Nem lett helyünk a négy között? Ez volt a magyar-brazil felvezetése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.18. 10:25
Nyolc év után ismét a legjobb négy közé juthat világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott. Ehhez ma 17.30-tól Brazíliát kellene legyőznie Tomori Zsuzsannáéknak. Ön szerint sikerülhet? Mondja el véleményét az esélyeinkről, a csapat erejéről! Ha a helyszínen tekinti meg a meccset, akkor küldjön képet az utazásról, mondja el, mennyien mennek, honnan utaznak (olvasóink leveleit az nsonline@nemzetisport.hu címre várjuk)! Emellett kövesse nyomon folyamatosan frissülő cikkünket, hogy ne maradjon le semmiről! Esélylatolgatás, szurkolói információk, hírek, érdekességek – a Nemzeti Sport Online felvezetésében!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG A MAGYAR VÁLOGATOTT EDDIGI EB-MÉRKŐZÉSEIRŐL KÉSZÍTETT KÉPGALÉRIÁNKAT! (FOTÓK: MIRKÓ ISTVÁN)
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG A MAGYAR VÁLOGATOTT EDDIGI EB-MÉRKŐZÉSEIRŐL KÉSZÍTETT KÉPGALÉRIÁNKAT! (FOTÓK: MIRKÓ ISTVÁN)
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG A MAGYAR VÁLOGATOTT EDDIGI EB-MÉRKŐZÉSEIRŐL KÉSZÍTETT KÉPGALÉRIÁNKAT! (FOTÓK: MIRKÓ ISTVÁN)

17.20: A Karib-tenger kalózainak zenéjére hagyják el a pályát a csapatok, mindjárt jön a bevonulás. Percek múlva kezdődik a brazil-magyar negyeddöntő, ezzel felvezetésünk végére értünk, de kövessék a találkozót is a Nemzeti Sport Online szöveges tudósítása segítségével!

17.15: A sajtórész mellett foglal helyet a brazil kemény mag, akik zöld-sárga jelmezben várják a meccset.

17.06: Lekerülnek a melegítők, a magyar csapat tiszta fehérben, a brazilok zöld-sárgában fognak játszani.

17.01: Felhangzik a nap folyamán már általunk is említett "Celebrar" nevű szám (többször is), amelyre a brazilok szoktak hangolni a meccsek előtt. A bemelegítés alapján várhatóan Herr Orsolya kezd a kapuban.

16.56: "Hajrá, Zsuzsi!", Szeretlek, Anita!" - hangzik a felső karéjból, bár azt nem tudjuk melyik Anitára gondolt a magyar szurkoló.

16:50: Negyven perccel a kezdés előtt előbb a brazilok futottak ki a bemelegítéshez, majd nem sokkal később Görbicz Anita vezetésével érkeztek a mieink is. Egy kört formáltak, elhangzott a csatakiáltás, majd elkezdődött a ráhangolódás. "Szervusztok!" - kiabálták az tőlük nem messze, a kapu mögött helyet foglaló magyar szurkolók.

16.36: „Szerintem ma egy, a miénknél jobb csapattal kell megmérkőznünk. Persze, ettől még a mérkőzés nyerhető, de nem mi vagyunk az esélyesek. Szerintem a spanyolok elleni játék kevés lesz. De ha Tomori Zsuzsi picit pontosabban találja el a kaput, Kovacsics Anikó pedig hozza a maximumot, és persze a többiek a spanyolok elleni formában játszanak, akkor ott lehetünk a négy között. Hajrá lányok! Görbe sosem volt ilyen érett csapatkapitány, reméljük ez elég lesz". Zéno

16.25:Kisebb botrányt okoztak a dán tv munkatársai, ugyanis a csapatuk egyik edzése alatt több széket is leszereltek a nézőtéren, hogy felállíthassák állásukat. A szervezők már jelezték, küldik a darabonként ötezer dollárról szóló számlát.

16.11: „Újra itt vagyunk Belgrádban, szép emlékek kötnek ide minket. Úgy érzem, nyerni fogunk. Mondjuk a spanyol meccs előtt meg rossz érzésem volt" mondta a sajtópáholyban feltűnő Tord Ellingsen erőnléti edző.

16.00:A magyar küldöttség több tagja már feltűnt a csarnokban, Hajdu János és Siti Bea az egyik kapu mögött jegyzeteikbe merülnek. A pályán közben már a program kiegészítő számában közreműködő akrobatikus csapat gyakorol. Az aréna még kihalt.

15.48: Helyszíni tudósítóink lassan megérkeznek az arénába. Másfél óra múlva már komolyabb lesz a hangulat, az biztos.

15.30:Az ország szeretete.Ez a csapat megérdemli az ország szeretetét! Remélem, a mai teljesítményetekkel mindannyiunk napját és az ünnepi készülődést is megédesítitek. Kívánom, hogy fényesen csillogó medál kerüljön a karácsonyi angyalkátok mellé! Hajrá Csajok! Hajrá Magyarok! Veletek vagyunk, Veletek leszünk! Attila”

14.51: A mai mérkőzésünknek otthon adó belgrádi Kombank Aréna 21 ezer néző befogadására képes, a sportág egyik igazi szentélye, még világviszonylatban is. A házigazda szerb együttes a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőt játszotta először a létesítményben, a 28–27-es győzelemnek és továbbjutásnak tízezer fanatikus volt szemtanúja a helyszínen! Szerbia a negyeddöntőben az utóbbi években vezető szerepet betöltő norvég válogatottal mérkőzik meg a mieink találkozóját követően.

14.35: Való igaz: bőven van mit törlesztenünk a szerdai ellenféllel szemben. A magyar nemzeti csapat legutóbbi négy meccsén nem tudta legyőzni a dél-amerikai riválist, és a legutóbbi hatból csak egyszer tudott nyerni.
BŐVEBBEN ITT OLVASHAT A KÉT CSAPAT KÖZÖS MÚLTJÁRÓL!

Boldog brazilok Hollandia búcsúztatása
után (Fotó: handball-planet.com)
Boldog brazilok Hollandia búcsúztatása után (Fotó: handball-planet.com)

14.28: Az óvatos duhaj. Olvasónk figyelmeztet: Brazíliát hiba volna lebecsülni. A mostani válogatottunk viszont világklasszis kapussal kiegészülve az aranyéremre is esélyes lehetne.
„Szerintem sem árt az óvatosság, viszont ki kell mondani, hogy a mai mérkőzésnek igenis mi vagyunk az esélyesei. 15 éve aktívan figyelem a női kézilabdát, de ilyen összefogott társaságot már rég' láttam. Nekem meggyőződésem, hogy a kapusteljesítményen fog múlni minden. Nem megbántva egyik kapusunkat sem, de ha lenne egy Pálingerünk, akkor a végső győzelemre is esélyesek lehetnénk. Remélem így is azok leszünk, hajrá csajok! Balázs”

14.24: Olvasónk a vb előtt bronzéremről álmodott. Hogy ne kelljen korábban felkelnie”, ahhoz Görbicz Anitáéknak ma le kell győzniük Brazíliát!
„Először az volt az álmom, hogy ismét bronzérmet hozunk haza a vb-ről, ehhez ma Brazíliát győzzük le. Ez reális kép és álom, szerintem. A pszichés előny miatt meglesz ma a győzelemmel, és mi jutunk be a négybe. Több tapasztaltunk van, és az eddig mutatott játék alapján mi nyerünk, aztán a németekkel játszunk a legjobb négy között. Péter”

Svédországban is látható
Svédországban is látható

14.20:Amázlista. Na, melyik a jobb hely? Svédország vagy Anglia? Anglia vagy Svédország?
„Még az a szerencse, hogy a svéd tv is közvetíti a vb-t. HAJRÁ LÁNYOK! Botond”

14.14: A magyar válogatott tagjainak sétával és vásárlással egybekötött rövid városnézéssel kezdődött a szerdai nap Belgrádban – mármint a 9 órai reggelit követően –, amit délben videózás, majd utána ebéd követett. Legjobbjaink ezt követően sziesztáznak egyet, és 16 óra magasságában indulnak el a sportcsarnokba.

13.42: Károly nevű levélküldőnk egyetértett olvasótársai, Zoli és Roland mondandójával, ami a játékot illeti, a célokat tekintve pedig még tovább is ment: a döntőt is elérhetőnek tartja.
„Csak kiegészíteni lehet: fontos a csapat megfelelő forgatása, Görbicz mellett Szucsánszki jó formája is döntő. Beállóban kellene kicsit több, erőszakosságban és gólokban egyaránt. Úgy érzem, a kezdeti botladozások után csúcsformában a csapat, szerintem a döntő is elérhető, ha mindenki mindent belead és küzd a pályán! Hajrá lányok! Üdvözlettel: Károly”

13.26: „Ünnepelj! Ha holnap lenne a világvége” – így hangolnak a brazil kézisek a vb-n. Az idézett mondatok annak a dalnak alkotják a refrénjét , amelyet a brazil női kézilabda-válogatott tagjai hallgatnak meccsek előtt, edzések során vagy éppen a hotelben.
„A pszichológusunk találta ki nekünk ezt a témát motiváló erőként. Úgy kell játszanunk vagy ünnepelnünk, mintha holnap lenne a világvége. Teljes szívvel kell küzdenünk. Ezt a zenét használjuk a meccsek előtt” – mesélte a brazilok egyik kulcsembere, a Hypóban játszó Alexandra Nascimento.
HA MEGHALLGATNÁ A ZENESZÁMOT, KATTINTSON IDE!

13.01: Válogatottunk legutóbb 2005-ben, az oroszországi vb-n jutott be a négy közé. Az akkor Németh András által irányított együttes bronzérmes lett. A csoportkört veretlenül tudta le a magyar csapat, amely a középdöntőben Horvátország és Hollandia legyőzését követően kikapott a házigazdától. Az elődöntőben kikaptunk Romániától (26–24), de a bronzmeccsen legyőztük Dániát (27–24). Említsük meg: a brazilok akkor a helyosztón Dél-Koreát legyőzve végeztek hetedikként. Két évvel később Franciaországban hivatalosan a 8., míg 2009-ben Kínában a 9. helyen végeztünk, a 2011-es brazíliai vb-re pedig ki sem jutottunk. Legutóbb hat éve játszhattunk tehát negyeddöntőt, akkor a később aranyéremig jutó Oroszország 36–35-re nyert ellenünk.

Viktória nevű olvasónk sportági ereklyéi
Viktória nevű olvasónk sportági ereklyéi

12.28: London calling... A válogatott szereplése határon túl dolgozó honfitársainkat sem hagyja hidegen: élő tévéközvetítés hiányában egyéb technikai eszközök segítségével követik figyelemmel a mérkőzést.
„Azt látom, hogy a tavalyi Eb-bronz óta valami megváltozott, átalakult a csajokban, megváltozott a szemlélet, a mentalitás és a felfogás. Aztán a Győr megnyerte a BL-t, és most itt vagyunk a vb-n, amikor meg lehet mutatni. A legnagyobb fájdalmam az, hogy Londonban vagyok, és nem tudom rendesen nézni a meccseket, csak valami kósza streamen, vagy az NSO online közvetítését. Ma is dolgozok a meccs alatt, de felkészülök laptoppal és a céges géppel is, valamint a telefonommal, hogy valamilyen módom élőben tudjam követni a meccs eseményeit. Pontosabban követjük, a magyar kollégákkal együtt, és szurkolunk tiszta szívből!! Egy szó mint száz: HAJRÁ MAGYAROK!!!! Viktória”

12.13: Szolgálati közlemény érkezett emailben az útra kelő szurkolókhoz:
„A megjelent nagykövetségi adat hibás: 330 dinár személyautóra a pályadíj Újvidékig. Karesz”

12.02: Szerb játékvezetői kettős, az Ivan Mosorinszki, Alekszandar Pandzsics páros fújja ma a magyar–brazilon.

11.47: Újabb olvasó levél érkezett. Az üzenet lényege: Hajdu János ma ne Hajdu János legyen, hanem...
„Szerintem a győzelemhez négy dolognak kell stimmelnie. Az első, a kapus kérdés. Herr Orsinak és Kiss Évának ma életük legjobbját kell hozniuk. A második pont, a középső védők teljesítménye. Nagyon kell egy jó Szekeres a sikerhez! Következő pontom Tomori. Ha Tomori ma jobb lábbal kelt fel és nem ballal, olyan 7-8 gólt tudna dobni, akkor pedig nyert ügyünk van. És a legfontosabb, hogy Hajdu János ne legyen Hajdu János!! Hajdu Jánosnak Ambros Martínnak, vagy Karl Erik Böhnnek kell ma lennie!(érti, aki érteni akarja :) Szép napot, Roland!”

11.32: A szállodával trükköző norvégok szabotázsra is felkészültek a házigazda szerbek ellen. A két csapat tavaly az Eb-n is találkozott, és bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy a szerbek edzője, Szasa Boskovics többször is megrángatta az oldalvonalhoz közel álló átlövőt, Linn Jörum Sullandot. A szakember végül megúszta büntetés nélkül, míg Sulland később neki adta a mezét, ha már annyira meg akarta kaparintani. Ezúttal a lézerveszélyre hívták fel a norvég játékosok figyelmét, de az északiak remélik, a szervezők mindent megtesznek, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő a meccsen. A dél-koreai játékosokat is különböző fényekkel próbálták zavarni a nyolcaddöntő során.
Bővebben itt olvashat a hírről!

11.30: Hajdu János szerint Németh András munkája meglátszik a brazil válogatotton

11.18: Megérkezett szerkesztőségünkbe az első szurkoló email:
„Azt hiszem, hogy minden azon múlik, melyik arcát mutatja a válogatott. Én Románia ellen semmi pozitívumot nem tudtam felfedezni, azonban a németek ellen, dacára a vereségnek, már olyan kézilabdát láttam, amit szeretek: indításokkal, szélső- és beállós gólokkal. A spanyolok ellen kb. tíz percet leszámítva nagyon jól játszottunk, azzal a játékkal bármi lehet! Még Tomoritól várnék egy picit többet... Üdvözlettel: Zoli”

11:15: A belgrádi magyar nagykövetség által adott fontos információk a Szerbiába utazó magyar szurkolók részére:

Szerbiában november 1-től április 1-ig minden keréken kötelező a téli gumi használata.

Röszkétől egészen Belgrádig autópályán utazhatnak. A határtól Újvidékig vezető kb. 100 km-es úton Újvidék előtt van egy fizető kapu: itt 240 dínáros autópályadíjat kell fizetni. (Eurót is elfogadnak, de dínárban adnak vissza. 1 euró körülbelül 110-114 dínárt ér.)

Újvidéktől további kb. 80 kilométert kell megtenni. A főváros előtt, a Beska-i Duna-híd után újabb fizető kapura számítsanak a szurkolók: itt 330 dínár autópályadíjat kell leróniuk mindkét irányban. A menetidő jó útviszonyok közepette a határtól a fővárosig kb. 2 óra szokott lenni, de az időjárás függvényében számoljanak ennél többel.

Végig a „Beograd” tábla szerint kell haladni. A főváros előtt közvetlenül – egy csomópont építése miatt – a Belgrádot elkerülő autópálya-szakaszra térünk rá, ahol pár kilométer megtétele után jobbra felkanyarodunk a fővárosba bevezető Zágráb-Belgrád autópályára. (Tábla jelzi a „Beograd” irányt.)

Ezen az autópályán, amely átszeli a fővárost, érkezünk be egyenesen a városba. A mérkőzéseknek helyet adó Beogradska Arena (más nevén Kombank Arena) még Új-Belgrádban (Novi Beograd), közvetlenül az út baloldalán található. Tábla jelzi (Arena felirattal), hogy hol kell az autópályáról jobbra letérni, hogy aztán az autópálya fölötti felüljárón áttérjünk magához a balra lévő Arénához. Tipikus, kör alakú sportcsarnok.

Fizető parkolók a létesítmény alatt találhatók, a díj kb. 300 dínár szokott lenni az egész eseményre, amit a belépéskor kell fizetni.

A mérkőzés után a parkolóból kijőve egyenesen az autópályára lehet rátérni. Irány vissza Budapest!

Figyelem! Enyhébb közlekedési vétség esetén a rendőrség a bírságot a helyszínen szokta beszedni, kizárólag dínárban. Súlyosabb esetekben az ún. szabálysértési bíróság az illetékes. Ilyenkor ‒ ha az érintett külföldi állampolgár ‒ akár az útlevelet is bevonhatják ideiglenesen. Tartsuk be a közlekedési szabályokat!

Konzuli szolgálat:

Belgrádban

Belgrádi Nagykövetség Konzuli Osztálya (Konzuli kerület: a Vajdaság kivételével egész Szerbia)

Munkaidőben: 00-381-11-243-83-95. Ügyelet, sürgős esetben, Belgrádban és attól délre bajba jutott magyar állampolgároknak: 00- 381-63-211-602.

Egy biztos, a szurkolókon nem fog múlni a négy közé jutás (Fotó: Mirkó István)
Egy biztos, a szurkolókon nem fog múlni a négy közé jutás (Fotó: Mirkó István)

11.15: Siti Bea edző szerint csaknem százszázalékos teljesítményre van szükség a győzelemhez és a továbbjutáshoz, és mindenkinek becsülettel ki kell vennie a részét a közösből, bármennyi időt tölt a pályán. Hajdu János megbízott szövetségi kapitány segítője erről a Digi Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott.
Az edző teljes nyilatkozatát itt olvashatja!

11.10: Igyekszünk minél több szurkolói információt is megosztani önökkel. Jöjjön néhány részlet arról, mit lehet és mit nem lehet bevinni a csarnokba – a magyar szövetség tájékoztatása:

– Zászlókat, városnevekkel be lehet vinni
– Nemzetenként jogszabályi okok miatt legfeljebb három dobot lehet bevinni
– Trombitákat, hangosbeszélőket nem engednek be a csarnokokba
– Minden apró tárgyat, fémpénzt, rúzst elvesznek a szurkolóktól
– Önkényuralmi jelképeket, politikai üzenetet tartalmazó zászlókat, transzparenseket nem engednek a lelátókra

Szépítkező brazilok
Szépítkező brazilok

11:02: Olvasóinknál természetesen a magyar válogatott a favorit: 6000 szavazat mellett 5392-en voksoltak a győzelmünkre. Nekik legyen igazuk!

11.00: A Tippmixprónál Brazília a meccs esélyese, ugyanis a dél-amerikaiak sikere 1.80-as szorzóval fizet, a magyar diadallal 2.55-szörös pénzt lehet nyerni.

10.51: A nyilatkozatok mellett lássunk egy kis színes hírt is: Amorimék tökéletes sminkkel készülnek a magyarok ellen! A képeket elnézve a lányok is tökéletesek, reméljük, a játékuk kevésbé lesz tökéletes a délutáni meccsen.

10:46: „Spanyolország nem volt szerencsés, hogy a magyarokkal került össze a nyolcaddöntőben, de én sem, mert bármilyen eredmény esetén nemcsak boldog, hanem szomorú is lettem volna, mint ahogyan ez be is következett – nyilatkozta Ambros Martín a Győri Audi ETO KC a Digi Sport Reggeli Start című műsorában – A magyarok megérdemelten győztek, pedig a csoportmeccsek elején nem igazán játszottak jól, bár nyertek. Utána alakult ugyan a játékuk, Románia és Németország ellen már jobb teljesítményt nyújtottak, viszont akkor meg nem nyertek. Rossz vagyok a jóslásokban. Vannak az ilyen nagy tornák, világversenyek tekintetében tapasztalt, rutinos válogatottak, de a vébé előtt sokan Montenegrót és Spanyolországot is éremesélyesnek tartották, aztán a nyolcaddöntőt követően már egyikük sincs versenyben. De maradtak még így is esélyesek, és olyanok, akik képesek meglepetést okozni. Úgy vélem, hogy akár a magyarok is a torna fontos tényezői lehetnek, hiszen egyre nagyobb játékkedvvel lépnek pályára.” Az edző teljes nyilatkozatát itt olvashatja!

SZAVAZÁS

Melyik válogatott lesz elődöntős a szerbiai női kézi-vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10.35: „Nehéz meccs lesz, erős csapat a brazil, több remek játékossal, de a nyolc között már mindegyik együttes dobogóesélyes. Mi is” – tekintett előre Hajdu János szövetségi kapitány.


„A világ legjobb nyolc csapata között a helyünk, és tudtam azt is, mire képes ez a társaság, ha összeszedi magát. Erősek vagyunk és egységesek, nagyon egységesek. Ritka az olyan közösség, mint a miénk” – mondta Görbicz Anita.

„Nem igazán tudtam beszélni a csapattársaimmal, másik szállodában lakunk. Majd a meccsen találkozunk” – mondta Amorim a Nemzeti Sport Online-nak. – Egyenletesen, igazi csapatként játszottunk eddig a világbajnokságon, bízom benne, hogy ezen az úton megyünk tovább. Természetesen érezzük a nyomást, hogy újra ott vagyunk a legjobb négy kapujában. De ebből inkább extra motivációt merítünk, szeretnénk jobban szerepelni, mint a korábbi nagy tornákon. A magyar női kézilabda nagy hagyományokkal rendelkezik. Ismerjük a magyarokat, felkészültünk belőlük, de inkább magunkra koncentrálunk, hogy a legjobbunkat tudjuk nyújtani.”

A mérkőzést beharangozó cikkünket itt olvashatja!

10.31: A szerbiai női kézilabda-vb mai, 17.30 órakor kezdődő Magyarország–Brazília negyeddöntőjére a helyszínen még tudnak jegyet váltani a szurkolók. A szerbiai szervezők közlése szerint a magyar–brazil negyeddöntőre a magyar szurkolóknak a 208-as, 209-es, 210-es, 221-es, 222-es és 223-as szektorokat tartják fenn. A szektorokba 12 eurós áron kaphatók a belépők a belgrádi Kombank Arena (Belgrád, 58 Bulevar Zorana Dindica) jegypénztáraiban.

10.30 óra:Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hét órával vagyunk a nagy meccs előtt, 17.30 órakor kezdődik ugyanis Belgrádban, a női kézilabda-világbajnokságon a Magyarország–Brazília negyeddöntő. Visszaszámlálás indul! Interaktív felvezetésünkben kérjük olvasóinkat, írják meg véleményüket a mai meccsel, a csapat további esélyeivel kapcsolatban. A találkozóra ellátogatók pedig küldhetnek fotókat, rövid beszámolókat is az útjukról. Címünk: nsonline@nemzetisport.hu

Gyerünk csajok, hajrá Magyarok!

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, 2013 (SZERBIA)
NEGYEDDÖNTŐ (december 18.)

Belgrád, 17.30: Brazília–MAGYARORSZÁG (Tv: m1, Sport1)
Belgrád, 20.15: Szerbia–Norvégia
Újvidék, 17.30: Lengyelország–Franciaország
Újvidék, 20.15: Dánia–Németország

A RÉGMÚLT A MAGYAROKÉ, A KÖZELMÚLT A BRAZILOKÉ
A magyar válogatott a dél-amerikaiak ellen először az 1989-es, dániai B-vb-n játszott, az akkor Szabó István által irányított csapatunk 33–18-ra nyert. Ezt további tizenhárom mérkőzés követte, dominanciánkat 2005-ig megőriztük. A brazilok kilenc világbajnokságon szerepeltek, a legjobb eredményük a 2011-es, hazai rendezésű vb-n elért ötödik helyezésük. Tavaly a londoni olimpián a hatodik helyen végeztek.
Brazilok az olimpián: 4 részvétel (2000 – 8., 2004 – 7., 2008 – 9., 2012 – 6.)
Brazilok a vb-n: 9 részvétel (1995 – 17–20., 1997 – 23., 2001 – 12., 2003 – 20., 2005 – 7., 2007 – 14., 2009 – 15., 2011 – 5.)
Brazilok a magyarok ellen:
1989. 12. 05.: 18–33, B-csoportos vb, Rotka Ersbro
1995. 12. 06.: 14–33, vb, Budapest
1999. 11. 30.: 13–22, vb, Lillehammer
2003. 03. 27.: 28–35, felk., Győr
2004. 07. 22.: 29–31, felk. Bordeaux
2004. 08. 21.: 26–35, olimpia, Athén
2004. 08. 28.: 31–36, olimpia, Athén
2005. 08. 11.: 22–27, felk., Székesfehérvár
2006. 06. 04.: 34–34, felk., Florianópolis
2006. 06. 06.: 25–28, felk., Cascavel
2006. 06. 07.: 31–30, felk., Foz do Igauacú
2008. 08. 11.: 28–28, olimpia, Peking
2011. 04. 24.: 32–25, felk., Százhalombatta
2013. 10. 26.: 28–26, felk., Szombathely
Összesítésben: 14 meccs, 3 győzelem, 2 döntetlen, 9 vereség, 359–423
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik