Kiváló mezőkövesdi rajt, tíz emberrel nyertek Debrecenben

SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (közvetítés)SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2017.07.15. 17:50
null
A sokáig tíz emberrel küzdő Mezőkövesd a hosszabbításban szerzett góllal nyert Debrecenben (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 2017–2018-as kiírásának első fordulójában a teljes második félidőt emberhátrányban töltő Mezőkövesd Hudák Dávid 93. percben szerzett góljával 2–1-re legyőzte a DVSC-t a Nagyerdei Stadionban.

 

LABDARÚGÓ NB I

1. FORDULÓ
DVSC–MEZŐKÖVESD 1–2 (Ferenczi J. 76., ill. Gohér 63., Hudák 93.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4401 néző. Vezette: Pintér Cs.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Kuti Krisztián kemény védő hírében áll. A DVSC jobbhátvédje, azt beszélik, ha kell, keményen odalép a csatároknak. Most Herczeg Andrásnál bekerült a kezdőcsapatba, ez nyilván csak fokozta az elszántságát – és egy ütközés után le is kellett cserélni a csatárt, aki vele találkozott.

Csakhogy… Takács Tamás bicegett le a pályáról, márpedig ő visszatért a Lokiba, vagyis csapattársa a hátvédnek. Pedig jó lehetőség lett volna: Kuti Krisztián és Takács Tamás is könnyen gólt szerezhetett volna, ám a döntő pillanatban nem tudták eldönteni, mégis melyikük lőjön, összerúgtak…

Amúgy ez volt az első alkalom, hogy a házigazda normális akciót vezetett, addig a Gyirmótról szerződtetett kapusnak, Nagy Sándornak köszönhették a gól nélküli állást. Nyolcvan másodperce tartott a bajnokság, és máris óriási bravúrt kellett bemutatnia a kapusnak: Cseri Tamás lövésénél is nagyot védett, de a felperdülő labdát Novák Csanád közvetlen közelről próbálta az üresnek tűnő kapuba fejelni, ám Nagy Sándor visszaért, és nagyot védett.

S hogy milyen a futballélet: Novák Csanád is Gyirmótról szerződött új csapatába, Mezőkövesdre, és azonnal beköszönhetett volna korábbi klubtársának, ám így a kapus debütált új társai között bravúros megoldással.

Talán meglepő volt, hogy a vendég Mezőkövesd játszotta a kulturáltabb, összeszedettebb futballt: a sárga-kék mezesek türelmesen járatták a labdát, Tóth Bence és Marek Strestík főszereplésével szövögették az akciókat (utóbbi játékos is gólt szerezhetett volna, fejesénél Nagy Sándor megint csak szépen védett).

A két nagy helyzetet kidolgozó Mezőkövesd kezdte jobban a mérkőzést, a Loki kissé álmosnak, visszafogottnak tűnt, olyannyira, hogy amikor Tóth Bence az ellenfél feje felett átemelve a labdát esernyőcselt mutatott be, a nézők is elvesztették a türelmüket, és füttyszóval jelezték, nem ilyen kezdésre számítottak a kedvenceiktől.

Furcsa módon a csatárcsere után mintha felébredt volna a Debrecen, a jó tempóban végigfuttatott támadás végén Sós Bence a hálóba talált, ám Medovarszki János asszisztens lest látott. A következő percben Holman Dávid sarkalása után Könyves Norbert került helyzetbe, ez pedig egyértelműen arra utalt, hogy a házigazda „megérkezett” a meccsbe, a Loki elkezdett futballozni.

A félidő vége felé közeledve aztán Könyves Norbert gólját is érvénytelenítette a játékvezető, mondván, a csatár szintén lesen állt. Radványi Miklós, a mezőkövesdiek edzője egyre feszültebben mozgott a kispad előtt, hiszen ő is érezte, a Loki kezdi átvenni a mérkőzés irányítását. A lefújás előtt jött a fordulat: két korábbi FTC-játékos találkozott, Tóth Bence magasra emelte a lábát, kívülről úgy tűnt, nem volt szándékos a szabálytalanság, de éppen eltalálta a háta mögül érkező Aleksandar Jovanovic arcát, így megkapta második sárga lapját.

A szünet után jött a még nagyobb fordulat, nevezetesen, hogy az emberhátrányba kerülő Mezőkövesd futballozott továbbra is jobban: a Loki fáradtnak, fásultnak tűnt, a hazaiak nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani Tomás Tujvel kapuja előtt, míg a kövesdiek több kontrája is veszélyt hordozott magában. A közönség nem értette, miért nem látszik egyáltalán a létszámkülönbség, sőt még azt is mondhatjuk, a meccs képe időnként azt sugallta, mintha a vendégcsapatban lennének eggyel többen.

S aztán jött a gól – nem mindennapi előzményeket követően. A mezőny addig legjobbja, Nagy Sándor, kezében a labdával kisétált a tizenhatoson kívülre. A meghökkentő jelenetet követő szabadrúgásból pedig Gohér Gergő elemi erővel bombázott a léc alá (0–1).

Herczeg András nem is nézhette tétlenül a mérkőzést, beküldte Tisza Tibort, majd Justin Mengolót is, és bár a Mezőkövesd stabilan állt a lábán, a Loki fokozni tudta a nyomást, és Tisza Tibor okos szögletét követően Ferenczi János egyenlíteni tudott (1–1).

Az igazi csattanó a végére maradt. A hősiesen küzdő vendégek szöglethez jutottak, és Hudák Dávid a hálóba bólintott (1–2).

Vendéggyőzelem – micsoda meglepetés!

Persze, csak annak, aki nem látta a mérkőzést, mert ezúttal a jobbik csapat nyert – a Mezőkövesd még tíz emberrel is rákényszerítette akaratát a DVSC-re.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2017–2018, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 15., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Paksi FC–Újpest FC 2–2Paks, Városi Stadion
Karakó Ferenc
1330
Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Pintér Csaba
4401
Budapest Honvéd–Haladás 2–0
Budapest, Bozsik József Stadion
Erdős József
2090
JÚLIUS 16., VASÁRNAP
Vasas FC–Diósgyőri VTK 0–2
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Bognár Tamás
2514
Videoton–Balmazújváros 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Iványi Zoltán
1782
Ferencváros–Puskás Akadémia 1–1
Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
6087
Az 1. forduló teljes nézőszáma: 18 204; meccsenkénti átlag: 3 034
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik