Női kézi-vb: dominancia - négy negyeddöntőst dán edző irányít

Vágólapra másolva!
2013.12.17. 16:59
Érdekes tényre bukkanhatunk, ha tanulmányozzuk kicsit a legjobb nyolcba került válogatottak szakmai stábjának névsorát a szerbiai női kézilabda-világbajnokságon. A nyolc együttesnek a felét ugyanis dán szövetségi kapitány irányítja.

Korábban egy vb-n sem fordult elő, hogy egy ország négy edzőt is delegáljon a legjobb nyolc mezőnyébe – egészen mostanáig. Mint ismert, a dán válogatottat Jan Pytlick, a lengyelt Kim Rasmussen, a németet Heine Jensen, a brazilt Morten Soubak irányítja.

„Ez egy nagy siker a dán kézilabdának és a szövetségnek, azt bizonyítja, hogy jó úton járunk” – mondta a dán férfi válogatottat vezető, és egyben a Dán Kézilabda-szövetség sportigazgatói posztját betöltő Ulrik Wilbek.

Az már nem fordulhat elő, hogy mind a négy edző ott legyen az elődöntőben, ugyanis a dánok a németekkel játsszák a negyeddöntőt. Persze megfordítva, egy dán edző már biztosan lesz a legjobb négyben.

„A dán edzők ismerik a játékosainkat, a taktikánkat, mindent tudnak rólunk” – tekintette előre kicsit bosszúsan a szerdai meccsre Pytlick.

„A dán női kézilabda nagyot küzd azért, hogy megtartsa pozícióját a női focival szemben. Nagy lökést adna, ha bejutnánk a legjobb négybe, igazi kézilabda-őrület lenne a januári férfi Eb előtt” – tette hozzá Wilbek.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a norvégokat Thorir Hergeirsson személyében izlandi edző irányítja, akkor elmondhatjuk, hogy nagy az északi iskola dominanciája. Betegségéig a mieinket a norvég Karl Erik Böhn vezette, ám a vb-n Hajdu János a megbízott kapitány.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, 2013 (SZERBIA)
A NEGYEDDÖNTŐBEN (december 18.)

Belgrád, 17.30: Brazília–MAGYARORSZÁG
Belgrád, 20.15: Szerbia–Norvégia
Újvidék, 17.30: Lengyelország–Franciaország
Újvidék, 20.15: Dánia–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik