Csertői: Nem akarom elhallgatni; Herczeg: Muszáj változtatni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.16. 09:46
null
Csertői Aurélnak nem annyira tetszett az Újpest elleni meccs (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 2017–2018-as szezonjának 1. fordulójából, a szombati Honvéd–Haladás meccset követően Facebook live tudósításunk nyomán már idéztük a szakvezetőket, most lássuk a Paks–Újpest és a DVSC–Mezőkövesd találkozók utáni mestermérlegeket is.

PAKS–ÚJPEST 2–2

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője: – A nézőknek biztosan tetszett a mérkőzés, hiszen gólokat, helyzeteket hozott, nekünk a kispadon már kevésbé. Az első félidőben nem futballoztunk jól, szünet után viszont hamar megszereztük a vezetést, és kettő egynél eldönthettük volna a párharcot. Később az Újpest átvette az irányítást, a meccslabdát ugyanakkor mi rontottuk el. Meg kellett volna szereznünk a harmadik gólt, volt is rá lehetőségünk. Persze azt sem akarom elhallgatni, hogy az Újpestnek is voltak lehetőségei, veszélyesen futballozott. Szerintem a nekünk megítélt büntető jogos volt, de messze voltam az esettől, meg kell majd néznem a felvételt. Egyébként nem ezen múlt a végeredmény.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Elégedett vagyok az eredménnyel. A Paks jól használta ki a szabadrúgásait, s tagadhatatlan, hogy kettő egynél voltak gondjaink, de aztán egyenlítettünk, és valóban volt lehetőségünk a harmadik gól megszerzésére is. Pakson évek óta együtt futballozik a keret, sosem könnyű ellene játszani. Rövid felkészülés után vagyunk, már csak ezért is elégedett lehetek, ahogy az új szerzeményekkel is. Nyilvánvalóan lehet jobban is teljesíteni, de ehhez időre van szükség. Nem szabad elfelejteni, van olyan játékosunk, mint Obinna Nwobodo, aki először szerepel Európában. Biztos vagyok benne, ahogy haladunk előre, egyre egységesebbek leszünk.

DVSC–MEZŐKÖVESD 1–2

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője: – Sajnos röviden össze tudom foglalni a mai mérkőzést: gyengén futballoztunk, jobb volt az ellenfél. Pedig a felkészülésünk nem sikerült rosszul, igaz, felhívtam a figyelmet arra, hogy az igazi erőpróba a bajnokságban vár ránk, nem szabad az edzőmeccsekből kiindulni. Rengeteg pontatlanság volt a játékunkban, így nem tudtunk igazán veszélyesek lenni. Már elterveztük, hogy Tisza Tiborral megpróbáljuk felpörgetni a támadójátékunkat, de éppen akkor kaptuk az első gólt. Azt pedig soha nem jó kapni, ám most különösen demoralizáló volt... Mégis a csere után feljavult a játékunk, sikerült egyenlíteni, viszont a folytatásban is rosszul, kapkodóan futballoztunk. Másodszor is megpróbáltuk átszervezni a játékunkat, mindhiába. Elöl és a pálya tengelyében nem voltunk agresszívek, márpedig e nélkül a mai labdarúgásban vereségre vagy ítélve! Ezen muszáj változtatni, különben hasonló mérkőzések várnak ránk.

RADVÁNYI MIKLÓS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Már az első perctől a mi akaratunk érvényesült. Alaposan kielemeztük a debreceniek játékát, tudtuk, hogy átadják a területet nekünk, ezért gyors oldalváltásokkal próbáltunk zavart kelteni. Ezzel a hozzáállással több helyzetet is kidolgoztunk, más kérdés, hogy nem tudtunk gólt szerezni, pedig a szünet előtt többel is vezethettünk volna. Aztán jött a kiállítás... Sokat dolgoztunk azon, hogy fizikailag jobban, lényegesen jobban nézzen ki a csapat, mint tavasszal. Márpedig annak a játékosnak, akinek van ereje, van önbizalma is, így azt mondtam a srácoknak a kiállítás után, nem kell megijedni, ha okosan futballozunk, lehet esélyünk. Visszaálltunk, megpróbáltuk blokkolni a DVSC támadásépítését, és a gyors játékosokkal kontrákra építettünk. Természetesen boldog vagyok, hogy így alakult a befejezés. Lazar Veszelinovics még nincs olyan állapotban, hogy végigjátsszon egy mérkőzést, de erős, jó futballista, tudtam, hogy tíz-húsz percig képes lehet veszélyt okozni, ő harcolta ki azt a szögletet, amellyel végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Az is igaz, hogy ezeket a szögleteket rengeteget gyakoroltuk a nyáron.

BP. HONVÉD–HALADÁS 2–0

ERIK VAN DER MEER, a Bp. Honvéd vezetőedzője:–Nagyon büszke vagyok a csapatomra, főleg egy ilyen nehéz szerda után, kőkeményen dolgoztak a játékosok.Bobálnak nagyon nagy szerepe volt a győzelemben, pár perc után be kellett állnia és nagyon szép gólt szerzett. Kihagytunk helyzeteket, de befolyásolt minket a hosszú túra is. Ezért is elképesztően fontos ez a győzelem, jó így kezdeni.Ennél azért még többet várok, most nagyjából 45-50 percen keresztül vagyunk jók a presszingben, sokat dolgozunk, a játékosok hisznek benne, próbálunk tovább fejlődni. Persze az ellenféltől is függ, mit tudunk megcsinálni. Egy magas presszinget szeretnénk elérni, amikor felrúgatjuk az ellenféllel a labdát és azt újra megszerezzük. Nagyon kemény meccs vár ránk szerdán, nem biztos, hogy mindenki érzi Magyarországon, mennyire erős az ellenfelünk. Egy 25-30 millió eurós költségvetésű klubról beszélünk, hihetetlenül jó játékosokkal, ezért is volt fantasztikus eredmény, amit elértünk, és ez bizakodásra ad okot. Mindent meg fogunk tenni a visszavágón, ami tőlünk telik, a szurkolóinkért, akik sajnos majd nem lehetnek bent velünk.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – A bajnokcsapat otthonában játszottunk, szerintem szervezetten. Voltak olyan fordulópontjai a meccsnek, például a második félidőben, amelyekben benne volt a gólszerzés, ezek meghatározóak voltak a végkimenetel szempontjából. Kellettek azért Király Gabi bravúrjai is. Amikor ilyen szervezett csapattal találja szemben valaki magát, mint a Haladás, akkor nagyon fontosak a pontrúgások, Bobál Dávid pedig nagyon jól fejel.Összeszedett volt a csapat, jól játszott, a Honvédnak azonban volt egy Lanzafaméja, aki a második félidőben villant. Számítottunk arra, hogy vérbeli támadó is lesz nálunk a pályán, aki megtartja a labdákat, de ez nem történt meg, hiányzott Grumics játéka. Nem hiszem, hogy alattomosan vagy durván játszott volna a csapatom. A Honvéd nagyon magabiztosan futballozott, lehetett érezni, hogy egy bajnokcsapat az ellenfelünk. Egy Lanzafaméval jobb volt a Honvéd, gratulálok és sok sikert szerdán a BL visszavágón!

A szombathelyiek vezetőedzője arra a kérdésre reagálva, hogy a Bozsik-stadionban rendezett összecsapáson jogosan mérgelődtek-e a hazai szurkolók csapata durva játéka miatt, azt elismerte, néhány játékosa feleslegesen szabálytalankodott, és ez neki sem tetszett, de alattomosnak nem tartotta egyiket sem. Ez után fakadt ki a kispesti szurkolókra.

„Már megszoktam, hogy Kispesten nem vagyok nagy kedvenc, bár igazából nem értem, hogy miért– így Mészöly.–Bosszant, hogy miért foglalkoznak velem, de becsületemre legyen mondva, egyszer sem reagáltam arra, amit mondtak. Pedig néhányat elküldtem volna melegebb éghajlatra, hogy miért foglalkozik velem ennyire teátrálisan. Nagyon csúnyán viselkednek velem mindig, amikor ide jövök. Tűröm, tűröm, csak nehogy egyszer elszakadjon a cérna, remélem, megállom. Egyszerűen nem értem az okát, mert sosem bántottam a Honvédot. Az, hogy végig velem foglalkoznak a mérkőzéseken, nagyon felháborít."

NB I, 2017–2018, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 15., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Paksi FC–Újpest FC 2–2Paks, Városi Stadion
Karakó Ferenc
Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Pintér Csaba
Budapest Honvéd–Haladás 2–0
Budapest, Bozsik József Stadion
Erdős József
JÚLIUS 16., VASÁRNAP
17.00: Vasas FC–Diósgyőri VTK
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Bognár Tamás
17.00: Videoton–Balmazújváros
Felcsút, Pancho Aréna
Iványi Zoltán
17.00: Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik