NB I: Jó magyar szokás szerint próbálták temetni a csapatot – Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.27. 13:38
A labdarúgó NB I 7. fordulójában szombaton öt mérkőzést rendeztek, lássuk a meccsek utáni edzői értékeléseket!

BALMAZÚJVÁROS–ÚJPEST FC 0–1BALMAZÚJVÁROS–ÚJPEST FC 0–1

„Jól játszottunk ismét, de megint nem szereztünk pontot – kezdte Horváth Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője. – Továbbra is mi vagyunk az élvonal Jézuskái: sorra adjuk az ajándékokat az ellenfeleinknek. Ráadásul az ellenfél kapusa rendre ellenünk játssza élete meccsét. Tenni kell továbbra is a dolgunkat, és egyszer talán a szerencse mellénk áll.”

„A futball olykor igazságtalan tud lenni. Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, a futball engem még sohasem csalt meg, remélem, a befektetett munka egyszer megtérül.”

„Már hetek óta az történik, hogy rendre jobbak vagyunk az ellenfelünknél, mégis vereséget szenvedünk. A srácok megcsinálnak mindent, amit kérünk. Remélem, hogy a folytatásban már eredménnyel is párosul.”

A győztes fővárosiak vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics sportszerűen elismerte, hogy a hazaiak nem érdemeltek vereséget.

„Nehéz mérkőzést játszottunk, az időjárás nem kedvezett a futballnak, a nagy meleg miatt már a szünetben cserélnünk kellett. Nagyszerűen küzdöttünk, sokat futottunk, ugyanakkor jobb befejezésekre lett volna szükség. A Balmazújváros nem érdemelt vereséget, szerencsés góllal nyertük meg a meccset.”

„Nagy verseny van a csapatba kerülésért, szinte minden poszton van két azonos tudású játékosunk. Korábban is többször jó teljesítményt nyújtottunk, ám a győzelem elmaradt, ezért úgy gondoltam, érdemes változtatni.”

„Azt mondják, a futballban van védekezés és támadás, ám a hősök akkor születnek, ha a labdarúgók támadásban és védekezésben is együtt dolgoznak, s igazi csapatot alkotnak a pályán.”

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD 2–1

„Azért nem egészen – felelte Bódog Tamás arra a felvetésre, miszerint minden úgy történt, ahogy eltervezte. – Valóban örülök a győzelemnek, de azért ez brutális meccs volt, hatalmas hajtással, rengeteg helyzettel, s a végén már szinte görcsben lévő labdarúgók minden erejüket bedobva mindent megtettek a sikerért. A sors fintora, hogy az utolsó percben megnyertük a meccset.”

„Sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyek sajnos kimaradtak. A csapat erejét azonban mutatja, hogy amikor hátrányban voltunk, akkor is fel tudott állni. Büszke vagyok a játékosaim teljesítményére.”

„Lehet azon vitatkozni, mi van akkor, ha Forgács Dávid és Nono a kezdőben kap helyet. Én az edzésmunka alapján állítom össze a kezdőt, és nem azért, mert kedvelek valakit. Valóban, Nono és Forgács Dávid is sokat tett a győzelemért, de azért ez a csapat diadala volt.”

A kövesdiek vezetőedzője, Radványi Miklós amondó volt, csapata nem valósította meg teljes egészében a megbeszélteket.

„A mérkőzés elején nem azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk. Az volt a célunk, hogy a védők mögötti területre rúgjuk a labdát, ehelyett rendszerint lábra passzoltunk.”

„Valóban mi szereztük meg a vezetést, remek kontraakció végén Cseri Tamás passz helyett a lövést választotta. A második félidőt úgy kezdtük, ahogy az elsőt befejeztük, nagy erőket mozgósítottunk. Sajnos a vezetés után kicsit hátrébb védekezett a csapat, az elöl lévőket pedig így nehezen tudtuk megjátszani. Úgy pedig nehéz helyzetet kidolgozni, gólt szerezni, ha azok, akik a legközelebb vannak az ellenfél kapujához nem kapnak elég feladatot a meccs során...”

„Sajnos Lazar Veszelinovicsnak csupán huszonöt-harminc percig van ereje. Ezzel tisztában vagyunk, és azzal is, hogy amit ezalatt az idő alatt csinál, az viszont szenzációs, éppen ezért volt ideje pályára küldeni. Az lenne az igazi, ha olyan támadónk lenne, aki kilencven percen át képes arra, amire ő csak fél óráig.”

VASAS FC–PAKSI FC 3–1

A győztes Vasas hadvezére, Michael Oenning örült, hogy csapata fel tudott állni a DVSC elleni vereséget követően.

„Számunkra a három pont megszerzése mindennél fontosabb volt. Tetszett, hogy negyvennégy percig jól futballoztunk, és irányítottuk a mérkőzést. Nagyon rossz pillanatban, a szünet előtt kaptunk gólt, ezért át kellett gondolnunk, mi legyen a stratégiánk a folytatásban. Taktikát váltottunk, próbáltunk még egységesebbek maradni, és persze az volt a célunk, hogy a harmadik góllal biztossá tegyük a győzelmet. Erre végül sokat kellett várni, de ezt közülünk senki sem bánja.”

„Az előző mérkőzésen borzalmas húsz percet produkáltunk. Ugyanakkor a második félidőben ott is volt tartásunk, tehát volt mit megbeszélnünk. Arra helyeztük a hangsúlyt, hogy megtaláljuk a kulcsot a Paks legyőzéséhez. Az ellenfelünk mindig gondot okozott nekünk, és azon dolgoztunk, hogy a tanulságokat leszűrve mielőbb zárjuk le a múlt heti súlyos kudarcot, és szerezzük meg a három pontot. Boldogok vagyunk, hogy sikerült.”

„Szerencsénk is volt, de azért nem kérünk elnézést, hogy a kapufát odahelyezték, ahol mindig is lenni szokott.”

Csertői Aurél szerint együttesét, legalábbis annak játékát nem érheti kritika a vereség ellenére sem.

„Nincs okom bántani a csapatomat, mert időnként kimondottan jól futballozott, sok helyzetet kialakított. A második félidőben szinte felbillent a pálya, olyan fölényben voltunk, de ezért nem jár egyetlen pont sem. A pontosság, a technikai kivitelezés terén voltak hiányosságaink, öt-tíz méterre a kaputól egyszerű labdalevétel kellene, hogy ziccerbe kerüljünk.”

Arra a kérdésre, hogy közömbös vagy dühíti, hogy kétszer a kapufát találták el a játékosai, a következőt felelte:

„Természetesen dühít, hiszen másként alakulhatott volna a mérkőzés, ha az a két akciónk góllal végződik. Ez is azt támasztja alá, amit mondtam, vagyis a játékunk ezúttal nem volt rossz, jól felépített akciókat vezettünk, de a befejezés nem volt az igazi. No meg persze az is idetartozik, hogy két elkerülhető gólt kaptunk.”

„Jól futballozunk, de hátul vannak egyéni hibák, lemaradunk az ellenfél támadóiról. Nincs nagy gond, ez megváltozik majd. Sokat dolgozunk az elkövetkező időkben.”

HALADÁS–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1–5

„Érthető a szurkolók elkeseredettsége – mondta Mészöly Géza, a hazaiak vezetőedzője. – Csakhogy szerintem a játékunk eleinte jól működött, a Puskás az elején nem tudott mit kezdeni velünk. Egyáltalán nem úgy indult a mérkőzés, hogy ötöst kapunk. A vezető gólig jól is futballoztunk. Sajnos utána változott a kép, ment az adok-kapok a pályán. Döntő hibákat követtünk el, amelyek megváltoztatták a mérkőzés kimenetelét, gyakorlatilag kivégeztük magunkat.”

„Sajnos olykor túlzásba estünk a pályán, a játékvezetői döntésekkel kezdtek foglalkozni a futballisták. El kell ismerni, szégyenteljes lett a vége, én is futballoztam, tudom, milyen lélektana van ennek a játéknak. A végére szétesett a csapat.”

„Fel kell emelnünk a fejünket, nálunk nagyobb csapatok is belefutottak már ilyen kiábrándító vereségbe.”

Pintér Attila úgy vélte, a siker különösen értékes annak fényében, hogy hátrányból jött vissza csapata.

„Jó magyar szokás szerint próbálták temetni a csapatot, de én bíztam a srácokban. Tudtam, milyen kemény munkát végeztünk eddig is. Nagyon boldog vagyok, hiszen korábban is sokszor játszottunk jól, és tudtam, előbb-utóbb valaki beleszalad a késbe. A Haladás ezen a napon nem tudott a gyors támadásainkra reagálni.”

„Óriási fegyvertény, hogy egy nullás hátrányból álltunk fel, és fordítottuk meg a mérkőzést. A srácok akkor sem ijedtek meg, továbbra is azt csinálták, amit kértem tőlük. Játékrendszert is váltottunk, a szünetben kettőt cseréltünk.”

„Két nagyszerű edző, Verebes József és Mezey György is azt mondta, hogy egy bajnokság mindig a második fél szezonban dől el. Azt én teszem hozzá, az elvégzett munkának előbb-utóbb ki kell jönnie.”

BP. HONVÉD–DEBRECENI VSC 1–3

A sajtótájékoztatót itt, Tőzsér Dániel nyilatkozatát itt, Gróf Dávid értékelését pedig itt tekinthetik meg.

NB I, 2017–2018, 7. FORDULÓ
AUGUSZTUS 26., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Balmazújváros–Újpest FC 0–1
Balmazújváros, Városi Stadion
Kassai Viktor
Diósgyőri VTK–Mezőkövesd 2–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Andó-Szabó Sándor
Vasas FC–Paksi FC 3–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Bognár Tamás
Haladás–Puskás Akadémia FC 1–5
Sopron, Városi Stadion
Farkas Ádám
Bp. Honvéd–Debreceni VSC 1–3
Budapest, Bozsik József StadionSzabó Zsolt
AUGUSZTUS 27., VASÁRNAP
19.30: Videoton FC–Ferencváros
(Tv: M4 Sport)
Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 7 4 2 1 13–9 +4 14
2. Diósgyőri VTK 7 3 3 1 12–10 +2 12
3. Videoton FC 5 3 2 9–4 +5 11
4. Vasas FC 7 3 1 3 8–9 –1 10
5. Ferencvárosi TC 6 2 4 11–4 +7 10
6. Újpest FC 7 2 4 1 10–9 +1 10
7. Debreceni VSC 7 2 2 3 9–7 +2 8
8. Puskás Akadémia FC 7 2 2 3 11–12 –1 8
9. Mezőkövesd Zsóry FC 7 2 1 4 8–15 –7 7
10. Szombathelyi Haladás 7 2 5 5–15 –10 6
11. Paksi FC 6 1 3 2 9–10 –1 6
12. Balmazújváros 7 1 2 4 9–10 –1 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik