Több mint három év után játszik ismét élvonalbeli bajnokit a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2009.08.01. 12:22
Ma este a pályán is visszatér az élvonalba a Ferencváros: a zöld-fehérek a második fordulóban a Zalaegerszeg csapatát fogadják az Üllői úton. A találkozót nagy érdeklődés kíséri, hiszen több mint három éve nem játszottak NB I-es bajnokit a zöld-fehérek. A bajnok Debrecen a Pápát fogadja, a DVTK a Videoton, a Nyíregyháza a Paks otthonába látogat.
Dragóner Attila (balra) ismét élvonalbeli győzelmet ünnepelne – ehhez a Fradinak le kell győznie a ZTE-t
Fotó: Korponai Tamás (archív)
Dragóner Attila (balra) ismét élvonalbeli győzelmet ünnepelne – ehhez a Fradinak le kell győznie a ZTE-t
Dragóner Attila (balra) ismét élvonalbeli győzelmet ünnepelne – ehhez a Fradinak le kell győznie a ZTE-t
Fotó: Korponai Tamás (archív)
Dragóner Attila (balra) ismét élvonalbeli győzelmet ünnepelne – ehhez a Fradinak le kell győznie a ZTE-t

Igaz ugyan, hogy péntek este a Győri ETO angyalföldi vendégjátékával már elkezdődött a Soproni Liga második fordulója (a zöld-fehérek 2–0-ra nyertek a Vasas otthonában), alighanem nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a szurkolók nagy része a szombat estét várja.

Ekkor ugyanis a pályán is visszatér a Ferencváros az élvonalba: a zöld-fehérek több mint három éve, 2006. június 2-án játszottak NB I-es mérkőzést. Ma este nyolc órakor a Zalaegerszeg vendégeskedik az Albert Flórián Stadionban, várhatóan nagy számú nézősereg előtt (ezt támasztja alá, hogy pénteken már 3 000 bérlet kelt el az Üllői úti pályára).

Érdekes összecsapás lesz, ebben az is közrejátszik, hogy mindkét együttes keretében van labdarúgó, aki korábban a ma esti ellenfél csapatában játszott. A Zalaegerszegnél Schultz Levente, a Ferencvárosnál Ferenczi István.

„Már a Siófok és a Vasas játékosaként is játszottam az Üllői úton, tehát nem lesz furcsa más színekben pályára lépni – mondta Schultz a Nemzeti Sportnak. – Aki ott cseperedett fel, annak a lelkét kicsit mindig megérinti a visszatérés, de mindent egybevetve ugyanúgy készülök, mint bármelyik mérkőzésre, és nem a fradistáknak, hanem magamnak és társaimnak, illetve edzőimnek szeretnék bizonyítani. A Ferencváros szereplése jót tesz a bajnokságnak, sok sikert is kívánok neki, de bízom benne, mi most meglepjük, és erre a csapat erejét tekintve meg is van az esélyünk.”

Ferenczi természetesen azt reméli, a hazaiak sikerével ér majd véget a mérkőzés: „Nehéz lenne eldönteni, a szurkolók vagy mi vagyunk-e jobban kiéhezve az első osztályra és a sikerekre. Zalaegerszegen nagyszerűen éreztem magam, a város igen közel áll hozzám, de most azt remélem, szombat este a Ferencváros ünnepelhet, végre ismét a legjobbak között!”

A Bajnokok Ligája selejtezőiben vitézkedő Debrecen a Pápát fogadja a nap legkorábban, délután fél hatkor kezdődő mérkőzésén. A nemzetközi porond miatt tartalékos felállásban játszik majd a Debrecen, annak ellenére, hogy várhatóan Varga József, Leandro és Oláh Lóránt is a kezdőcsapat tagja lesz.

Véber György, a Pápa vezetőedzője nem foglalkozik ezzel, hanem arra készül, hogy aggresszív, felszabadult, de fegyelmezett futballt mutasson be csapata – estére kiderül, melyik együttes szerzi meg első pontját a bajnokságban.

Az első fordulóban a bajnokot megverő Diósgyőr a gólfesztivált rendező Videoton otthonába látogat az MLSZ fegyelmi bizottsága döntésének értelmében zárt kapuk mögött megtartandó találkozóra, míg a Paks a Nyíregyházát fogadja.

A találkozókról élő, szöveges közvetítést olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

SOPRONI LIGA

2. FORDULÓ
Július 31., péntek, 19 óra Vasas–Győri ETO 0–2
Augusztus 1., szombat, 17.30 óra Debrecen–Pápa Sport1
Augusztus 1., szombat, 20 óra Ferencváros–ZTE Sport1
Augusztus 1., szombat, 20 óra Videoton–Diósgyőr
Augusztus 1., szombat, 20 óra Paks–Nyíregyháza
Augusztus 2., vasárnap, 17.30 óra Újpest–Kecskemét Sport2
Augusztus 2., vasárnap, 20 óra MTK–Honvéd
Augusztus 2., vasárnap, 20 óra Kaposvár–Haladás

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Győri ETO FC 2 1 1 2–0 +2 4
2. Nyíregyháza Spartacus 1 1 5–1 +4 3
3. Videoton FC 1 1 6–3 +3 3
4. Budapest Honvéd 1 1 3–1 +2 3
5. ZTE FC 1 1 2–1 +1 3
6. Diósgyőri VTK 1 1 1–0 +1 3
6. MTK Budapest 1 1 1–0 +1 3
8. Újpest FC 1 1 0–0 0 1
9. Ferencvárosi TC 0 0–0 0 0
9. Szombathelyi Haladás 0 0–0 0 0
11. Paksi FC 1 1 1–2 –1 0
12. DVSC-TEVA 1 1 0–1 –1 0
12. Lombard Pápa 1 1 0–1 –1 0
14. Kaposvári Rákóczi 1 1 1–3 –2 0
15. Kecskeméti TE-ERECO 1 1 3–6 –3 0
16. Vasas 2 2 1–7 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik