Ötödször nyert idén a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 15:51
null
Ismét győzelmet ünnepelhettek a zöld-fehérek (Fotó: blikk.hu, archív)
A Ferencváros labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 0–1-ről fordítva 2–1-re nyert az NB II-es Szolnok elleni felkészülési meccsen.

 

A Ferencváros labdarúgói nem panaszkodhatnak meccshiányra. Tegnap a másodosztályú Vác ellen győztek 3–0-ra a zöld-fehérek, ma pedig már a szintén NB II-es, de a télen jelentősen megerősödő Szolnok ellen futballoztak a fővárosban, a Siketek-pályán. A Szolnokban lehetőséget kapott a télen a Fraditól igazolt Grúz Tamás is.

A Ferencváros hasonló kezdőcsapattal lépett pályára, mint tegnap, annyi különbséggel, hogy ma a héten érkezett két próbajátékos, a 22 éves brazil védő, Wellington Cirino Priori, művésznevén Lelo és a 25 esztendős ghánai-belga középpályás, Stanley Aborah is kezdett.

A meccs legelején éppen az utóbbi hibázott – Aborah ugyanis eladta a labdát, amellyel Bohner Roland teremtett veszélyt a tizenhatoson belül, de Mark Otten buktatta, így jött a tizenegyes. Nagy István a jobb alsó sarokba helyezve szerzett vezetést a vendégeknek. 0–1

Ricardo Moniz csapata ezt követően nagy mezőnyfölényben játszott, ám hiányzott a frissesség, a gyors tempóváltások, a szolnokiak pedig a ritmushibákat kihasználva rendre megakasztották az FTC-támadásokat.

A fővárosiak legnagyobb helyzete a Vác ellen gólt is szerző Böde Dániel előtt adódott, akinek egy szöglet utáni lövését védte a télen Paksról Szolnokra szerződött kapus, Pokorni Péter, majd a folytatásban Aborah szabadrúgásánál is a kapuvédő volt a végállomás. A félidő hajrájában a szolnokiaknak is akadt egy nagy helyzetük, amikor Lengyel Béla Marko Ranilovicba lőtt, ám az eredmény a szünetig nem változott.

A második játékrészben aztán már gólokban is megmutatkozott a Ferencváros fölénye.

Előbb a 19 éves Holman Dávid egyéni alakítása, illetve jobbról érkező beadása után a – Lelo, Aborah duónál korábban próbajátékra érkező – szerb Milos Zseravica talált be (1–1), majd Orosz Márk már a vezetést is megszerezte a Fradinak. 2–1

A második gól a meccs legszebb jelentét hozta. Juha Hakola centerezését előbb Holman próbálta ollózva kapura lőni, de nem találta el a labdát, így az a hosszún érkező Orosz Márk elé került, aki kifelé tolt egyet, majd nagy erővel a felső sarokba bombázott.

Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés, ugyanis a Szolnok már nem tudott újítani, sőt a hajrában Holman két fejesével még az FTC veszélyeztetett. A Ferencváros végül 2–1-re győzött, s egy vereség és egy döntetlen mellett az ötödik sikerét aratta a téli felkészülési időszakban.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–SZOLNOK 2–1
Siketek-pálya, 400 néző. V: Bereczki
FTC: Ranilovic – Jovanovic (Simita, 46.), Otten (Fell, 46.), Wellington, Sváb (Batik, 46.) – Gyömbér (Busai, 46.), Aborah – Somália (Hakola, 46.), Csukics (Orosz, 46.), Zseravica – Böde (Holman, 46.)
SZOLNOK: Pokorni – B. Tóth, Grúz, Gyagya, Rokszin – Sipeki, Tamási G. – Lengyel B., Nagy I., Mundi – Bohner
2. félidő: Tóth Z. – Pintér L., Mile, Balogh P., Fritz – Balaskó Cs., Tisza K. – Kállai I., Szepessy R., Mundi (Urbán-Szabó) – Kocsis D.
G.: Zseravica (64.), Orosz (73.) ill. Nagy I. (3. – 11-esből)
A FERENCVÁROS FELKÉSZÜLÉSE
Edzőtábor: február 8–15. Törökország (Belek)
LEJÁTSZOTT ÉS TERVEZETT TÉLI MÉRKŐZÉSEK
Január 12.
Ferencváros–Paks II 4–0 (Batik 2, Böde, Júnior Fell)
Január 18. Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 3–2 (Böde 2, Otten)
Január 19. Ferencváros–CFR Cluj (romániai) 0–1
Január 21.Ferencváros–Basel (svájci) 2–2 (Csukics, Böde)
Január 23.Ferencváros–Steaua Bucuresti (román) 2–1 (Somália, Csukics)
Január 28.Ferencváros–Vác 3–0 (Böde, Holman, Batik)
Január 29.
Ferencváros–Szolnok 2–1 (Zseravica, Orosz ill. Nagy I. – 11-esből)
Február 3.Ferencváros–Kecskemét
Február 6., 16.00 (Lipót) MFK Ruzomberok (szlovák)–FTC
Február 10. Ferencváros–FC Dnapro Mahiljov (fehérorosz)
Február 11. Ferencváros–FC Brasov (romániai)
Február 12.Ferencváros–Alanyija Vlagyikavkaz (orosz)
Február 13.Ferencváros–FC Tegu (dél-koreai)
Február 14. MFK Kosice (szlovák)–FTC
Február 23.Ferencváros–Tatran Presov (szlovák)
Február 24., 11.00
Ferencváros–SZTK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik