős József játékvezető a második félidőben elővette a sárga lapot, amelyet a többször is ütemkéséssel odalépő szombathelyi játékosoknak az első negyvenöt percben olykor elfelejtett felmutatni.

A szombathelyiek még az egyszerű passzokat is elrontották, s még csak kapura lövésig sem jutottak el – így még a magyar NB I-ben is nehéz meccset nyerni. Igaz, Király Gábor kapujára sem záporoztak a lövések (de a rutinos kapus így is bravúrral védett néhány esetben), ám a vendégekkel ellentétben a hazaiakon végig látni lehetett, mi a céljuk: magabiztosan őrizni az előnyt, s közben fél szemmel már a szerdai, Hapoel Beer-Seva elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre is tartalékolni.

A terv megvalósult – sőt a végén még Davide Lanzafame is betalált, kialakítva a 2–0-s végeredményt –, s úgy tűnik, az edzőváltás után is lendületben maradt a Honvéd.

Szerdán a BL-selejtező-visszavágón viszont a szombatinál sokkal nehezebb erőpróba vár az együttesre.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2017–2018, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 15., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Paksi FC–Újpest FC 2–2Paks, Városi Stadion
Karakó Ferenc
1330
Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Pintér Csaba
4401
Budapest Honvéd–Haladás 2–0
Budapest, Bozsik József Stadion
Erdős József
2090
JÚLIUS 16., VASÁRNAP
Vasas FC–Diósgyőri VTK 0–2
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Bognár Tamás
2514
Videoton–Balmazújváros 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Iványi Zoltán
1782
Ferencváros–Puskás Akadémia 1–1
Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
6087
Az 1. forduló teljes nézőszáma: 18 204; meccsenkénti átlag: 3 034
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik