A Ferencváros szétbombázta az ETO Parkot

Vágólapra másolva!
2013.08.10. 20:53
null
Szasa Sztevanovics (jobbra) munkában (Fotó: Grnák László)
A Ferencváros 2–1-re nyert a Győri ETO otthonában a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A második félidő elején Varga Roland találatával a címvédő hazaiak szereztek vezetést, ám a vendég zöld-fehérek Holman Dávid és Julian Jenner bombagóljával fordítani tudtak.


Először kezdett a Győri ETO-ban Rafael Burgos, aki Varga Roland és Leandro Martínez mellett rohamozhatta a vendégek kapuját. A Ferencváros kezdőcsapatába visszatért Böde Dániel – aki sérülés miatt a Videoton ellen csak csereként állt be –, a héten igazolt Akeem Adams pedig rögtön megkapta a lehetőséget a bizonyításra Ricardo Moniztól, a trinidadi védő is kezdett a vendégeknél.

A Győr volt aktívabb az elején, az első veszélyesebb ferencvárosi lehetőséget pedig az elmélázó ETO-védők hozták össze, Szasa Sztevanovicsnak kellett a kapujából kirobbannia és tisztáznia. Jack Tuijp a Videoton ellen három ziccert is kihagyott az első félidőben, és az FTC holland csatára most is hamar nagy helyzetbe került, de egy cselt követően belevetődtek lövésébe.

A középpályát viszonylag könnyen átjátszották a csapatok, az egyik ilyen gyors győri támadás végén Nikola Trajkovics lőhetett kapásból egy jobb oldali beadás után, de rosszul találta el a labdát, így Jova Leventének nem volt nehéz dolga. A vasárnap Győrben gálamérkőzést játszó Bayern München néhány képviselője egyébként az ETO Park Hotelből nézte a magyar bajnoki rangadót, egy-egy pohár ital társaságában.

Az első félidő hajrájában Andó-Szabó Sándor játékvezető elküldte a kispadtól a magából kikelve reklamáló Ricardo Monizt, aki szerint Djordje Kamber nem a labdát találta el a tizenhatoson belül, hanem a gólhelyzetben kilépő Böde Dániel lábát.

A Ferencváros támadójának ez sem szegte kedvét, nem sokkal később bemutatott egy cselsorozatot, a győri védők csak nagy üggyel-bajjal tudták megállítani, nem mellékesen szabálytalanul. A jó szögből járó szabadrúgást Józsi György végezte el, de a sorfalba lőtt, majd a hozzá visszapattanó labdát a kapu mellé küldte.

Jó iramú első félidőt láthattunk, gólt azonban nem.

A második félidőben már nem sokat kellett várni az első találatra: Kamber nagy bal oldali bedobása után mindenki előtt, mellett, fölött elment a labda, így Varga Roland került nagy helyzetbe, a válogatott keretbe behívott támadó pedig közelről a kapuba bombázott. (1–0)





Az 54. percben mindkét csapat cserélt, Martínezt Andrics, Tuijpöt Diallo váltotta.

Nem sokáig vezetett az ETO, az 58. percben bombagóllal egyenlített az FTC. Ismét Böde alakította ki a helyzetet, aki a bal oldalon tört be a hazai tizenhatosra, beadása után pedig az egyik győri védő kifejelte a labdát, de pont Holman Dávidhoz, aki mellel átvette, majd félfordulatból, 18 méterről a bal felső sarokba lőtt. (1–1)

PINTÉR: SZABÁLYOS GÓLT LŐTTÜNK
„Én is utánajártam, hogy mi a szabály. Egy egynél szerintem szabályos gólt szereztünk, a lövés után felpattant a labda a védőről, ez szabályos gól. Kíváncsi vagyok, hogy mások mit mondanak erről a találatról. A Fradi talált egy szép gólt és megnyerte a meccset. Mentek előre a játékosaim becsülettel, de nem sikerült gólt szereznünk" – nyilatkozta Pintér Attila, az ETO vezetőedzője az M2-nek.

Mint ismert, Lázok János lövése után egy ferencvárosi védőről Nikola Trajkovicshoz pattant a labda, aki a kapuba lőtt, de a játékvezető nem adta meg a találatot. Ami biztos: Lázok lövésének pillanatában Trajkovics méteres lesen állt, a győri vezetőedző szerint azonban ez ellenféltől kapott labdának számít.

„Értékes győzelmet arattunk, tudtuk, hogy az elmúlt négy meccsen kikaptunk Győrben. Több járt volna, mint egy pont. Megdolgoztunk a sikerért, igazi csapatmunka volt. A két új játékos tette a dolgát, nem lógott ki senki a csapatból" – mondta a Ferencváros másodedzője, Máté Csaba.

Pintér Attila azonnal reagált, és Burgos helyett Lázok Jánost küldte a pályára, aki ezen a meccsen debütált a Rába-partiaknál. A 67. percben azonban nem ő, hanem a vendégek tankja, Böde került ismét a figyelem középpontjába, de háttal a kapunak nem tudott ráfordulni, Jennerhez került a labda, ő viszont összeesett.

Negyedórával a vége előtt jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Győr, ám a sorfalban elakadt a labda. A ferencvárosiak azonban nem tudtak felszabadítani, Lázok megpattanó lövése után Trajkovics talált a kapuba, de lesről, így maradt az 1–1.

A másik kapunál egy beívelés után hűlt meg mindenkiben a vér, csakhogy egészen más okból. A berobbanó Diallo nagyon csúnyán összeütközött a kirepülő Sztevanoviccsal, aki ezután jó néhány másodpercig eszméletlenül feküdt a gyepen. A szerb kapus később magához tért, de nem tudta folytatni a játékot, Nagy Gergely állt a győri kapuba.

Diallónak kutya baja sem lett, ezt nem sokkal később azzal bizonyította, hogy egy bal oldali beadás után a védőjét megelőzve a lécre fejelt. A 88. percben azonban már a kapufa sem mentette meg az ETO-t, Julian Jenner tört előre, majd a Bödétől visszakapott labdát 17 méterről a léc alá lőtte. (1–2)

Az utolsó percekben még volt néhány lehetőségük a győrieknek, de Jova Levente minden alkalommal a helyén volt, így a Ferencváros elvitte a három pontot Győrből.

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Győri ETO–Ferencváros 1–2 (Varga 47., ill. Holman 58., Jenner 88.)

AZ ÁLLÁS
1. MVM Paks338–3+59
2. Lombard Pápa FC3213–1+27
3. DVSC-Teva228–1+76
4. Videoton FC224–0+46
5. Ferencváros3214–40 6
6. Kecskeméti TE3217–8–16
7. MTK Budapest31115–3+24
8. Haladás31113–4–14
9. Mezőkövesd3126–60 3
10. Újpest FC2113–30 3
11. Diósgyőri VTK223–30 2
12. Győri ETO3214–5–12
13. Puskás Akadémia FC3123–7–41
14. Pécsi MFC222–4–20
15. Budapest Honvéd221–4–30
16. Kaposvári Rákóczi332–10–80
NB I, 3. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
IdőpontMérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 9., péntek
19.00MTK Budapest–Haladás 0–1Kassai Viktor
Augusztus 10., szombat
16.30KTE-Phoenix Mecano–Mezőkövesd-Zsóry 2–6Farkas Ádám
19.00Lombard Pápa–Kaposvári Rákóczi 1–0
Becséri Dániel
19.00MVM Paks–Puskás Akadémia FC 4–1Solymosi Péter
21.00Győri ETO–Ferencváros 1–2Andó-Szabó Sándor
Augusztus 11., vasárnap
16.30Debreceni VSC-Teva–Diósgyőri VTK 4–0
Szabó Zsolt
18.30Videoton–Pécsi MFC 5–1
Bognár Tamás
20.30Újpest–Bp. Honvéd 1–1
Vad II István
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik