A szombathelyi mumus elrontotta Garami József születésnapját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.09. 19:07
null
Így cselez az immár kétszeres édesapa, Halmosi Péter (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 3. fordulójának nyitómérkőzésén az MTK Budapest 1–0-ra vereséget szenvedett a meccs nagy részében jobban játszó Haladástól, és továbbra sem megy neki a szombathelyiek ellen.

Nagy nap volt a mai az MTK-nál, hiszen a csapat vezetőedzője, Garami József éppen ma ünnepelte a 74. születésnapját. Maga az ünnepelt sem csinált titkot belőle, hogy igazán csak a három ponttal lenne igazán boldog.

A szombathelyieket sérülések hátráltatták, de az utolsó pillanatban felépült Radó András, sőt Halmosi Péter is pályára léphetett, mert délelőtt megszületett a kisfia, Medox, így erősíthette a zöld-fehérek csapatát.

A Haladást azonban egy baleset is hátráltatta, így késve érkeztek a Hungária körútra, ezért a meccs negyedórás késéssel kezdődött.

A Haladás tűnt aktívabbnak az első percekben, de az első igazi lehetőség a hazaiak előtt adódott. A 8. percben Fejes András indult befelé, Vass Patrik taktikusan átlépte a labdát, így a jobb oldalon érkező Kanta József elé került a labda, aki bevezette a tizenhatoson belül, de a lövésébe önfeláldozóan bevetődtek a Haladás védői, így az ígéretes lehetőségből csak szöglet lett.

Alig két perccel később egy gyors bal oldali ellenakció után majdnem megszerezte a vezetést a Haladás. Gyors bal oldali támadás végén Radó András került helyzetbe. Levezette a labdát egészen az ötösig, szép csellel tisztára játszotta magát, majd kapura lőtt, és a meglepett Groppioni megkönnyebbülten konstatálhatta, hogy a labda kipattant a jobb kapufáról.

Aktív maradt a Haladás, de helyzet kialakításáig nem jutottak el. Igaz, ezen a téren az MTK sem vitézkedett. Hullámzó volt a félidő közepe. Egymás hibáiból éltek a csapatok, a kapu előtt többnyre elfogyott a tudomány. Az MTK elsősorban Kanta indításaiban bízott, de a hazai csatárok csak vergődtek a Hali-védők szorításában.

Ennek ellenére a 30. percben megszerezhette volna a vezetést az MTK. Kanta József labdájának szeme volt, meg is találta a középen meginduló Pál Andrást, aki 8 méterről lőtt, de Rózsa óriási bravúrral védeni tudott.

Ez a kihagyott helyzet aztán megbosszulta magát, hiszen a Haladás fokozatosan átvette a játék irányítását, és egyre veszélyesebben játszott, bár a kék-fehér védők rendszeresen megállították az előretörő vendégeket.

Egészen a 42. percig. Ekkor ugyanis gyönyörű akció végén megszerezte a vezetést a Haladás. Radó futott el jobb oldalon, megkerülte Vukmirt, jobbal középre adott Poór Patrik lemaradt a hosszú oldalon érkező Ugrai Rolandról, aki egyből a kapuba lőtt! 0–1

A hazai védők bizony csak nézték ezt a kiváló támadást, és azzal a tudattal vonulhattak pihenőre, hogy az első félidőben nyújtott teljesítménynél mindenképpen többet kell nyújtaniuk, ha pontot akarnak szerezni.

A második félidőben az MTK volt aktívabb, de a Haladás lassan visszavette a kezdeményezés lehetőségét. Ezután a szombathelyiek inkább kivártak, hogy esetleges kontraakciókkal veszélyeztessenek.

Megindult az MTK, sorra indította a támadásokat a bal oldalon, mégis kis híján növelte előnyét a Haladás. Az 56. percben jobb oldali Haladás-támadás végén Schimmer beadását Radó 7 méterről, kapásból mellé lőtte. Kicsivel később megint lőhetett a szombathelyi csatár, de ezúttal beleléptek a lövésébe.

A 61. percben láthattuk az MTK addigi legnagyobb helyzetét. Fejes nagyszerűen vette észre, hogy a jobb oldalon üresen áll Vass Patrik, adta is a labdát, az MTK csatára megnézte magának a hosszú sarkot, és pontosan telibe találta a jobb kapufát.

Ezzel a lövéssel hosszú időre el is lőtte a puskaporát a hazai csapat, mert a következő negyedórában lényegében csak az MTK térfelén zajlott a játék. A 73. percben például Radó szép cselekkel tört be az MTK tizenhatosára, majd 13 méterről, középről lőhetett, de Kálnoki Kis lábáról levágódott a labda. Kicsivel később Devecseri, majd a csereként beállt Németh Márió veszélyeztetett.

Ekkor kettőt is cserélt Garami József, hogy hátha az utolsó tíz percre fel tudja rázni a csapatát, amely többnyire tanácstalanul passzolgatott, nem találta a rést a szombathelyi védelmen. Sőt, a 84. percben Radó egymaga bolondította meg az MTK védelmét, de kemény, bal fölső sarokra tartó lövését Groppioni bravúrral védte.

Az utolsó percekben még egy utolsó, kétségbeesett kísérletet tett az MTK, hogy egyenlítsen, de ma kevés fantáziát tudtak felmutatni a játékban is és a kapu előtt is. Mindvégig több veszélyt rejtettek a Haladás támadásai, és jól is védekeztek a szombathelyiek.

Amikor pedig már azt lehetett hinni, hogy nyer a Haladás, a hosszabbítás utolsó percében váratlanul bekapcsolt egy locsolóberendezés, és az ebből adódó hosszabbításban, a 97. percben az előre húzódó Groppioni kapus révén majdnem egyenlített az MTK. Rózsa védése azonban meghiúsította a kék-fehér reményeket. Ennek ellenére a Haladás jobban játszott, és megérdemelten nyerte meg a találkozót, így továbbra is a mumusa maradt az MTK-nak.

Garami József mai születésnapját pedig az MTK helyett legfeljebb egy torta édesíthette meg.

(A Duna Televízió felvétele)

NB I
3. FORDULÓ
MTK Budapest–Haladás 0–1
(0–1)
G.: Ugrai (42.)


AZ ÁLLÁS
1. DVSC-Teva 2 2 8–1 +7 6
2. Videoton FC 2 2 4–0 +4 6
3. Kecskeméti TE 2 2 5–2 +3 6
4. MVM Paks 2 2 4–2 +2 6
5. MTK Budapest 3 1 1 1 5–3 +2 4
6. Lombard Pápa FC 2 1 1 2–1 +1 4
7. Haladás 3 1 1 1 3–4 –1 4
8. Újpest FC 2 1 1 3–3 0 3
9. Ferencváros 2 1 1 2–3 –1 3
10. Diósgyőri VTK 2 2 3–3 0 2
10. Győri ETO 2 2 3–3 0 2
12. Puskás Akadémia FC 2 1 1 2–3 –1 1
13. Pécsi MFC 2 2 2–4 –2 0
14. Budapest Honvéd 2 2 1–4 –3 0
15. Mezőkövesd 2 2 0–4 –4 0
16. Kaposvári Rákóczi 2 2 2–9 –7 0

NB I, 3. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 9., péntek
19.00 MTK Budapest–Haladás 0–1 Kassai Viktor
Augusztus 10., szombat
16.30 KTE-Phoenix Mecano–Mezőkövesd-Zsóry 2–6 Farkas Ádám
19.00 Lombard Pápa–Kaposvári Rákóczi 1–0
Becséri Dániel
19.00 MVM Paks–Puskás Akadémia FC 4–1 Solymosi Péter
21.00 Győri ETO–Ferencváros 1–2 Andó-Szabó Sándor
Augusztus 11., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–Diósgyőri VTK 4–0
Szabó Zsolt
18.30 Videoton–Pécsi MFC 5–1
Bognár Tamás
20.30 Újpest–Bp. Honvéd 1–1
Vad II István
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik