Győzött a Honvéd, Lanzafame gólt szerzett, ikszelt a Fradi

Vágólapra másolva!
2013.02.06. 16:27
null
Davide Lanzafame szerzett vezetést a Honvédnak (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I rajtjára készülő csapatok számára mozgalmas volt a szerda: a Honvéd győzött, a Győr, a Ferencváros, a Kaposvár és a Siófok döntetlent játszott, a Lombard FC és a Haladás vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen.

 

FERENCVÁROS: HÁROM GÓLLAL IS VEZETETT A FRADI, MÉGSEM GYŐZÖTT

A Ferencváros újabb felkészülési mérkőzést játszott, Lipóton a szlovák élvonalban szereplő MFK Ruzomberok volt a zöld-fehérek ellenfele. A Fradi nem teketóriázott, már a 10. percben megszerezte a vezetést, amikor is Orosz Márk volt közelről eredményes.

A 33. percben pedig már kettő volt az FTC előnye. Juha Hakola labdáját Somália vágta a kapuba. Az első félidőben fölényben játszott a Ferencváros, megérdemelten vezetett két góllal, a szünet után azonban feljött a Ruzomberok.

Pedig az 55. percben újra a Ferencváros talált be: Somália harcosságát követően Milan Perics elé került a labda, aki megszerezte csapata harmadik találatát. Ekkor azonban nem sok Fradi-szurkoló gondolta, hogy kedvenceik nem nyerik meg a találkozót.

Márpedig ez történt. A 63. és a 75. perc között a rózsahegyi csapat három gólt is szerzett, így a két csapat 3–3-as döntetlennel zárt.

FTC–RUZOMBEROK (szlovákiai) 3–3 (2–0)
Ferencváros:
Ranilovic (Kunsági) – Gárdos (Simita), Gyömbér, Júnior Fell, Sváb – Jovanovic, Csukics – Hakola (Peszmeg), Somália, Orosz M. (Nehéz M.) – Perics
Ruzomberok: Polácek (Zich, 70.) - Ondrek (65. Práznovsky), Bielák, Maslo, Jurkemik (Janso, 70.) - Lupták (65. Serecin), Bartos, Nagy (75. Almasky), Zrelák (46. Pekár), Dubek - Mukendi (Lovás, 65.)
Gólszerzők:
Orosz (10.), Somália (33.), Perics (55.), ill. Lupták (63.), Serecin (66.), Lovás (76.)

GYŐRI ETO: NEM SZÜLETETT GÓL A LISTAVEZETŐ MECCSÉN

A román élvonalban a 18., utolsó helyen álló Gloria Bistrita ellen az ETO elsősorban a második félidőben dolgozott ki nagy helyzeteket: Mihai Nicorec és Djordje Kamber egyaránt fejjel veszélyeztetett, míg a fiatal Kalmár Zsolt lövését a románok kapusa hatástalanította.

A hajrában ismét a Kamber révén jelentkező „légi fölény” okozott többször is kavarodást, majd a 87. percben Nicorec kis híján bevette a kaput, ám a Gloria megúszta kapott gól nélkül. A találkozón Pintér Attila több összeállításban is kipróbálta a magyar listavezető ETO védelmét.

GYŐRI ETO FC–GLORIA BISTRITA (romániai) 0–0
ETO: Sztevanovics (Molnár P., a szünetben) – Takács Á., Lipták (Lang, 75.), Had, Völgyi (Svec, 46.) – Pilibaitis (Kalmár, 46.), Kamber (Tokody, 75.), Trajkovics (Kronaveter, 46.) – Varga R. (Farkas, 75.), Strestík (Alekszidze, 46.), Andrics (Nicorec, 46.)

 

HONVÉD: AZ OLASZ LANZAFAME IS GÓLT SZERZETT

Az első félidőt a Honvéd végigtámadta, és a 23. percben látványos góllal vezetést szerzett: Ivancsics pazar labdával indította Lanzafamét, az olasz csatár a 16-os sarkánál szép csellel becsapta ellenfelét, majd éles szögből, jobbal a hosszú sarokba csavart – olvasható a honvedfc.hu tudósításában.

Öt perc múlva a Délczeg ellen elkövetett szabálytalanság következtében tizenegyest rúghatott a Honvéd: Ivancsics lövését a kapus kiütötte, de a kipattanóból a középpályás a kapuba bombázott.

Az első félidő hajrájában Lanzafame mellel lekészített labdájából Zsivanovics a lécre bombázott, majd nem sokkal később már Kemenesnek is akadt védenivalója.

A második félidőben – amelyre Délczeg bokasérülés miatt már nem jött ki – Alcibiade megmozdulása után büntetőt ítélt a játékvezető, és Durica élt a lehetőséggel, szépített.

A folytatásban újra a Honvéd támadott többet, két újabb kapufát lőtt, gól azonban nem született.

BP. HONVÉD–MSK RIMAVSKÁ SOBOTA (szlovákiai) 2–1 (2–0)
Bozsik-stadion, 100 néző. Vezette: Gaál Gyöngyi (Nyekita Brúnó, Kovács Péter)
Bp. Honvéd: Kemenes (Czuczi, 46.) – Ikenne-King, Lovric, Alcibiade, Zsivanovics – Marshal (Odia, 46.), Hidi, Diarra – Ivancsics, Délczeg (Diaby, 46.), Lanzafame
Gólszerző: Lanzafame, Ivancsics, ill. Durica (11-esből)

 

HALADÁS: VERESÉG KÉTGÓLOS ELŐNYBŐL

A Haladás kissé nehezen lendült játékba a másodosztályú Sopron elleni edzőmeccsen, viszont az első félóra végére elkapták a fonalat a szombathelyiek – tudósít a haladasfc.nyugat.hu.

A 29. percben éles szögből Halmosi Péter lőtt a hosszú sarokba, majd nem sokkal később Nagy Gábor találta el a kapufát, a szünet előtt pedig Halmosi középre adásából Andorka Péter is betalált, ezzel már 2–0-ra vezetett a Haladás. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy Simon Ádám bokasérülés miatt cserét kért a 44. percben.

A második félidőben a szombathelyi cserék után megfordult a meccs képe, a Sopron a kétgólos Varga Gábor vezérletével az 57. és a 75. perc között háromszor is betalált, és végül 3–2-re meg is nyerte a találkozót.

„Az első félidőben rendben voltunk, gólveszélyesen játszottunk. A második játékrészben azonban a cserék után a Sopron a maga javára tudta fordítani a találkozót” – idézte a lefújást követően a szombathelyi vezetőedzőt, Artner Tamást a haladasfc.hu.

SOPRONI VSE–SZOMBATHELYI HALADÁS 3–2 (0–2)
Sopron
Sopron: Sásdi – Bognár Zs., Baranyai N., Vadas, Mészáros M. – Pintér A., Gaál B., Deme, Varga G. – Laczkovich, Szabó L.
Haladás: Rózsa (Mursits, 57.) – Schimmer (Zsirai, 57.), Jagodics, Devecseri, Rajos (Hanzl, 65.) – Iszlai, Simon Á. (Farkas M., 44.) – Németh M., Nagy G., Halmosi – Andorka (Márkus, 57.)
Gólszerzők: Varga (57., 75.), Gaál (65., 11-esből), ill. Halmosi (29.), Andorka (45.)
Forrás: haladasfc.nyugat.hu.

 

KAPOSVÁR: EGYENLÍTÉS SZENEGÁLI GÓLLAL

A Kaposvári Rákóczi felkészülési mérkőzésen 1–1-es mérkőzést játszott a szlovéniai Lendván az osztrák másodosztályban szereplő Hartberggel.

A rossz időjárás miatt műfüvön lejátszott küzdelmes mérkőzés első félidejében az osztrák csapat vezetéshez jutott, sőt kapufát is lőtt. A szünet után a kaposváriak egyenlítettek: bal oldali támadás végén Thian kényszerítőzött Vrucinával, majd a bal alsó sarokba lőtt – tudósít a rakoczifc.hu.

TSV HARTBERG (osztrák II.)–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1–1 (1–0)
Lendva
Kaposvár:
I. félidő: Campar – Okuka, Hegedűs, Lazaros, Jánvári – Bőle, Pedro, Kovács O., Horváth T. – Oláh. Haruna. II. félidő: Hajdúch – Kovács O., Bank, Lazaros, Zámbó – Balázs B., Safaric, Mustapha, Thian – Waltner, Vrucina. Vezetőedző: Prukner László
A kaposvári gólszerző: Thian

 

LOMBARD FC: AZ U21-ES VÁLOGATOTT EGY GÓLLAL JOBB VOLT

A Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen a Lombard Pápa 2–1-es vereséget szenvedett a magyar U21-es válogatottól. Az élvonalbeli csapat gólját Goran Marics szerezte tizenegyesből.

U21-ES VÁLOGATOTT–LOMBARD PÁPA 21 (11)
Telki. Vezette:
Farkas T.
U21, 1. félidő: Jova – Baráth, Izing, Kelemen D., Farkas N. – Adorján, Windecker – Bese, Kovács I., Radó – Bacsa. 2. félidő: Nacsa – Nagy J., Batik, Poór, Deutsch B. – Szakály A., Vécsei – Gyurján, Vernes, Baracskai – Zamostny
PÁPA: Szűcs L. (Markek) – Nagy S. (Tóth G.), Balogh Balázs, Dlusztus (Király), Présinger (Németh M.) – Maróti (Grőber), Rodenbücher – Quintero (Jasarevic), Beliczky, Arszics – Marics
Gólszerző: Bese, Zamostny, ill. Marics (11-esből)

 

SIÓFOK: DÖNTETLEN AZ NB II NYUGATI LISTAVEZETŐJÉVEL

Az élvonalbeli Siófok Felcsúton vendégeskedett, és 2–2-es döntetlent játszott az NB II Nyugati csoportjának listavezetőjével, a Puskás Akadémia FC-vel.

PUSKÁS AKADÉMIA–SIÓFOK 2–2 (2–2)
Felcsút, 100
néző. V: Závotka
PUSKÁS AKADÉMIA: Somodi (Czirjék) – Margitics, Vaszicsku, Papp Sz. (Papucsek), Nagy Zs. – Tóth B. (Fabio), Soós (Luque) – Nagy D.(Balog G.), Gajdos (Orbán), Szakály D. – Zsolnai
SIÓFOK: Kurucz – Pécseli, Fehér Zs.(Fejes A.), Takács Z., Fejes A. (Fodor M.) – Menyhárt, Gál A. (Tajthy), Kecskés, Melczer (Nagy T.) – Dajic, Máté J. (Mokanszki)
G: Gajdos, Vaszicsku, ill. Kecskés, Máté J.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik