Egy kis balhé, busszal érkező lilák, Kozma és Moniz véleménye - a derbi előélete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 08:11
Aki szereti a magyar labdarúgást, alighanem hetek óta 2013. szeptember 22-ét várta. Ma rendezik ugyanis az NB I nyolcadik fordulójának, de valószínűleg az ősz egyik leginkább várt mérkőzését, a Ferencváros–Újpest rangadót, amelyet a várakozások szerint 23-24 ezer fanatikus izgulhat végig a helyszínen. A rangadó előtt folyamatosan frissülő cikkünk segítségével nyomon követtük a derbivel kapcsolatos legfrissebb híreket, fejleményeket!

Magunk részéről mindent elkövettünk, hogy a lehető legszélesebb körű tájékoztatást adjunk a Ferencváros–Újpest mérkőzés előéletéről. Lassan a játékosoké lesz a főszerep, pár percen belül ugyanis kezdődik a mérkőzés. A találkozót folyamatosan frissülő cikkünkben követheti! És persze hagyományos online közvetítésünk is lesz. Jó szórakozást!A találkozót folyamatosan frissülő cikkünkben követheti! És persze hagyományos online közvetítésünk is lesz. Jó szórakozást!

16:15: Olvasóink szerint a Fradi nyer. Pár órája kitett kérdésünkre eddig 925-en szavaztak, 643-an Fradi-győzelmet várnak, míg 230 olvasónk szerint az Újpest nyer. 52-en döntetlenre számítanak.
15:50:
A Ferencváros szurkolóinak egy része összeverekedett a rendőrökkel a Ferencváros–Újpest mérkőzés előtt – a helyzet hamar tisztázódott. Részletek itt!

15:28: A két vezetőedző ki is jelölte a kezdőcsapatát. A Ferencvárosban természetesen kezd a válogatott Böde Dániel, mellette Diallo rohamoz majd. A másik oldalon minden bizonnyal Kabát Pétertől várják majd a gólokat.
FTC: Jova – Gyömbér, Mateos, Besic, Adams – Józsi, Gerson – Jenner, Böde, Holman – Diallo
Újpest: Balajcza – Ligot, Ngawa, Juanan, Antón – Suljic, Vasziljevics, Balogh B., Simon K. – Kabát, Bavon

Fokozódik a hangulat
Fokozódik a hangulat

15:12: Újpesti oldalon a beléptetésnél az érkező szurkolók a tumultus miatt egy kordont ledöntöttek, valamint egy lila-fehér rajongónál vágóeszközt is találtak.

15:15: Az újpesti szurkolókat a stadion egyik, míg a fradistákat a másik oldalon engedik be, így gyakorlatilag kizárt, hogy egymással összecsapjanak a szimpatizánsok. Régen látott nyugalmas beléptetés jellemzi a mai derbit.

Megérkezett az Újpest
Megérkezett az Újpest

14.35: Megérkezett az újpesti játékosokat szállító busz a Stadionhoz.

14:28: A Ifjúság útját lezárta a rendőrség a derbi előtt. Csak a mérkőzésre akkreditációval vagy jeggyel rendelkezők mehetnek be. Illetve, aki a birkózó-világbajnokságra érkezik. Tekintse meg a Blikk infografikáját a lezárásokról!


Érkeznek az újpesti szurkolók (Fotó: Korponai Tamás)
Érkeznek az újpesti szurkolók (Fotó: Korponai Tamás)

14:09: Már szállnak fel a buszokra az Újpest-szurkolók, hogy mennyit ér meg nekik a hatszoros odds, itt elolvashatják.

13:48: Összegyűjtöttük az elmúlt négy év derbijeit, amelyen összesen 22 gól esett. Tekintse meg az összeset!

13:15: A derbi kapcsán szavazásra invitáljuk olvasóinkat: Ön szerint mi lesz a rangadó végeredménye? Itt adhatja le voksát!

Érkeznek a Fradi-szurkolók
Érkeznek a Fradi-szurkolók

12:30: A Székesfehérvár–Budapest közti személyvonatra folyamatosan szállnak fel a Fradi-szurkolók. Békésen sörözgetnek és természetesen győzelmet várnak, igaz az is elhangzott, hogy félnek attól, hogy az Újpest lapít, csendesen készül és megveri a Fradit. A legtöbben azt számolgatják, hogy milyen eredmények kellenének ahhoz, hogy a Fradi a tabella élére kerüljön a legrövidebb időn belül. Újpesti szurkolók is szállingóznak, de ők inkább a másik kocsit választották...

Fradisták a Budapestre tartó vonaton
Fradisták a Budapestre tartó vonaton

11:45: Az Újpest jelenlegi vezetőedzője, Kozma István rúgta az egyetlen gólt a legutóbbi stadionbeli derbin – az 1–0-s újpesti győzelemmel most is kiegyezne. Az interjút ide kattintva olvashatják el!

11.26: Ricardo Moniz is nagyon várja már a második derbijét. A zöld-fehérek vezetőedzője elmondta: az első hely közelsége, és a rangadó hangulata miatt most ez a meccs jelent számunkra mindent. A holland mester esélylatolgatását ide kattintva olvashatják el!

10.40: Ami a hiányzókat illeti: a Ferencvárosnál biztosan nem léphet pályára a sérülése után lábadozó Leonardo és Hidvégi Sándor, a gerincsérvvel – másodszor – megoperált Mark Otten, valamint Buzsáky Ákos, aki még nincs százszázalékos állapotban. Újpesti oldalon a lágyékhúzódással bajlódó Lázár Bence, a térdműtéten átesett Bojan Mihajlovic, Molnár Sándor és Nikolas Proesmans, valamint a 2012 augusztusában rendezett derbi hőse, a térdszalaghúzódást szenvedett Bavon Tshibuabua marad távol a rangadótól.

10.02: Az NSO Tv-nek az utca embere mellett korábbi Ferencváros és Újpest játékosok mondták el a véleményüket a derbiről.

9.39: A két együttes márciusi összecsapásának (egyik) hőse, Vladan Csukics szerint egy Ferencváros–Újpest mérkőzésre a világ bármely pontján felkapják a fejüket. Részletek itt!

9.20: Kabát Péter, a lila-fehérek támadója a meccs napjáig blogot vezetett a Nemzeti Sportban. A rutinos csatár legfrissebb bejegyzéséről itt olvashatnak!

9.11: A rangadó játékvezetője Szabó Zsolt lesz, aki tavasszal még csak negyedik számú játékvezető volt, most azonban rá bízták a derbi dirigálását. A 41 esztendős sportember legutóbb 2004 októberében vezetett derbit, a Szusza Ferenc Stadionban akkor 1–1-es döntetlenre végeztek a felek. A szűk kilenc évvel ezelőtt pályára lépett játékosok közül senki sem maradt a hírmondónak, míg a kispadokon Mészöly Géza és László Csaba ült. Az azóta a litván szövetségi kapitányi posztot is betöltő szakember véleményét a találkozóról ide kattintva olvashatják el!

Érdekességképp azonban idézzük fel az akkori kezdőcsapatokat: a Ferencváros a Szűcs – Botis, Gyepes, Vukmir – Rósa D., Kapic, Lipcsei, Zováth,Huszti – Sowunmi, Vagner összeállításban léptek pályára, míg az Újpestnél a Vlaszák – Vanczák, Juhár, Tamási, Grósz – Simek, Erős K., Farkas B., Tóth N. – Bükszegi, Rajczi tizenegy kezdett.

9.03: A kritikusok gyakran felemlegetik, hogy napjaink derbijei, már nem a régiek, hiszen 2013-ban gyakorlatilag több külföldi futballista lesz a pályán, mint magyar. Ettől függetlenül a Fradi–Újpest, az Fradi–Újpest. A lila-fehérek légiósai például videókkal hangolnak a meccsre.

8.59: A két csapat legutóbbi összecsapásán Somália „élete gólját” lőtte. A brazil szélső azonban nem éri be ennyivel, a soros rangadón is kapuba találna. A sérüléséből felépült játékos véleményét ide kattintva érhetik el!

Az alsó karéj – a lezárt szektoroktól eltekintve – várhatóan teljesen megtelik a Puskás-stadionban (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Az alsó karéj – a lezárt szektoroktól eltekintve – várhatóan teljesen megtelik a Puskás-stadionban (Fotó: Czerkl Gábor, archív)

8.57: A ferencvárosiak feltörekvő fiatalja, Holman Dávid, avagy a Feyenoordot is megjárt Simon Krisztián lesz a rangadó hőse? Részleteket itt olvashatnak!

A Ferencváros egyik szurkolói csoportja, a Green Monsters hatalmas drapériával készül a találkozóra. Jova Levente, Muhamed Besic és Julian Jenner a pénzét sem sajnálta, hogy segítse a drukkereket. Bővebben itt!

Az előjelek a Fradi mellett szólnak: a zöld-fehérek a harmadik helyen állnak a bajnokságban, hét mérkőzésükből ötöt megnyertek, többek között a Győri ETO és az MTK ellen is győztesen hagyták el a pályát, ugyanakkor a tabellán előttük álló DVSC, Videoton párostól egyaránt vereséget szenvedtek. Az Újpest a 11., de legutóbbi öt bajnokiján csak egyszer kapott ki, ennek ellenére a közvélemény az FTC-t kiáltja ki a rangadó egyértelmű esélyesének. Más kérdés, hogy ez tavasszal sem volt másképp, ám a Ferencváros akkor a vártnál nehezebben, Vladan Csukics utolsó pillanatokban szerzett bombagóljával tartotta otthon a három pontot.

Korlátozott számban még mindig kaphatók jegyek a derbire. A Puskás Ferenc Stadionnál mind a Stefánia úton, mind a Dózsa György úton 10.00-tól kinyit az összes pénztár, és 17.30-ig, illetve a szabad helyek erejéig várja az érdeklődőket. A találkozóra csak szurkolói kártyával lehet belépni. Az ennek kiváltásához szükséges regisztrációs konténer is 10.00-kor nyit ki, és a mérkőzés kezdetéig várja az érdeklődőket a Dózsa György út felőli beléptetési pontnál. Ami biztos, a ferencvárosi szurkolók 22 ezer jegyet már elkapkodtak, míg a lila-fehéreket 1240 drukker biztathatja a stadionban.

8.00: Köszöntjük olvasóinkat a Ferencváros–Újpest rangadó napján. A szezon egyik legnagyobb meccséig alig pár óra van már csak hátra, így érdemes felidézni a két együttes közös múltját, amelyet ide kattintva olvashatnak el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik