Videoton: Joan Carrillo az új vezetőedző - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.06.06. 15:02
null
Burcsa Győző (balra) a klub igazgatója fog kezet az új vezetőedzővel, Joan Carrillóval (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/">vidi.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette a Nemzeti Sport információját, és Joan Carrillót nevezte ki vezetőedzőjének.  A 45 éves szakember megbízatása két évre szól.

 

Immár két egymást követő pénteken várták az újságírók, hogy a Videoton FC háza táján felszálljon a fehér füst, és előbb kiderüljön, hogy ki lesz az új sportigazgató, majd az új vezetőedző. A korábbi Vidi-kedvenc Burcsa Győző már elfoglalta helyét az igazgatói székben, gőzerővel munkához látott, és első fontosabb döntését kora délután jelentette be.

Ahogy azt korábban már jelezte a klub, a DVTK elleni szezonzáró mérkőzésen ült utolsó alkalommal a kispadon José Gomes, aki 2013 januárja óta irányította a piros-kékek szakmai munkáját. Közös megegyezéssel szerződést bontottak vele, és távozott a klubtól segítője, Jorge Mendonca pályaedző is.

Már több fórumon is elhangzott az utód személyének neve, így különösebben nagy meglepetést nem keltett, hogy egy évig az eddigi másodedző, a spanyol, illetve katalán származású 45 esztendős Joan Carrillo Milan tölti be a megüresedett vezetőedzői posztot. Carillo még Paulo Sousa regnálása idején került Fehérvárra, az Espanyolnál korábban játékos-megfigyelőként dolgozott, majd másodedző volt, és akkor kifejezetten Sousa kérésére vállalta új feladatát 2011 nyarán.

Az új vezetőedző nemcsak a körülményeket, hanem a csapatot is jól ismeri. Nem utolsó sorban a keretben játszó légiósokkal való kommunikáció is folytonosságot kap, emellett pedig a hírek szerint talán a Gomes alatt az utóbbi időben háttérbe szoruló magyar tehetségek — Kovács István, Gyurcsó Ádám, Szolnoki Roland — is több szerephez juthatnak. Burcsa Győző mutatta be a sajtótájékoztatón a szakembert, a sportigazgató elmondta, hogy azért vártak eddig a bejelentéssel, hogy az új stáb minden tekintetben összecsiszolódjon.

A megüresedett pályaedzői posztra, ahogy arról korábban szintén beszámoltunk, a Lombard Pápa előző vezetőedzőjét, Nagy Mihályt nevezték ki a Videotonnál, a gárda erőnléti edzője Antonio Gil Puerto lesz.

„Csak a legjobbakat tudom mondani Joanról. Itt van három éve a csapattal, ismeri a játékosokat, a magyar futballközeget. Látom benne a tüzet, a gondolatai egyeznek az enyéimmel, így maximálisan meg tudok bízni benne. Nem mindig a sztárok jelenléte vezet eredményre, egy precíz, a munkájához jól értő, azt százszázalékosan végző szakember ugyanúgy érhet el nagy eredményeket, és Joan Carrillóban megvan ez a lehetőség. Igyekeztem olyan embert választani másodedzőnek, akinek a mentalitása, a felfogása, a munkához, illetve a játékosokhoz való viszonya és az emberi kvalitásai alkalmassá teszik erre a feladatra. Nagy Mihály ilyen ember. Az elmúlt napokban nagyon sokat beszélgettünk Joannal és Mihállyal a futballról, és a véleményünk nagyon egyezett a rend, a fegyelem, a labdarúgásiránti alázat, de akár a taktika tekintetében is. Egy kezdődő, nagy eredményt váró együttműködésnek ez kitűnő alapot biztosít” – mondta a vidi.hu-nak Burcsa Győző.

„Nagyon boldog vagyok és elhivatott. Maximálisan hiszek abban, hogy a csapatból ki tudjuk hozni a lehető legtöbbet és sikeres szezont produkálunk! A játékosoknak tudniuk kell, hogy mit jelent a Videoton FC-ben játszani, az edzéseken és a meccseken is száz százalékot kell produkálniuk! A szurkolók bizalmát és türelmét szeretném kérni, és azt, hogy mindig álljanak mellettünk, és mi meg fogjuk hálálni az ő támogatásukat” – mondta Joan Carrillo.
„A Vidi első csapatánál szakmai munkát végezni egy olyan lehetőség, aminél Magyarországon nem tudnék jobbat mondani. Mindent meg fogok tenni, hogy hosszútávon számíthasson rám a klub. A Videoton FC egy nagy egyesület, ahol minden körülmény megvan ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. A vezetőedző irányításával, és az én segítségemmel, egy tökéletes kondícióval rendelkező, fegyelmezetten, de kreatívan futballozó csapat kialakítása a célunk” – nyilatkozta Nagy Mihály.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik