A Loki a Levadia-meccsen feledtetné a szurkolókkal a diósgyőri botlást

Vágólapra másolva!
2009.07.27. 09:14
Nem vártak másnapig, a debreceni labdarúgók rögtön a diósgyőri botlás (0–1) lefújása után látni akarták a felvételeket, hogy saját szemükkel győződhessenek meg róla: jogos volt-e vagy sem a vereséget érő hazai tizenegyes a Soproni Liga első fordulójának mérkőzésén.
A Loki nem bírt az első fordulóban a Diósgyőrrel
Fotó: Czagány Balázs
A Loki nem bírt az első fordulóban a Diósgyőrrel
A Loki nem bírt az első fordulóban a Diósgyőrrel
Fotó: Czagány Balázs
A Loki nem bírt az első fordulóban a Diósgyőrrel

A vendégek kíváncsisággal vegyülő bosszúsága némiképp érthető is, hiszen a DVSC immár hat esztendeje nem maradt három pont nélkül a szezon első mérkőzésén; a Loki legutóbb a 2003–2004-es idény startjánál hasalt el (1–3 az Újpest ellen), és – ez lehet akár riasztó előjel – abban a kiírásban nem is lett bajnok, az utolsó fordulóban át kellett engednie első helyét a Ferencvárosnak.

„Úgy látjuk, hogy a tizenegyes jogtalan volt, szerintem Szilágyi Pétert inkább a mellkasán, mintsem a kezén találták el” – szögezte le Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere, miután megnézte a perdöntőnek csupán némi jóindulattal nevezhető televíziós felvételeket. Ám ha nincs a büntető, az eredményjelző akkor is csak 0–0-t mutat, ami egy bajnoki címvédőnél ugyanúgy az „ejnye-bejnye” kategóriájába sorolható a tetszhalotti állapotából visszatérő DVTK otthonában.

S ez még akkor is igaz, ha a Loki a B jelű csapatát küldte harcba az erőtartalékolás jegyében.

„Még ilyen összetételben is sokkal többet vártam csapatomtól – érkezett a klubmenedzseri dörgedelem. – Játékosaimból hiányzott a kellő agresszivitás, emellett határozottabb labdaszerzést, hatékonyabb támadásépítést, illetve -befejezést kértem. Bíztunk benne, hogy győzhetünk a fiatalokkal, jobban mondva: nem kapunk ki. Nyilván sokat lehet most azon vitázni, megérte-e pihentetni a keret jelentős részét. Nos, a bajnoki vereség tudatában mondhatom: nem.”

Egyetlen játékos volt csupán a debrecenieknél, aki nem kapott pihenőt: a svéd Kalmar ellen idegenben fellépő (1–3) kezdőcsapatból kizárólag Czvitkovics Péter lépett pályára a Diósgyőr ellen. Vajon miért rá esett a választás?

„Feltétlenül szükségünk volt a középpályán egy rutinos, tapasztalt labdarúgóra, aki öszszefogja a fiatalokat – érvelt Herczeg András. – Czvitkovics Péter nem is okozott csalódást, vállalta a támadójátékot, sajnos a többiek csak ritkán csatlakoztak hozzá. A történtek dacára úgy gondoljuk, az észt Levadia elleni BL-selejtező nagyon fontos esemény együttesünk életében, és ha szerdán Tallinnban sikerül jó eredményt elérnünk, senkit sem foglalkoztat majd hétvégi botlásunk. Még úgy sem, hogy most valóban kicsit szomorúak vagyunk.”

A Soproni Liga első fordulójának eredményeit itt találja meg!

A CIKKET TELJES EGÉSZÉBEN A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik