Belekben csatlakozhatnak a Fradihoz a volt ajaxosok

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2013.02.08. 10:47
null
Evander Sno is csatlakozhat a Ferencvároshoz <br />(Fotó: ajax.nl, archív)
A Ferencváros labdarúgócsapata ma utazik edzőtáborba a törökországi Belekbe, ahol egy hetet töltenek el Böde Dánielék. A Nemzeti Sport Online értesülései szerint ezen időszak alatt több új játékos is csatlakozhat a kerethez, ugyanakkor vannak olyan, az együttessel korábban szóba hozott futballisták is, akik már biztosan nem szerződnek a zöld-fehérekhez.

Ahogy arról a Nemzeti Sport Online elsőként, két napja beszámolt, Juhász Roland a Ferencvároshoz igazolhat, és azóta több forrásunk is megerősítette, hogy a szerződtetését komolyan gondolják a vezetők. Az Anderlecht magyarjáért egy orosz csapat is bejelentkezett, és most úgy tűnik, a két klub közül valamelyik lehet Juhász következő állomáshelye (feltételezhetően fél évre kölcsönbe). Ha a Fradi lesz a befutó, a 29 éves védő jövő héten, a törökországi edzőtáborban csatlakozhat a zöld-fehérekhez, akik ma utaznak Belekbe.

Akárcsak két korábbi Ajax-játékos, a jelenleg klub nélküli brazil Leonardo Santiago, akinek lehetséges érkezését már korábban jeleztük, és vele továbbra is tartanak az egyeztetések, a másik kiszemelt pedig a suriname-i származású holland Evander Sno, aki a holland NEC Nijmegen futballistája.

„Sno és Leonardo ügyén is dolgozunk, folynak a tárgyalások. Ha sikerül egyezségre jutnunk, akkor Belekben csatlakozhatnak a Ferencvároshoz" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a játékosokat képviselő Sports Entertainment Group menedzseriroda részéről Georgi Attila.

Sno egy sokat futó, erős fizikumú labdarúgó. Az angol szakzsargon szerint „box to box midfielder" vagyis az a fajta középpályás, aki a két tizenhatos között robotol, a támadásokból legalább annyira kiveszi a részét, mint a védekezésből. Játszott többek között az Ajaxban, a Feyenoordban, a skót Celticben és az angol Bristol Cityben is. Snónak korábban voltak szívproblémái, valószínűleg ez – illetve az edzőjével meglévő, állítólagos nézeteltérése – is közrejátszott abban, hogy ősszel csak hét bajnokin lépett pályára a NEC-ben, ahonnét kölcsönbe érkezhetne a Ferencvároshoz, miután a napokban újra elkezdte a munkát.

A brazil támadó, Leonardo is szerepelt az Ajaxban, legutóbb pedig Ricardo Moniz egyik meghatározó embere volt az osztrák Red Bull Salzburgnál. A szakember már ősszel is próbálta a Ferencvároshoz csábítani a 29 éves játékost, aki azóta szabadon igazolhatóvá vált, és a holland edző továbbra sem mondott le a megszerzéséről.

Úgy tudjuk, egy harmadik volt Ajax-futballista, a nemrég próbajátékra érkező Stanley Aborah is meggyőzte a képességeiről Ricardo Monizt, ezért hamarosan ő is szerződést kaphat. A brazil védő, Júnior Fell átigazolását tegnap már be is jelentette a klub, ugyanakkor a másik tesztelt brazil hátvéd, Wellington Cirino Priori (művésznevén Lelo) valószínűleg nem igazol a Fradihoz, ahogy a szerb Milos Zseravica sem, aki a ferencvárosi próbajáték után végül a Napredak Krusevachoz szegődött. A korábban kiszemelt kanadai Emery Welshman már biztosan nem jön, mert aláírt az amerikai profi ligában (MLS) szereplő Torontóhoz.

LEONARDO AJAXBAN SZERZETT 10 LEGSZEBB GÓLJA

Egyelőre tehát csak egy új játékossal kötött megállapodást a Ferencváros a téli szünetben, de biztosra vehető, hogy lesznek érkezők, már csak azért is, mert értesüléseink szerint Gyömbér Gábort és Józsi Györgyöt is hátráltatta sérülés a felkészülés során, és valószínűleg az ő esetleges pótlásukra is szeretne felkészülni a szakmai stáb.

A Ferencváros mától egy hétig edzőtáborozik Belekben, s ez idő alatt a fehérorosz Dnyepr Mogiljevvel, a román (brassói) FC Brasovval, a dél-koreai FC Teguval és a szlovák (kassai) MFK Kosicével is megmérkőzik.

A FERENCVÁROS LEJÁTSZOTT ÉS MÉG TERVEZETT TÉLI MÉRKŐZÉSEI
Január 12.
Ferencváros–Paks II 4–0 (Batik 2, Böde, Júnior Fell)
Január 18. Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 3–2 (Böde 2, Otten)
Január 19. Ferencváros–CFR Cluj (romániai) 0–1
Január 21. Ferencváros–Basel (svájci) 2–2 (Csukics, Böde)
Január 23. Ferencváros–Steaua Bucuresti (román) 2–1 (Somália, Csukics)
Január 28.Ferencváros–Vác 3–0 (Böde, Holman, Batik)
Január 29.
Ferencváros–Szolnok 2–1 (Zseravica, Orosz)
Február 2. (Szekszárd)
Ferencváros–PMFC 4–1 (Csukics, Aborah, Perics, Otten)
Február 6. (Lipót) Ferencváros–MFK Ruzomberok (szlovák) 3–3 (Orosz, Somália, Perics)
Február 10, 17.00 Ferencváros–Dnyepr Mogiljev (fehérorosz)
Február 11. Ferencváros–FC Brasov (román)
Február 13.Ferencváros–FC Tegu (dél-koreai)
Február 14. Ferencváros–MFK Kosice (szlovák)
Február 23.Ferencváros–Tatran Presov (szlovák)
Február 24., 11.00
Ferencváros–Szigetszentmiklós
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Júnior Fell (brazil, Metropolitano – Brazília)
Távozik/távozhat: Beliczky Gergő (Lombard Pápa), Busai Attila (Szolnoki MÁV FC, kölcsönbe), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV FC – kölcsönbe), Máté János (Siófok – kölcsönbe), Menyhárt Attila (Siófok)
Kiszemeltek: Stanley Aborah (ghánai-belga, NK Mura – Szlovénia, próbajáték), Juhász Roland (Anderlecht – Belgium), Leonardo (brazil, szabadon igazolható, legutóbb Red Bull Salzburg – Ausztria), Evander Sno (holland, NEC – Hollandia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik