Női kézi-vb: a szállodával trükköző norvégok szabotázsra is felkészültek

Vágólapra másolva!
2013.12.18. 07:59
A norvég női kézilabda-válogatott játékosait felkészítették arra az esetre is, ha a nézőtérről lézerrel akarnák megzavarni őket a házigazda Szerbia elleni világbajnoki negyeddöntőjük alkalmával.

A két csapat tavaly az Eb-n is találkozott, és bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy a szerbek edzője, Szasa Boskovics többször is megrángatta az oldalvonalhoz közel álló átlövőt, Linn Jörum Sullandot. A szakember végül megúszta büntetés nélkül, míg Sulland később neki adta a mezét, ha már annyira meg akarta kaparintani. neki adta a mezét, ha már annyira meg akarta kaparintani.

Ezúttal a lézerveszélyre hívták fel a norvég játékosok figyelmét, de az északiak remélik, a szervezők mindent megtesznek, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő a meccsen. A dél-koreai játékosokat is különböző fényekkel próbálták zavarni a nyolcaddöntő során.

„Biztosan minden tőlük telhetőt meg fognak próbálni a hazaiak, hogy megzavarjanak minket, de nem szabad félnünk” – mondta Nora Mörk.

Ha ez nem lenne elég, még a szállásuk is kalandosan alakult a norvégoknak. Mindössze pár percet töltöttek a Falkensteiner Hotelben kedden, aztán már jöttek is kifelé Heidi Lökéék. Egyesek ebben is a szerbek kezét sejtették, de Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány más magyarázattal szolgált:

„Mi kértük, hogy ne itt szállásoljanak el minket, ugyanis szeretnénk külön lenni a sajtótól” – mondta Hergeirsson, aki előző nap tudta meg, hogy a norvég sajtó nagy része ugyanabban a szállodában fog lakni, ahol ők is tervezték.

Egy másik verzió szerint mivel a dánok egy éjszakára nem akartak Újvidékre költözni, hanem inkább maradtak Belgrádban, és vállalták a hosszabb buszos utat a németek elleni negyeddöntőjükre, nem is maradt elég hely a népes norvég delegációnak.

NŐI KÉZILABDA-VB
NEGYEDDÖNTŐ (december 18.)

Belgrád, 17.30: Brazília–MAGYARORSZÁG (Tv: m1, Sport1)
Belgrád, 20.15: Szerbia–Norvégia
Újvidék, 17.30: Lengyelország–Franciaország
Újvidék, 20.15: Dánia–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik