Női kézi-vb: Siti Bea szerint közel százszázalékos teljesítmény kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.18. 10:36
null
Siti Bea (balra) edzőként a kispadnál is együtt él a játékkal (Fotó: Mirkó István)
Ma délután Brazília ellen 17.30 órakor lép pályára a szerbiai női kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott. (A mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!) Siti Bea edző szerint csaknem  százszázalékos teljesítményre van szükség a győzelemhez és a továbbjutáshoz, és mindenkinek becsülettel ki kell vennie a részét a közösből, bármennyi időt tölt a pályán.

 

„Gyakorlatilag napi szinten dolgoznak együtt a klubjukban, így nagyon kompakt csapatot alkotnak – mondta a szakember a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a szerdai ellenfélről. – Mindezt két gyors szélsővel, erős átlövőkkel, ez sok hasonlóságot mutat a spanyol válogatott játékfelfogásával. Jól egy az egyeznek, de alapvetően a védekezés a legfőbb fegyverük, alapból abból indítják a játékukat. Nekünk ennek a védekezésnek kell megtalálni az ellenszerét, akár a zárt, akár a megnyitott hatosfalukhoz. A mi védekezésünknek pedig ugyanúgy kell működnie, ahogy a legutóbbi mérkőzésünkön, mert az hihetetlen erőt adott a csapatnak.”

„Csak részben készülünk hasonló taktikával, mint a nyolcaddöntőre. A belső négyesünk együttműködése nagyon fontos lesz, különösen az általunk a Győrből jól ismert Amorim semlegesítését kell megoldanunk, akinek a betörései és az átlövőjátéka nagyban meghatározza ennek a brazil csapatnak a teljesítményét, sikerességét. De nagyon fontos lesz megnyernünk az egy az egy elleni párharcokat is. Ehhez mindenekelőtt arra van szükség, hogy a belső négy védőnk tökéletesen dolgozzon össze, a beálló körüli védőtevékenységünkről nem is beszélve. A lehetőségünk megvan arra, hogy kézben tudjuk tartani ezt a brazil válogatottat, és úgy alakítsuk a mérkőzést, ahogy az számunkra jó, de ehhez közel százszázalékos teljesítmény kell mindenkitől.”

„Ebben a hatvan percben úgy kell gazdálkodnunk a játékosok erejével, hogy aki a pályán van, annak tényleg mindent ki kell adnia magából, nem lehet spórolnia. És ha az csak negyedóra, akkor negyedóra, ha pedig tizenkét perc, akkor tizenkét perc. Nem lehet félgőzzel közlekedni! Ha az adott játékosunk éppen csak védekezik, akkor a védekezésben kell annyit levennie a többi társa válláról, hogy azzal tényleg plusz erőt adjon nekik. Mindegyik játékosunknak a saját maga maximális szeletét kell hozzátennie a nagy közös egészhez.”

Siti Bea elmondta, hogy a keret tagjai közül senkinek nincs nagyobb sérülése, komolyabb problémája. Egyik játékosunkat sem hátráltja egészségügyi probléma, gyakorlatilag olyanokkal küzdenek csupán, amik a sportágban, egy ilyen világversenyen, főként hat meccs után teljesen természetesek, és senkit nem zavar abban, hogy pályára lépjen a negyeddöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik