Fradi: két új próbajátékos, háromgólos győzelem

Vágólapra másolva!
2013.01.28. 15:58
null
Stanley Aborah is megmutathatta tudását a felkészülési mérkőzésen (Fotó: blikk.hu)
A marbellai edzőtábort követően immár itthon játszott újabb felkészülési meccset a Ferencváros labdarúgócsapata. A zöld-fehérek ellenfele a másodosztályú Vác volt, Ricardo Moniz együttese pedig magabiztos, háromgólos győzelmet aratott. A találkozón két új próbajátékos is pályára lépett a fővárosiaknál, a brazil Lelo becenévre hallgató védő, és a középpályásként bevethető, Ghánában született, de belga állampolgársággal is rendelkező Stanley Aborah.

Hóesésben kezdődött a meccs, amelyen az első félidőben az FTC erőteljesebben játszott, lapos, sokpasszos játékával rákényszerítette az akaratát a Vácra. Böde Dániel először még csak kapufáig jutott, de a játékrész közepére már góllá érett a zöld-fehérek fölénye. Sváb Dániel bal oldali beadását Böde a balösszekötő helyéről, hat méterről lőtte a hosszú alsóba (1–0).

A Fradi vezető gólja után a váci Gulyás Gábort kellett kórházba vinni, miután kiugrott a válla. Ezután valamelyest enyhült Ricardo Moniz együttesének nyomása, de csak a helyzetkihasználáson múlt, hogy nem többgólos előnnyel mehetett pihenőre a csapata. A Vácnak volt még egy veszélyes szabadrúgása a szünet előtt.

A második játékrészben nyolc helyen is változott az FTC csapata, és két új próbajátékos is pályára lépett. Júnior Fell után újabb brazil védő érkezett tesztelésre a 22 éves Wellington Cirino Priori (Lelo) személyében, míg a középpályán a Ghánában született, de belga állampolgársággal is rendelkező 25 esztendős Stanley Aborah kapott bizonyítási lehetőséget. Aborah a 2004–05-ös szezonban megfordult az Ajaxban is, majd több belga klubban szerepelt, legutóbb pedig a szlovén Murában játszott.

A Fradi a cserejátékosai révén növelte előnyét: Juha Hakola jobb oldali beadását Holman Dávid fejelte a hosszúba. Ezután ismét csökkent a Fradi nyomása, sokáig nem volt nagy helyzet. A hajrához érve Simita Gergő jobb oldali beadásából Batik Bence szerzett félfordulatból szép kapásgólt

A Vácnak volt még egy felső kapufája Tóth Gergő révén, de az eredmény már nem változott, biztosan nyert a Fradi. Ami a próbajátékosokat illeti, Aborahnak volt több jó megmozdulása a középpályán, míg Lelót igazán nem tették próbára a váciak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–DUNAKANYAR-VÁC 3–0 (1–0)
Goldball pálya, 300 néző. V: Kovács I.
FTC. 1. félidő: Ranilovic – Jovanovic, Fell, Batik, Sváb – Gyömbér, Otten – Somália, Csukics, Perics – Böde. 2. félidő: Ranilovic – Simita, Wellington, Batik, Sváb – Aborah, Busai – Hakola, Zseravica, Orosz M. – Holman.
VÁC: Palásthy D. – Farkas P., Páles, Szatmári P. (Tányéros G.), Gulyás M. – Tóth G., Rása, Gulyás G. (Petrezselyem, Zsolnai), Sorecz – Király P. – Palásthy N.
G: Böde, Holman, Batik
LEJÁTSZOTT ÉS TERVEZETT TÉLI MÉRKŐZÉSEK
Január 12.
Ferencváros–Paks II 4–0 (Batik 2, Böde, Júnior Fell)
Január 18. Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 3–2 (Böde 2, Otten)
Január 19. Ferencváros–CFR Cluj (romániai) 0–1
Január 21. Ferencváros–Basel (svájci) 2–2 (Csukics, Böde)
Január 23. Ferencváros–Steaua Bucuresti (román) 2–1 (Somália, Csukics)
Január 28.Ferencváros–Vác 3–0
Január 29.
Ferencváros-Szolnok
Február 3.Ferencváros–Kecskemét
Február 6., 16.00 (Lipót) MFK Ruzomberok (szlovák)–FTC
Február 10. Ferencváros–FC Dnapro Mahiljov (fehérorosz)
Február 11. Ferencváros–FC Brasov (romániai)
Február 12.Ferencváros–Alanyija Vlagyikavkaz (orosz)
Február 13.Ferencváros–FC Tegu (dél-koreai)
Február 14. MFK Kosice (szlovák)–FTC
Február 23.Ferencváros–Tatran Presov (szlovák)
Február 24., 11.00
Ferencváros–SZTK
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Távozik/távozhat: Beliczky Gergő (Lombard Pápa), Busai Attila (?), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV FC – kölcsönbe), Máté János (Siófok – kölcsönbe), Menyhárt Attila (Siófok)
Kiszemeltek: Júnior Fell (brazil, Metropolitano – Brazília, próbajáték), Fiola Attila (Paks), Leonardo (brazil, szabadon igazolható, legutóbb Red Bull Salzburg – Ausztria), Emery Welshman (kanadai, szabadon igazolható), Milos Zseravica (szerb, OFK Beograd – Szerbia, próbajáték), Wellington Cirino Priori (brazil, próbajáték), Stanley Aborah (ghánai-belga, Mura, – Szlovénia, próbajáték)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik