NB III: a Szparié a veretlenek rangadója; kikapott az ETO

Vágólapra másolva!
2015.10.10. 17:34
A Nyíregyháza 2–1-re győzött az eddig veretlen Cigánd vendégeként a labdarúgó NB III Keleti csoportjának szombati rangadóján, így továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a tabellát. A 11. forduló nyugati csúcsmeccsén az éllovas Videoton II 4–2-re megverte az ETO FC Győrt, a második helyezett Ferencváros II 2–0-ra győzött a Sárvár ellen. A Középcsoportot vezető Kozármisleny győzelmi sorozata hét meccs után megszakadt, de a baranyaiak a dabasi 1–1 után is magabiztosan vezetik a tabellát. Egy különös eredmény a Keleti csoportból: Rákosmente–Újpest II 9–0.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

Mintegy ezer néző, köztük több száz vendégdrukker látogatott ki a Cigánd–Nyíregyháza rangadóra – derült ki a szon.hu tudósításából. A Szpari kezdeti mezőnyfölénye az első félidő derekán ért góllá, Zoran Kosztics büntetőből talált a kapuba (0–1). A második játékrészben a Cigánd irányított, helyzeteit azonban nem használta ki – nem úgy Pölöskey Péter, aki a 71. percben közelről betalált (0–2). Kis Szabolcs lapos lövéssel gyorsan szépített (1–2), a hazaiak ettől újra lendületbe jöttek, de volt veszély a nyíregyházi kontrákban is – ám a hajrában sem itt, sem ott nem született gól, 2–1-re győzött a Szpari.

A csoportban a listavezető mellett így már csak a Kazincbarcika veretlen, amely csak egy pontot tudott elhozni az alsóházban tanyázó, de ezúttal a sérüléséből felépülő Koman Vladimirral, valamint Nemes Milánnal, Takács Tamással és Egerszegi Tamással megerősített DVTK II otthonából (1–1). Egerszegi szerezte a hazaiak vezető gólját, Takács viszont tizenegyest hozott össze az ellenfélnek – a góllövőlistát vezető Farkas János abból egyenlített a 75. percben –, sőt az esetnél megkapott második sárga lapja után kiállították.

A barcikai pontvesztést kihasználva a Cegléd jött fel a második helyre. Varga Attila csapata nagyon gyorsan döntésre vitte a dolgot Felsőtárkányban: Pozsár Dániel és Csordás Szabolcs góljával már a 7. percben 2–0-ra vezetett. A ceglédiek a folytatásban is irányították a mérkőzést, és Pozsár szépségdíjas ollózása révén még egy góllal megtoldották előnyüket, 3–0-ra nyertek.

Az Újpest II többségében tizenéves futballistákkal állt fel a Rákosmente ellen, és nem volt esélye a jó eredményre: Király Botond mesterhármasa már a 18. percben „készen volt”, és a hazaiak meg sem álltak kilencig – az utolsó két góljukat már emberelőnyben szerezték.

Az újonc Tállya háromszor egyenlített a Jászberény ellen, de az utolsó tíz percben emberhátrányba került, és a vendégek két újabb gólt szerezve 5–3-ra megnyerték az izgalmas mérkőzést.

A REAC továbbra is nyeretlen, miután az esti mérkőzésen hazai pályán 2–1-re kikapott a Hatvantól. Bár az első félidőben a hazaiak előtt adódott a legnagyobb gólszerzési lehetőség, a szünet után a Hatvan szerzett vezetést: Ács Martin távoli szabadrúgása után az egyik védő fején megpattant a labda, majd Ficsor Richárd lábáról került a hálóba. A 83. percben Ács szögletét Barthel Gábor bombázta a kapuba, Németh Szabolcs hajrábeli fejes gólja csak a szépítéshez volt elég – a vendégek megérdemelten nyertek.

NYUGATI CSOPORT

A Videoton II Sejben Viktor (2) és Büki Baltazár góljaival már 3–1-re vezetett az ETO ellen, csakhogy az első félidő hajrájában a győriek egy öngóllal szépítettek. A második játékrész derekán Paudits Patrik növelte a Vidi II előnyét, és bár a győriek büntetőt is lőhettek, több gól nem született: Kovácsik Ádám kivédte a 11-est – tudtuk meg a vidi.hu tudósításából. A 4–2-re diadalmaskodó Videoton II sorozatban ötödször nyert (mindig legalább négy gólt szerezve), míg az ETO most veszítette el a veretlenségét.

A Ferencváros II Silye Erik (8. perc) és Göbölös Norbert (93. perc) góljával győzött a Sárvár ellen, a további két NB I-es tartalékcsapat viszont kikapott: az MTK Dorogon – a hazaiak gólját a csereként beálló Szedlár Zoltán szerezte nem sokkal a lefújás előtt –, a Puskás Akadémia pedig az újonc Érdtől, amely Palásthy Norbert és Kelemen Patrik két góljának köszönhette imponáló győzelmét.

A Csorna először szerzett pontot (vendége a Csepel volt), míg a Tatabánya újabb vereséget szenvedett, ezúttal Mosonmagyaróváron. A meccs 2–1-es végeredménye már az első félidő közepére kialakult – Mundi Roland nagy lövésére és Domanyik Szilárd büntetőjére Cristian Portilla válaszolt –, és a tatabányaiak annak ellenére sem tudtak egyenlíteni, hogy a második félidőt kettős emberelőnyben játszották végig. Illetve majdnem végig: nekik is villant a piros lap, a 92. percben Kamil Kopúnek kényszerült kiállni.

KÖZÉPCSOPORT

A második helyezett Monor a negyedik SZEOL-t fogadta, és mivel a vendégek nyertek 1–0-ra, a két csapat helyet cserélt a tabellán. A meccs egyetlen gólját a szegedi támadó, Beretka Péter harcolta ki – az utolsó labdaérintés az MLSZ jegyzőkönyve szerint a monori Hunya Krisztiáné volt. A szünet után rohamozott a Monor, a 77. perctől emberelőnyben játszott, de nem sikerült egyenlítenie.

A listavezető Kozármisleny végig fölényben játszott Dabason, sokáig mégis futnia kellett az eredmény után, ugyanis a kevés hazai akció egyike végén Csák Zoltán közelről bekotort egy kipattanót a 27. percben. A folytatásban a vendégek sok helyzetet kihagytak, aztán a hajrá kezdetén Nagy Krisztiánnak közelről sikerült egyenlítenie.

Kihasználva a Monor botlását, a második helyre feljött a Budafok-Újbuda, amely a hajrában fordított a Pénzügyőr ellen. A vendégek Sztrunga Zsolt révén szereztek vezetést a második félidő közepén, Karacs Roland a 79. percben egyenlített, Kovács Dávid győztes gólja a 90. percben esett.

A Komló szokás szerint Bata Csongor jóvoltából szerzett (ráadásul győzelmet érő) gólt – a bányászok eddigi 13 góljából 10 a Honvéd akadémistái elleni meccset eldöntő 22 éves támadó nevéhez fűződik.

Nem sokon múlt, hogy a sereghajtó Szekszárd megszerezze első pontját, de a lehetőség végül elúszott, az üldözőbolyhoz tartozó Dunaharaszti Rebecsák Szilárd 87. percbeli góljával megnyerte a mérkőzést.

LABDARÚGÓ NB III, 11. FORDULÓ

KELETI CSOPORT
Somos SE–Nyírbátor 3–1
Tállya–Jászberény 3–5
Putnok–Tiszaújváros 3–0
Felsőtárkány–Ceglédi VSE 0–3
Cigánd–Nyíregyháza Spartacus 1–2
Rákosmente KSK–Újpest II 9–0
DVTK II–Kazincbarcika 1–1
REAC–Hatvan 1–2
Szabadnapos: DVSC-DEAC

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Komlói Bányász–Bp. Honvéd-MFA 1–0
Budafoki MTE-Újbuda–Pénzügyőr 2–1
Monor–SZEOL 0–1
Békéscsaba II–Bölcske 3–1
Gyulai Termál–Hódmezővásárhely 1–0
ESMTK–Szentlőrinc 0–1
Dunaharaszti MTK–Szekszárdi UFC 2–1
FC Dabas–Kozármisleny 1–1
Szabadnapos: Paks II

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Csorna–Csepel 1–1
Dorog–MTK II 1–0
Mosonmagyaróvár–Tatabánya 2–1
Andráshida–Balatonfüred 1–0
Puskás Akadémia II–Érd 1–4
BKV Előre–III. Ker. TVE 2–1
Ferencváros II–Sárvár 2–0
Videoton II–ETO FC Győr 4–2
Szabadnapos: Diósd

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik