Női kézi-vb: Egész nap jóleső érzés töltött el - Tomori naplója

Vágólapra másolva!
2013.12.17. 16:02
null
Tomori Zsuzsanna és Görbicz Anita öröme a spanyolok elleni siker után (Fotó: Mirkó István)
Tomori Zsuzsanna, a magyar női kézilabda-válogatott kulcsembere a szerbiai világbajnokság alatt rendszeresen beszámol élményeiről, tapasztalatairól a Nemzeti Sport Online-on. A 11. részben a spanyolok elleni győztes nyolcaddöntőről mesél.

 

DECEMBER 17.: „Hétfő délelőtt még videóztunk egyet, de már a reggelinél is csak arról beszéltünk egymás között, hogy a spanyolok mit hogyan csinálnak. Úgy éreztem, mindenki teljes mértékben rákoncentrált a feladatra, tudtuk, hogy már nem hibázhatunk. Egész nap jóleső érzés töltött el a találkozóval kapcsolatban, de hogy végül héttel tudtunk nyerni, azt nagy dolognak tartom. Sokan kritizáltak minket, de amit elterveztünk, hogy a kieséses szakaszra kerüljünk csúcsformába, az megvalósult. Ha így haladunk tovább, a négy közé is bejuthatunk.

Amikor az első félidőben át tudtuk venni a vezetést, azzal átlendültünk, és amit már a németek és a románok elleni meccsen is szerettünk volna, az most sikerült, mert erre még rá tudtunk tenni egy lapáttal. A második félidőben szokás szerint volt egy mélypontunk, de szerencsére csak a játékrész elején. Abban volt az erőnk, hogy csapatként tudtunk működni, aki éppen bejött, hozzá tudott tenni. A védekezés nagyon együtt volt, elöl meg úgy voltunk vele, hogy el kell vállalni a lövéseket, Navarro szerencsére nem volt jó formában. Minden faultnak, sáncnak, gólnak úgy tudtunk örülni, mintha már megnyertük volna a meccset. Most az utolsó tíz percet sem mi rontottuk el, hanem már a spanyolokon volt a nyomás. Egészen más így belemenni egy hajrába.

Azt beszéltük, hogy az érzés már a tavalyi Eb-re emlékeztetett, bízom benne, hogy nem dőlünk hátra. Utólag azt mondom, jobb, hogy ezen az ágon vagyunk, a brazilokkal legutóbb találkoztunk a Provident-kupán, a Győr nagyon sokat játszott a BL-ben a Hypóval, amely a magját adja a brazil csapatnak, Amorimot pedig Herr Orsi kiválóan ismeri. Ha őket is sikerül 20-21 gólon tartani, annál mi tudunk többet dobni. Mindenki hajnali kettő-három körül feküdt le, de nem mintha olyan nagyot buliztunk volna, hanem pusztán annyira jó érzés volt megélni ezt a meccset. Olyan pozitív töltetet kaptunk, amely remélhetőleg vasárnapig Belgrádban tart minket.”

KORÁBBI RÉSZEK
December 7.:
Néhány Mikulás lebukott
December 8.:
Kezdenek előjönni a tavalyi emlékek
December 9.: Tord többet nem fog a kapuba állni
December 10.: Ez is tipikus első meccs volt
December 11.: Remélem, a románokat visszavetette a vereség
December 12.: Katonai kocsi és ajándékhúzás
December 13.: Még én is libabőrös lettem
December 14.: Butaság lenne feltenni a kezünket
December 15.: Nereának rózsaszín parókát adtunk
December 16.: A tavalyi Eb pörgősebb volt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik