A CFR egy 11-es góllal verte meg a Fradit

Vágólapra másolva!
2013.01.19. 16:27
null
A Fradi remek körülmények között játszhat Marbellában (a kép a tegnapi, Dinamo elleni meccsen készült, fotó: dynamo.kiev.ua)
A Ferencváros második nemzetközi felkészülési mérkőzésén 1–0-s vereséget szenvedett a CFR Clujtól. A Marbellán rendezett összecsapást egy tizenegyesből szerzett gól döntötte el.

A Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz nyolc helyen változtatott a tegnapi kezdőcsapatán. A zöld-fehérek tehát nem a legerősebb összeállításukban kezdtek a Cluj ellen, s bizony az első negyedórában nem is nagyon látogatták meg a CFR térfelét. Persze a kolozsvári együttes sem vitte túlzásba: gyakorlatilag az első húsz percben értékelhető lövés egyik oldalon sem volt.

A félidő derekához érve aztán az FTC egyenrangú ellenfelévé vált a kolozsváriaknak, sőt Gyömbér Gábornak két helyzet(ecskéj)e is adódott. Egyszer lábbal, egyszer fejjel próbálkozott – sikertelenül.

A folytatásban elsősorban szabadrúgásokkal veszélyeztetett a Cluj: egyszer Ranilovic fogta meg üggyel, bajjal a viharos szélben keményen kapura vágódó labdát, majd annál szebb mozdulattal parancsolt megálljt a bal felső sarokra tartó labdának Rada szabadrúgását követően.

A második játékrészre nem sok minden változott, harcias mérkőzést láthatott a nem túl sok, de annál lelkesebb CFR-szurkoló a helyszínen. Persze a felkészülés jelenlegi szakaszában túl sok látványra azért nem lehet számítani. Az ikszes mérkőzésen aztán mégis megszerezte a vezetést a Cluj.

Egy szép indítást követően Robert Maah lépett be Sváb Dániel elé, aki csak szabálytalanul tudta megállítani a támadót (aki nem mellékesen tíz perccel korábban a labdában esett el...). A megadott tizenegyest pedig a csapatkapitány Cadu higgadtan értékesítette. 0–1

A folytatásban az eredmény már nem változott. Talán, ha Milan Pericsnek egy kicsit hosszabb a lába vagy egy kicsit pontosabban érkezik hozzá a labda, a hajrában egyenlíthetett volna a Ferencváros. Ez azonban nem történt meg, a zöld-fehérek egygólos vereséggel zárták a második felkészülési találkozójukat Marbellán.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90. Ennyi, nincs tovább.

87.
Maah veszélyes beadása után tisztázott a ferencvárosi védelem.
76.
Perics kapott jó labdát, a Fradi csatára azonban pár centivel rövidebb volt a kelleténél. Húsz centi hiányzott a labdaátvételhez és a ziccerhez...
73.
Tizenegyest kapott a Cluj! Sváb mellett lépett ki Robert Maah, a Ferencváros játékosa pedig csak szabálytalanul tudta megállítani őt a tizenhatoson belül. Cadu higgadtan lőtte a labdát a jobb alsóba, Ranilovic érezte az irányt, de hárítani nem tudott. 0–1
69.
Muresan volt bátor, és vagy 28 méterről lőtt szabadrúgásból jócskán fölé. Amerikai futballban mezőnygól...
60. A második félidőben a romániai csapat a Felgueiras – Panin, Cadu, Piccolo, Sepsi – Muresan, Muniru – Maah, Rui Pedro, Valente – Ganea összeállításban próbálkozik.
57.
A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete! Valente cselezte le magát az alapvonalig, majd remekül passzolt vissza, az érkező Rui Pedro azonban nyolc méterről gyatrán találta el a labdát, ami alig pattogott el Ranilovic kapujáig. A Fradi kapusának így nem volt nehéz dolga.
50. Az első Cluj-szöglet után egy tizenegyest próbáltak eljátszani a kolozsváriak, de a játékvezető ezt nem ette meg. Kifelé szabadrúgás.
46. Jovanovic érkezett Gyömbér helyére.
46. És már folytatódik is a mérkőzés.

VÉGE AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZNEK!

45.Az eddigi legszebb jelenetsor! Rada végzett el szabadrúgást 25 méterről, a bal felsőbe tartó labdát Ranilovic szép mozdulattal védte. A szögletnél ismét a Fradi kapusának kellett résen lennie – ott volt.
41.
Nemcsak az időjárás, hanem Somália is elviharzott a jobb oldalon, de éles középre adását Stancioiu kapta le az érkező Perics elől.
40. Ígéretes CFR-kontra bontakozott ki, de a három a kettő elleni szituációban Camora rossz passzt választott, így odalett a helyzet.
35.
Somáliát jegelik. Mármint játszik a Ferencváros támadója, de miután ütközött valakivel, a nyakát hideg ápolásban kell részesíteni.
33.
Jobb oldali szabadrúgás után veszélyesen csapódott a labda a Ferencváros kapuja felé. Ranilovic elsőre nem is tudta megfogni a labdát, ami kipördült a kezei közül. Másodszorra azonban korrigált a kapus.
31.
Ismét Gyömbér „veszélyeztetett”, ezúttal egy szögletet követően jó pár méterrel a kapu fölé fejelt.
30.
Az elmúlt tíz percben kiegyenlítetté vált a játék.
25.
Megvan az első ferencvárosi próbálkozás is: Gyömbér 22 méterről, balról keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt.
22.
Vass Ádám a kolozsváriak keretéhez tartozik, a magyar válogatott középpályás azonban sérülés miatt ma biztosan nem lép pályára.
20.
Erős szél fúj a helyszínen, de az előzmények alapján ez igen jó időjárási körülménynek mondható. A mai nap folyamán ugyanis orkán erejű szél is fújt, és zuhogott az eső.
15. A CFR a Stancioiu – Rada, Maftei, Godemeche, Celestino – Camora, Ivo Pinto – Hora, Deac, Paun – Weldon összeállításban kezdett.
14.
És egy veszélyes szöglet is akadt: a jobb oldali beívelés azonban elszállt a Ferencváros kapuja előtt.
11. Alig tíz perc telt el, és máris feljegyezhettünk egy lövést: Deac próbálkozott vagy 25 méterről, a labda azonban elpattogott a jobb kapufa mellett.
5. Az első percekben helyzet nem nagyon alakult ki, a játék többnyire a Ferencváros térfelén folyik.
A Ferencváros tegnap 3–2-re legyőzte a Dinamo Kijevet, ma azonban más kezdőcsapatot küldött pályára Ricardo Moniz vezetőedző. A tegnapi kezdők közül hárman, Júnior Fell, Zseravica és Somália kapott lehetőséget ma is a kezdőcsapatban.
1. Elkezdődött a találkozó.

A Ferencváros a Ranilovic – Alempijevics, Júnior Fell, Batik, Sváb – Gyömbér, Busai – Hakola, Zseravica, Somália – Perics tizeneggyel kezdi a mérkőzést.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉS
FERENCVÁROS–CFR CLUJ (ROMÁNIAI) 0–1 (Cadu 73. – 11-esből)
Marbella.
FERENCVÁROS: Ranilovic – Alempijevics, Júnior Fell, Batik, Sváb – Gyömbér (Jovanovic, a szünetben), Busai – Hakola, Zseravica (Csukics), Somália – Perics
CFR CLUJ: 1. félidő: Stancioiu – Rada, Maftei, Godemeche, Celestino – Camora, Ivo Pinto – Hora, Deac, Paun – Weldon. 2. félidő: Felgueiras – Panin, Cadu, Piccolo, Sepsi – Muresan, Muniru – Maah, Rui Pedro, Valente – Ganea
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 12., 11.00 (Népliget)
Ferencváros–Paks II 4–0 (Böde 26., Júnior Fell 45., Batik 55., 74.)
Január 18., 16.00 Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 3–2 (Otten 32., Böde 56., 78., ill. Huszjev 7. – 11-esből, Kravec 47.)
Január 19., 16.30
Ferencváros–CFR Cluj (romániai) 0–1 (Cadu 73. – 11-esből)
Január 21., 16.00 Ferencváros–Steaua Bucuresti (román)
Január 23., 19.30 Ferencváros–FC Basel (svájci)
Január 29.Ferencváros–Szolnoki MÁV
Február 3.Ferencváros–Kecskeméti TE
Február 6., 16.00 (Lipót) MFK Ruzomberok (szlovákiai)–FTC
Február 10. Ferencváros–FC Dnapro Mahiljov (fehérorosz)
Február 11. Ferencváros–FC Brasov (román)
Február 12.Ferencváros–Alanyija Vlagyikavkaz (orosz)
Február 13.Ferencváros–FC Tegu (dél-koreai)
Február 14. MFK Kosice (szlovákiai)–FTC
Február 23.Ferencváros–Tatran Presov (szlovákiai)
Február 24., 11.00
Ferencváros–Szigetszentmiklósi TK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik