Női kézi-vb: „Ünnepelj! Ha holnap lenne a világvége” - brazil hangolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.18. 13:26
null
Brazil kulcsemberek Alexandra Nascimento (balra) és Eduarda Amorim ünneplése. Nos, ilyet nagyon nem szeretnénk látni szerda este (Fotó: Action Images, archív)
A címben idézett mondatok alkotják a refrénjét annak a dalnak, amelyet a brazil női kézilabda-válogatott tagjai hallgatnak a meccsek előtt, az edzések során vagy éppen a hotelben. Így tesznek majd a Magyarország elleni világbajnoki negyeddöntő előtt is, amelyet ma 17.30 órától játszanak Belgrádban.

A Jammil e Uma Noites nevű banda Celebrar nevű slágere eddig szerencsét hozott Amoriméknak, ugyanis hatból hat mérkőzést nyertek a szerbiai vb-n, az esti negyeddöntő után azonban remélhetőleg nem lesz mit ünnepelniük.

„A pszichológusunk találta ki nekünk ezt a témát motiváló erőként. Úgy kell játszanunk vagy ünnepelnünk, mintha holnap lenne a világvége. Teljes szívvel kell küzdenünk. Ezt a zenét használjuk a meccsek előtt” – mesélte a brazilok egyik kulcsembere, a Hypóban játszó Alexandra Nascimento. (Mi ehhez csak annyi tehetünk hozzá: reméljük, a ma esti meccs után úgy fogják érezni magukat a brazil kézis lányok, hogy eljött számukra a világ(bajnokság)vége…)

„Profi táncosként nagyon szoros a kapcsolatom a zenével. Mindig is azt vallottam, hogy vannak eszközök, amelyekkel erősíteni lehet a csapatszellemet egy sportesemény előtt, ilyen a zene is” – magyarázta Alessandra Couto, a brazilok pszichológusa.

Az együttes egyébként videoüzenetben köszönte meg a csapatnak, hogy a zenéjüket használják, a kézisek erre válaszul elküldték, ahogy a számot éneklik.

Nascimentóék éneklik a Celebrar című számot



Az eredeti verzió



A magyar válogatottnál, még Karl Erik Böhnnel a Coldplay: Viva la Vida című száma vált nagy kedvenccé, erre táncoltak a lányok és a stáb tagjai az öltözőben az Eb-bronz megnyerését követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik