Videó: ollózós, 40 méterről begurított, meg a kakukktojás – ezek Nikolics legemlékezetesebb góljai

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 16:20
null
<a href="https://fb.watch/l5AOfRd-00/" target="_blank">Nikolics öröme a 2020-as Bulgária–Magyarország (1–3) Eb-pótselejtezőn – gólját a képre kattintva tekintheti meg (Fotó: Szabó Miklós)</a>
Háromszor volt a magyar, egyszer a lengyel és egyszer az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság gólkirálya. A magyar válogatottban 43 meccsen nyolc találatig jutott. Összeszedtük az aktív pályafutását befejező Nikolics Nemanja legszebb, legfontosabb góljait. 


Nikolics Nemanja először a 2009–2010-es idényben lett az első osztály gólkirálya, 18 találattal, amelyből tízet még az őszi idény során szerzett a Kaposvár színeiben, a tavaszt azonban már a Videotonnál töltötte. A 2013–2014-es évadban ugyancsak 18 gólt szerzett, ekkor Simon Attilával megosztva lett az NB I legjobb góllövője. Egy évvel később azonban már csak egyedül viselte a képzeletbeli koronát, a 21 találatból íme egy szépségdíjas a Pécs elleni, őszi bajnokiról.

Mindeközben a zentai születésű futballista 2011 januárjában megkapta a magyar állampolgárságot és 2013. október 11-én a hollandok elleni Eb-selejtezőn bemutatkozhatott a magyar válogatottban. Első gólját négy nappal később, az Andorra ellen 2–0-ra megnyert Eb-selejtezőn szerezte.


Nikolics neve a nemzetközi színtéren sem volt ismeretlen, hiszen a Videoton 2012-es Európa-liga-menetelésében oroszlánrésze volt. Gondoljunk csak a Gent elleni oda-visszavágón lőtt három góljára, vagy a csoportkörben a Sporting CP elleni, hazai 3–0-s siker során szerzett találatára.


A magyarországi pályafutását az NB III-as Barcsban kezdő Nikolics Székesfehérváron óriási közönségkedvenc lett, azonban a Vidi-szurkolók a 2014–2015-ös idény végén kénytelenek voltak neki búcsút inteni. De még mielőtt kitérnénk a légióskarrierjére, nézzük meg azt a találatát, amelyet 40 méterről szerzett a Paks ellen.


Meg még azt is, amit ollózva szerzett a DVTK ellen.


Lengyelországban a Legia Warszawa csapatában ott folytatta, ahol Magyarországon abbahagyta, azaz mindjárt az első idényében gólkirály lett 28 góllal. És nem mellesleg lengyel bajnoki címet és kupagyőzelmet is ünnepelhetett. Az alábbi videón az látható, ahogy az első félidő hajrájában két góljával három perc alatt eldönti a Lech Poznan elleni, idegenbeli találkozót.


2016. december 18-án stílszerűen búcsúzott a Legia Warszawától, utolsó lengyel bajnokiján ugyanis mesterhármast lőtt.


Aztán meg sem állt az Egyesült Államokig, ahol az MLS-ben szereplő Chicago Fire labdarúgója lett. Első idényében meg csak a szokásos történt vele: 24 találattal ő lett a liga gólkirálya, plusz a Chicago-szurkolók őt választották az év játékosának, valamint bekerült a 2017-es évad álomcsapatába is. Íme, egy válogatás az első tengerentúli idényében szerzett találataiból!


2020 februárjában tért vissza a Mol Fehérvárhoz, hogy az itt töltött bő két év alatt klubrekordot állítson fel: fehérvári színekben ő szerezte a legtöbb NB I-es gólt.Szabó József korábbi, 111 gólos rekordját 2022. március 19-én adta át a múltnak, ráadásul egy duplával.Amikor az idény végén elbúcsúzott a csapattól, 117 találat állt a neve mellett.


A végére egy kakukktojás maradt, hiszen egyrészt a gól hivatalosan öngól volt, másrészt Nikolics passznak szánta.Persze, hogy a 2016-os Európa-bajnokságon Izland ellen szerzett egyenlítő találatról van szó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik