FTC-Újpest: Remélem, a szövetség nem dramatizálja túl a dolgot - Moniz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 19:40
null
A szurkolók a mérkőzés után kedvenceik felszerelésével gazdagodtak (Fotó: Korponai Tamás)
Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője szerint az Újpest jól kezdett, s a 2–0-s vezetéshez is megvolt az esélye a mai bajnokin. Ezután azonban egy átszervezés következtében feljavult a zöld-fehérek játéka. A holland szakember szimbolikusnak nevezte, hogy a szurkolóknak odaadták a mezeket, s reméli, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség nem dramatizálja túl azt, hogy a szurkolók egy része végül a pályára szaladt. A vendégeket irányító Kozma István szerint a jó kezdés után felhozták a Fradit, de 2–1 után így is több lehetőségük volt egyenlíteni.

„Nagyon boldogok vagyunk, igazi propagandája volt ez a futballnak, ennél is kell maradni. Két nagy hagyományokkal rendelkező klub összecsapása volt, rengeteg néző előtt. Rosszul kezdtünk, nem tudtuk felvenni a tízes poszton játszó játékosukat, Kabát és Bavon jól mozgott el, problémát okozott nekünk. Második gólra is volt esélyük Kabát révén, amikor visszalépett a labdáért" – ismerte el Ricardo Moniz, hogy jól kezdtek a lila-fehérek.

A Fradi ezután átszervezte játékát, és stabilizálta fölényét.

„Utána átszerveztük a csapatot, amivel megfordult a meccs. Gerson fegyelmezettebb lett, Holmant és Bödét meg tudtuk játszani – úgy alakult, mint az előző héten. A helyzeteket megint nem tudtuk belőni, de a második félidőben láttuk, Diallo is milyen veszélyes, és mennyire fejlődik a Bödével való összjátéka. Nem mindig tudja még, mit csinál, de nagyon veszélyes játékos. Somáliát hoztuk be, mert Antón veszélyes volt a felfutásaival, de látszik még rajta a kihagyás."

A holland szakember ezután magyarul is értékelt a sajtótájékoztatón.

„Elégedett vagyok a játékkal, uraltuk a meccset, és ezt kifejeztük gólokban is. Ez a magyar futball legjobb hírverése volt" – mondta magyarul, majd visszatért a számára (még?) könnyebb nyelvhez.

„Nagyon jellemző ránk, hogy az elején gólt kapunk. De úgy néz ki, ez jól tesz, mert még jobban felpörgünk tőle. Edzőként nem jó átélni, de amikor kimaradt Kabát helyzete, akkor éreztem úgy, hogy megfordulhat a meccs."

A Ferencváros játékosai a találkozót követően kiosztották a mezeiket a szurkolóknak.

„Szimbolikus volt, hogy odaadtuk a mezeket a szurkolóknak, nem éreztünk veszélyt, én is átmentem a másik oldalra. Akinek amije volt, odaadta emléknek. Bízom benne, nem lesz zárt kapu, mindenki ünnepelni akart. Egy incidens volt korábban, amit hamar lerendeztek a rendőrök. Azt éreztük, annyira boldogok a szurkolók, hogy szeretnének osztozni a csapattal a sikerben. Akkor veszélyes egy ilyen, ha történik összecsapás, de ilyen nem volt. Hogy ez egy dzsekimbe került, ennyi belefér. Azt kérném a szövetségtől, ne dramatizálja túl a dolgot."

Az Újpest labdarúgócsapatát irányító Kozma István a kapott gólok és a kihagyott helyzetek miatt is bosszankodott az elveszített bajnoki derbijük után.

„Több volt ebben a mérkőzésben, jól kezdtünk, aztán érthetetlen módon könnyű labdákat adtunk el, és olyan gólokat kaptunk, amelyekre fel lehet készülni – nyilatkozta Kozma István a mérkőzést közvetítő Duna TV-nek. – Ha mozgásból van az egész, akkor azt mondja az ember, hogy nem látta a támadót, de amikor ilyen pontrúgásokból kapunk gólt, vagy ilyen beadásból, amikor lehetett látni fél perccel előtte, hogy be fogja adni, és fel lehet rá készülni, erre nem tudok mit mondani. Kettő egynél még nekünk volt két nagy ziccerünk, Antón, ha nem kapura lövi az alapvonalról, hanem beadja, talán Vaszke (Vasziljevics – a szerk.) a hosszúról be tudja passzolni. A másiknál Antón nem is tudom, mire várt, tapsra vagy nem tudom, mire, bepasszolhatta volna a kapuba, de így bele tudtak lépni. Igazából nem volt annyi helyzetünk, mint korábban, de ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, akkor máshogy is alakulhatott volna a találkozó."

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a sok sérültet is megemlítette az Újpest szakvezetője.

„Sok a sérültünk, ez nem újdonság, Ahjupera hiányát megéreztük, de nem fognám erre a vereséget. Többen gyenge napot fogtak ki, a védelem sem állt a helyzet magaslatán. Átbeszéljük a meccset, de nincs nagy választási lehetőségünk, nem tudunk rotálni. Magabiztosabb játékot vártam, és vallom, hogy bárki ellen esélyesek vagyunk, de ilyen gólokkal bárkitől ki is kaphatunk."

Érthetetlen és dühítő - újpesti reakciók

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I
8. FORDULÓ

Ferencváros–Újpest FC 3–1 (Diallo 25., Juanan 47. öngól, Böde 77., ill. Tshibuabua 4.)

NB I, 8. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Szeptember 20., péntek
19.00 Pécsi MFC–Lombard Pápa 1–3 Vad II István
Szeptember 21., szombat
14.00 Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2–0 Kassai Viktor
16.00 Szombathelyi Haladás–Puskás Akadémia 2–0 Andó-Szabó Sándor
18.00 MTK Budapest–MVM Paks 2–0 Bognár Tamás
18.00
Mezőkövesd–Kaposvári Rákóczi FC 1–3 Becséri Dániel

20.00

Videoton FC–Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1–0Solymosi Péter
Szeptember 22., vasárnap
16.30 Ferencváros–Újpest FC 3–1 Szabó Zsolt
18.30

Győri ETO FC–Debreceni VSC-Teva (Sport2)

Farkas Ádám
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik